ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυτός είναι ο Θοδωρής Δέδες: Ο Έλληνας που ανέλαβε την ομάδα γυναικών της Χόφενχαϊμ

Αυτός είναι ο Θοδωρής Δέδες: Ο Έλληνας που ανέλαβε την ομάδα γυναικών της Χόφενχαϊμ
PRINT SCREEN

Ο Θοδωρής Δέδες είναι ο "ποδοσφαιρικός μετανάστης" που κυνηγάει τα όνειρά του, υπηρετώντας ένα άθλημα που έχει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και επιδιώκει να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Αυτός είναι ο 34χρονος τεχνικός, που από το καλοκαίρι του 2024 θα αναλάβει τις τύχες του γυναικείου τμήματος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Χόφενχαϊμ.

Η Γερμανία είναι κατ' εξοχήν μια από τις πιο φιλόξενες χώρες για να κάνει ένας ποδοσφαιριστής ή μία ποδοσφαιρίστρια από την Ελλάδα το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ τα τελευταία χρόνια εκεί βρίσκουν καταφύγιο και άνθρωποι που υπηρετούν τον χώρο του ποδοσφαίρου από άλλα πόστα.

Ένα από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα είναι αυτό του Θοδωρή Δέδε. Ο 34χρονος προπονητής από το 2018 είναι πιστός υπηρέτης του ποδοσφαίρου γυναικών, σε μια από τις χώρες στις οποίες το εν λόγω άθλημα γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τόσο από πλευράς θεάματος και παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο, όσο και από την πλευρά της προσέλκυσης χορηγών και των διακρίσεων σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο.

Μετά από τρία χρόνια ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της ομάδας γυναικών της Μέπεν, με την οποία πανηγύρισε δύο φορές την άνοδο στη Frauen Bundesliga και δύο ως βοηθός της αντρικής Βάλντχοφ του Μάνχαιμ που αγωνίζεται στην τρίτη εθνική κατηγορία, ήρθε η ώρα οι κόποι και το ταλέντο του να αναγνωριστούν από τη Χόφενχαϊμ.

Στην τρέχουσα σεζόν ο γερμανικός σύλλογος μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στην τρίτη θέση της πρώτης κατηγορίας, διεκδικώντας την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2024/25.

Ο Δέδες θα αναλάβει τα ηνία της Χόφενχαϊμ στα μέσα Ιουνίου του 2024, αρχής γενομένης από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Έλληνας τεχνικός με τον σύλλογο έχει διάρκεια δύο ετών (2026), ενώ θα διαδεχθεί στον πάγκο τον Στέφαν Λερτς, ο οποίος θα αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Όταν αναζητούσαμε νέο προπονητή, δύο παράγοντες ήταν σημαντικοί για εμάς: έπρεπε να είναι σωστός σε ανθρώπινο επίπεδο και ο νέος προπονητής έπρεπε επίσης να ταυτίζεται με την αγωνιστική μας φιλοσοφία. Ο Θεόδωρος μας εντυπωσίασε σε όλες τις συζητήσεις", ανέφερε ο Λερτς μετά την επισημοποίηση του "γάμου" μεταξύ των δύο πλευρών.

Από τη μεριά του ο Θοδωρής Δέδες δήλωσε: "Τα τελευταία δύο χρόνια μπόρεσα να αποκτήσω περαιτέρω εμπειρία ως βοηθός προπονητή στο Μανχάιμ υπό διάφορους προπονητές, γεγονός που με βοήθησε να προχωρήσω περαιτέρω στην προσωπική μου εξέλιξη. Οι συζητήσεις με τον πρόεδρο και τον Λερτς σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Χόφενχαϊμ με έπεισαν από την αρχή. Είμαι ευγνώμων και με μεγάλο κίνητρο που θα μπορέσω να προπονήσω έναν τόσο φημισμένο σύλλογο όπως η Χόφενχαϊμ στη γυναικεία Bundesliga".

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ