ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Γαλατάσαραϊ: "Δεν δεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά, η ομάδα μας επιστρέφει άμεσα"

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ Φατίχ Τερίμ από το ματς του Champions League με την Παρί | 1 Οκτωβρίου 2019
Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ Φατίχ Τερίμ από το ματς του Champions League με την Παρί | 1 Οκτωβρίου 2019 © 2019 LEFTERIS PITARAKIS/AP IMAGES

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γαλατάραϊ, η οποία κατήγγειλε τις ελληνικές Αρχές και ανέφερε πως η αποστολή επιστρέφει απ' την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Γαλατάσαραϊ, η οποία θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (13/7, 21:15, MEGA - Novasports 1HD) ανακοίνωσε πως επιστρέφει απ' την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλοντας τις ελληνικές Αρχές για ακατάλληλη συμπεριφορά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως τα μοριακά τεστ κορονοϊού δεν έγιναν δεκτά. Δεδομένων των συνθηκών το παιχνίδι δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

Η ανακοίνωση της Γαλατάσαραϊ

"Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να επιστρέψει η ομάδα μας αμέσως. Εκ μέρους της χώρας μας, αναμένουμε συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές γι' αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κρατικούς θεσμούς και τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών μας, που δεν μας άφησαν μόνους και από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ήρθαν σε επαφή με την αποστολή μας και προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με διπλωματικά Μέσα".

TAGS ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ