ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τεν Κάτε:"Έχουμε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ"

Τεν Κάτε:"Έχουμε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ"
Τεν Κάτε

Για το Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ μίλησε ο Τεν Κάτε. Χριστοδουλόπουλος:"Πάμε για τη νίκη"

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει την Κυριακή στις 21:15 το κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν, όπως εξελίχθηκε, αφού με νίκη ή ακόμα και με ισοπαλία εναντίον της ΑΕΚ, θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με δηλώσεις του στην NOVA και την εκπομπή "Η ώρα των πρωταθλητών", (θα προβληθεί την Κυριακή στις 19:30), ο προπονητής των πρασίνων Χενκ Τεν Κάτε μίλησε για την αναμέτρηση των δυο ομάδων, όπως και για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ είπε:

" Για μένα δεν είναι θέμα ψυχολογίας... Προσωπικά πιστεύω πως έχουμε αποδείξει, ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στα πλέι οφ. Είμαστε πιο δυνατοί, σε καλή φυσική κατάσταση παρά την κούραση, σκοράραμε τα περισσότερα γκολ, δεχθήκαμε τα λιγότερα γκολ και εξαρτάται πλέον από την ομάδα...

Το πνεύμα στην ομάδα είναι καλό, έχουμε καλή δυναμική, είμαστε έτοιμοι και χρειαζόμαστε μια ισοπαλία, μόνο ένα βαθμό για να προκριθούμε, κάτι που είναι πλεονέκτημα... Και αυτό γιατί τώρα η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι επιθετική. Οι αντίπαλοι μας θα πρέπει να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, να μας δώσουν χώρο και είναι πάντα ευκολότερο να αμύνεσαι, από το να επιτίθεσαι... "

Για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε:

" Ασφαλώς και ελπίζω να συμμετάσχουμε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι' αυτό θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Πάντως, θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε, γιατί έχει αλλάξει όλη η δομή του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα βρούμε απέναντι μας δυνατούς αντιπάλους και υπάρχει έντονος ανταγωνισμός... Όμως ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε, με το ίδιο πνεύμα που είχαμε εφέτος και με κάποιους νέους παίκτες που θα ενισχύσουν το σύλλογο και θα κάνουν την ομάδα ακόμα πιο δυνατή από την περυσινή χρονιά".

Την παραμονή του στον Παναθηναϊκό είπε:

" Είναι πάντα καλό να γνωρίζεις ότι έχεις τη στήριξη της διοίκησης... Σημαίνει πως οι διοικούντες πιστεύουν στη δουλειά που κάνουμε... Όχι μόνο στην προσωπική μου δουλειά, αλλά στη συνολική προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να χτίσουμε ένα νέο και πολύ δυνατό Παναθηναϊκό.

Γιατί ο μόνος στόχος που έχουμε ενόψει της νέας χρονιάς-και αυτός είναι ο μοναδικός στόχος-είναι να επικεντρωθούμε στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Για μένα είναι το πιο σημαντικό. Να δώσουμε το μεγαλύτερο βάρος την ερχόμενη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα για να γίνουμε στο τέλος πρωταθλητές".

Επίσης αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό της επόμενης χρονιάς:

" Αρχικά, ελπίζω οι παίκτες να ξεκουραστούν αρκετά, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές μας αγωνίζονται εδώ και 11 μήνες και χρειάζονται τις διακοπές... Κάποιοι παίκτες μας, πρέπει να παίξουν σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο... Δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου διακοπές...

Κάποιοι ίσως έχουν μόλις 4 μέρες... Και πάντα πρέπει να περιμένεις για να δεις την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν... Δεν ξέρουμε το ρόστερ της επόμενης χρονιάς... Δεν γνωρίζουμε ποιός θα φύγει, ποιός θα έρθει οριστικά. Δουλεύουμε σε αυτό τον τομέα... έχουμε προχωρήσει... Ξέρουμε τι θέλουμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Έχω καλό προαίσθημα και ελπίζω να κάνουμε όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού υπερήφανους την επόμενη χρονιά, κερδίζοντας το πρωτάθλημα..."

Για το "δέσιμο" με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είπε:

" Είναι για μένα κάτι καινούργιο.... Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την αγάπη που δέχομαι από τον κόσμο του Παναθηναϊκού... Νομίζω, πως σαν προπονητής, δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο... Είμαι ανοικτός, γενικά, και στους παίκτες και στον κόσμο, μου έχουν εμπιστοσύνη και νιώθω αυτή την εμπιστοσύνη από τους φιλάθλους... Γιατί; Ίσως γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο...

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη φανταστική στήριξή τους την εφετινή χρονιά... Υπάρχει μόνο ένας πρωταθλητής στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και αυτοί είναι οι οπαδοί...

Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου, οπαδούς που να αγαπούν τόσο την ομάδα, και να την ακολουθούν, όχι μόνο εντός έδρας, αλλά όπου και αν αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός... Είναι προνόμιο να παίζεις γι΄αυτό τον κόσμο..."

Για Την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπαρτσελόνα:

" Αν δείτε όλη τη σεζόν, τον τρόπο που αγωνίστηκαν, τον αριθμό των γκολ που έχουν σκοράρει, κάθε πραγματικός φίλαθλος, απόλαυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Και νομίζω ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αφορά μόνο εμένα, τους παίκτες ή τους διοικούντες στο χώρο, είναι για το κοινό, για τον κόσμο, Και η Μπαρτσελόνα παίζει ποδόσφαιρο για τον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό... Ήταν μια πανάξια νίκη, μια νίκη του ποδοσφαίρου...

Τέλος για τον Πέπε Γκουαρντιόλα είπε: Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα και θα ήθελα να τον συγχαρώ για το φανταστικό του αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα, γιατί είναι ένας νέος προπονητής σε ένα πολύ εχθρικό κόσμο. Πολλά εύσημα ανήκουν στον Γκουαρντιόλα, για την φιλοσοφία που μετέδωσε στην ομάδα."

Χριστοδουλόπουλος:"Μόνο νίκη με ΑΕΚ"

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο επιθετικός του "τριφυλλιού" Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, λέγοντας πως παρά την μεγάλη κούραση θα τα δώσει όλα για την νίκη.

Για το πως πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι είπε;

" Συμπληρώσαμε 11 μήνες από την ημέρα που αρχίσαμε προετοιμασία, το σώμα και το μυαλό κουράζεται, όμως υπάρχει δύναμη μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ να συνεχίσουμε και να τα δώσουμε όλα... Έχουμε τη συγκέντρωση που απαιτείται για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού... Ίσως για μας να είναι καλό.. Γιατί περάσαμε και δύσκολες στιγμές εφέτος... Όλη η χρονιά πλέον κρίνεται σε ένα παιχνίδι και πρέπει να μπούμε δυνατά, με πάθος για να πάρουμε αυτό που θέλουμε... ".

Εκεί κρίνονται όλα και ο Παναθηναϊκός παίζει για 2 αποτελέσματα

" Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της, έχει το πλεονέκτημα ότι θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, κάτι που βοηθάει ψυχολογικά και το γεγονός ότι παίζουμε για δύο αποτελέσματα, δεν νομίζω πως πρέπει να επηρεάσει τον τρόπο παιχνιδιού μας... Πρέπει να μπούμε για την νίκη... Δεν πετύχαμε τους στόχους μας στην Ελλάδα, όμως μας έμεινε αυτός ο στόχος και όχι μόνο πρέπει, αλλά μπορούμε και να το πετύχουμε... Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι... Είναι ντέρμπι και η βαθμολογική του σημασία πολύ μεγάλη, αφού κρίνεται η θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ... Και οι 2 ομάδες θα δώσουν την ψυχή τους και θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι... "

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει φέτος την ΑΕΚ είπε:

" Όντως, μια, δυο τρεις, ίσως τελικά ήρθε η ώρα για να κερδίσουμε εφέτος... Το άγχος είναι σίγουρα στο πλευρό της ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν πρώτα το μηδέν στην άμυνα, όμως είναι αυτοί που πρέπει να βγουν μπροστά αν θέλουν να κερδίσουν το ματς και να πάρουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ... Αν παίξουμε έξυπνα και εφαρμόσουμε όσα μας πει ο προπονητής μας, τότε οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος μας. Μετά από όσα έγιναν στο πρωτάθλημα, ίσως με αυτό τον τρόπο να δώσουμε μια μικρή χαρά στον κόσμο μας...".


Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Χαλαρό πρόγραμμα με ασκήσεις τακτικής περιελάμβανε η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, καθώς ο Χενκ Τεν Κάτε δεν ήθελε να έχει προβλήματα μία μέρα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αρχικά οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα και ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και στη συνέχεια ακολούθησε τακτική. Οι Βαβζίνιακ, Λεοντίου, Γκούμας, Ίβανσιτς και Κλέιτον που έχουν μείνει εκτός αποστολής, ήταν ελεύθεροι, εκτός του Νίνη που το πρωΐ ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας.





























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ