ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τεσσάρων... Αστέρας

Τεσσάρων... Αστέρας
Πανηγυρική

Ο Κωστένογλου θα παραμείνει τεχνικός του Αστέρα, δηλώνει ο Γιώργος Μποροβήλος στο SPORT 24

Η άφιξη του Κάρλος Καρβαλιάλ το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Τρίπολη έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια των ανθρώπων της ομάδας για τον Αστέρα. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν ήταν αυτά που θα περίμεναν, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να αποχωρήσει και ο Αστέρας να κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Σε αυτές τις καταστάσεις οι αποφάσεις είναι δύσκολες, οι άνθρωποι της διοίκησης όμως επέλεξαν την ψυχραιμία στις κινήσεις του, φέρνοντας στην ομάδα έναν προπονητή με φιλοδοξίες και όραμα.

Ο Νίκος Κωστένογλου στους τέσσερις περίπου μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου έχει δείξει εξαιρετικό έργο, κατάφερε να "αναστήσει" ποδοσφαιριστές που έμοιαζαν τελειωμένοι μέχρι εκείνη την στιγμή και κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων.

Το βασικότερο από όλα όμως είναι ότι έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν ότι η ομάδα έχει στόχους. Ένας από αυτούς είναι και το Κύπελλο Ελλάδος, διοργάνωση στην οποία ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Η πορεία μέχρι τους "4"

Ο Αστέρας ρίχτηκε στην μάχη του Κυπέλλου στα τέλη του Οκτωβρίου όπου αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός έδρας. Το γκολ του Τσέζαρεκ στο 77' χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της Τρίπολης, σε ένα από τα τελευταία ματς του Καρβαλιάλ στην πάγκο της ομάδας (έφυγε στις 11 Νοεμβρίου).

Στην συνέχεια αντιμετώπισε τον Ηρακλή για την φάση των "16" της διοργάνωσης στην Τρίπολη υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστένογλου. Η πρόκριση ήρθε εύκολα αφού με δυο τέρματα (71' Στρατάκης, 90' Αργυρόπουλος) “καθάρισε” τους Θεσσαλονικείς και πέρασε στους οκτώ.

Στα προημτελικά, τα ματς έγιναν διπλά (εντός/εκτός) κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο για τον Αστέρα. Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε τις προθέσεις της με το καλημέρα νικώντας τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη με 1-0 (Καούνος 86'), όπως και στην Τρίπολη με το ίδιο σκορ (35' Μπαστία).

Το όνειρο του τελικού

Φτάνοντας στο σήμερα η ομάδα του Αστέρα έχει μια ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, αφού φυσικά καταφέρει να βγάλει εκτός τον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι αισιόδοξοι καθώς ο αποκλεισμός σοκ του Παναθηναϊκού από τον Πανσερραϊκό, είναι οδηγός στις ελπίδες για πρόκριση.

Μποροβήλος:"Μπορούμε και θέλουμε την πρόκριση"

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στο SPORT 24 για την σπουδαία αναμέτρηση, την οποία θεωρεί το “κλειδί” για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Αστέρα παρότι η ομάδα είχε στον πάγκο της έναν καλό προπονητή, τι έφταιξε;

" Ο προγραμματισμός που κάναμε στην αρχή της σεζόν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόλυση του κύριου Καρβαλιάλ. Βέβαια δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα στο προπονητή, όμως τα αποτελέσματα είναι εκείνα που μετράνε και δυστυχώς γι' αυτόν αποδείχθηκε κακή επιλογή".

Πιστεύετε στην πρόκριση επί του Ολυμπιακού;

" Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε εξαιρετικό υλικό και παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στα ίσα. Εαν δεν γίνονταν μάλιστα λάθη στην αρχή της σεζόν και είχαμε πάρει 6-7 βαθμούς ακόμα, τώρα θα βρισκόμασταν σε μια από τις θέσεις για τα Play-off".

Σε ποιο σημείο θα κριθεί η πρόκριση κατά την άποψη σας και τι θα πρέπει να προσέξει ο Αστέρας στα δυο παιχνίδια;

" Σίγουρα θα είναι δύσκολα και τα δυο παιχνίδια αλλά νομίζω το κλειδί για την πρόκριση θα περάσει μέσα από το γήπεδο μας. Εάν δεν δεχθούμε κάποιο γκολ στην έδρα μας και καταφέρουμε να σκοράρουμε, τότε οι πιθανότητες θα είναι υπέρ μας".

Η ομάδα από την ημέρα που ήρθε ο Κωστένογλου έχει αλλάξει πρόσωπο, ο κόσμος ρωτάει λοιπόν θα παραμείνει και την νέα σεζόν στο τιμόνι του Αστέρα;

" Θέλουμε να μείνει μαζί μας και σας το λέω από τώρα να ξέρετε ότι θα είναι ο προπονητής μας και την επόμενη σεζόν, καθώς κάνει πολύ καλή δουλειά με σοβαρότητα. Όμως ζούμε στην Ελλάδα και γι' αυτό δεν θα πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια".





































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ