ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χαρδαλιάς: "Με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος στη Γαλατάσαραϊ, αρνήθηκαν να κάνουν rapid test"

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε θέση για τα γεγονότα στο Ελευθέριος Βενιζέλος τονίζοντας ότι κατόπιν δικής του εντολής δεν επετράπη η είσοδος της Γαλατάσαραϊ.

Στην Τουρκία επιστρέφει η Γαλατάσαραϊ, αφού εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση κατηγορώντας τις ελληνικές Αρχές, καθώς τα μοριακά τεστ τους δεν έγιναν θετικά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε θέση για τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η αποστολή της τουρκικής ομάδας ήταν υποχρεωμένη να υποβληθεί σε rapid test βάσει της ΚΥΑ και εφόσον αρνήθηκαν, τότε έδωσε ο ίδιος την εντολή να μην επιτραπεί η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά

"Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.

Νίκος Χαρδαλιάς

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ