ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Τερίμ: "Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, η συμπεριφορά τους δεν ήταν καθόλου φιλική"

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ Φατίχ Τερίμ από το ματς του Champions League με την Παρί | 1 Οκτωβρίου 2019
Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ Φατίχ Τερίμ από το ματς του Champions League με την Παρί | 1 Οκτωβρίου 2019 © 2019 LEFTERIS PITARAKIS/AP IMAGES

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Φατίχ Τερίμ, τοποθετήθηκε με καυστικές δηλώσεις στα όσα έγιναν στο "Ελ. Βενιζέλος" στη διάρκεια της Δευτέρας (11/7) και οδήγησαν στην αναβολή του φιλικού με τον Ολυμπιακό.

Ιδιαίτερα καυστικές ήταν οι δηλώσεις του προπονητή της Γαλατάσαραϊ, Φατίχ Τερίμ, κατά την επιστροφή των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη μετά την αναβολή του φιλικού με τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που η αποστολή της Γαλατά δεν μπόρεσε να εισέλθει στην Αθήνα.

Ο Τούρκος προπονητής αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο "Ελ. Βενιζέλος", μίλησε και αυτός για συμπεριφορά που δεν ήταν φιλική, τόνισε πως το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τη Γαλατά, αναφέρθηκε σε όλους όσους ήταν δίπλα στην αποστολή από το πρώτο λεπτό ενώ στάθηκε και στη διαφορετική αντιμετώπιση που είχε η αποστολή της ομάδας σε σχέση με τουρίστες που έρχονταν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατά την επιστροφή των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη:

"Η Γαλατασαράι είναι ένα σύλλογος που γνωρίζει πολύ καλά τους διεθνείς κανόνες. Είχαμε κάνει όλοι τεστ πριν από 24 ώρες, από χθες το πρωί (την Κυριακή). Πήγαμε όλοι με τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχουμε υποβληθεί σε τεστ. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα κάναμε ένα γρήγορο τεστ όταν προσγειωθούμε.

Είπαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, τουρίστες που περνάνε χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ. “Για όλους το ίδιο συμβαίνει”, ήταν η απάντησή τους. Όμως υπήρξαν άτομα που τους επέτρεπαν να φύγουν χωρίς να κάνουν αυτό το τεστ.

Από εκείνη τη στιγμή, υπήρχε μόνο ένα πράγμα που έπρεπε να κάνουμε. Να επιστρέψουμε πίσω. Οι φιλικοί αγώνες είναι με φίλους, όμως η συμπεριφορά αυτή δεν ήταν καθόλου φιλική.

Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε, ενδιαφέρθηκε ο πρόεδρός μας, ο υπουργός εξωτερικών, ο υπουργός αθλητισμού, ο γενικός διευθυντής μας, και ο γενικός πρόξενός μας. Μας κάλεσε πολλές φορές ο Υπουργός εξωτερικών και ο Πρόεδρός μας δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον. Τους ευχαριστώ πολύ. Οι άνθρωποι αισθάνονται δυνατοί, όταν ακούγεται η φωνή τους.

Ζήτησαν τα διαβατήριά μας. Όταν ρωτήσαμε, είπαν ότι θα μας απελάσουν. Επιμείναμε ότι δεν θα δώσουμε τα διαβατήριά μας. Πέρασαν 4 ώρες. Έπρεπε να μείνουμε εκεί. Δεν υπήρχε νερό και μετά μας έδωσαν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το βλέπω ως κάτι που αφορά τη Γαλατασαράι. Είναι προφανές αυτό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα φιλικό στην Κωνσταντινούπολη. Είχαμε να δώσουμε ένα φιλικό και φύγαμε. Θα καλύψουμε εδώ αυτό το παιχνίδι. Πηγαίνουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο και θα πάμε ξανά. Κανείς δεν έχει όμως την τουρκική φιλοξενία. Κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Κανένας! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας προστάτευσαν, ειδικά τον Πρόεδρό μας".

TAGS ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ