ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρουκάβινα: "Πρόκληση το Τσάμπιονς Λιγκ"

Ρουκάβινα: "Πρόκληση το Τσάμπιονς Λιγκ"
Ρουκάβινα

Ο Ρουκάβινα μιλάει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τη σεζόν. Μουν: "To μέλλον μου στον ΠΑΟ"

-Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού με την ΑΕΚ. Ποιό είναι το κλίμα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού; «Πλησιάζει ένα κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, εμείς συνεχίζουμε την προετοιμασία μας εντατικά, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα υπάρχει πολύ καλή ψυχολογία στην ομάδα, αλλά και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε κανένα άγχος. Κι αν αυτό συμβαίνει το χρησιμοποιούμε εποικοδομητικά για να δουλέψουμε καλύτερα. Έχουμε κατανοήσει ότι πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Είμαστε ενωμένοι ως ομάδα, έχουμε θετική σκέψη ως σύνολο κι αυτό είναι καλό στοιχείο για μας ενόψει ντέρμπι».

-Πρόκειται για ένα ματς δίχως αύριο για τον χαμένο; «Πρόκειται, όντως, για ένα μονό παιχνίδι που μοιάζει σαν τελικός. Ο νικητής πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ και μου θυμίζει αυτό που λένε οι Αμερικάνοι στο μπάσκετ “Do or Die”. Το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, είναι μεγάλη πρόκληση και εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη μοναδική ευκαιρία που μας παρουσιάζεται. Η ΑΕΚ από την άλλη, είναι πολύ επικίνδυνος και υπολογίσιμος αντίπαλος. Θα είναι ενισχυμένη με παίκτες που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα αναζητήσει κι αυτή πλευρά της τη νίκη».

-Το εμπόδιο της ΑΕΚ φαντάζει απροσπέλαστο έως τώρα στο πρωτάθλημα για το Τριφύλλι… «Μέχρι τώρα ξεπεράσαμε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ πιο εύκολα από αυτό της ΑΕΚ, την οποία δεν νικήσαμε στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Όμως το παιχνίδι είναι κοντά, εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, άρα και για τη φετινή νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε βελτιωθεί αισθητά από το ξεκίνημα σε ό,τι αφορά στην απόδοση μας και νομίζω πως έχουμε το πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ».

-Στον Παναθηναϊκό αρκεί και μια ισοπαλία για τη δεύτερη θέση. Είναι όμως σωστή αυτή η φιλοσοφία για το συγκεκριμένο παιχνίδι; «Μας βολεύει και η ισοπαλία σε κάθε περίπτωση, αφού θα σφραγίσουμε το εισιτήριο για τη δεύτερη θέση με αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς, όμως, δεν σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο και δεν πρέπει να το κάνουμε... Θέλουμε και θα αναζητήσουμε τη νίκη στο ντέρμπι. Με αυτή τη σκέψη θα αγωνιστούμε. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία των υπολογισμών και να μετράμε... Αντίθετα, πρέπει να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας στο γήπεδο, να ακολουθήσουμε πιστά την τακτική μας για να πάρουμε τελικά αυτό που επιζητούμε».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Άντε Ρουκάβινα στην ιστοσελίδα www.prasinanea.gr

"Κωλυσιεργία για Βοτανικό"

Ο πολιτικός εκπρόσωπος περιβάλλοντος και χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ. κ. Σπύρος Κουβέλης, σε τοποθετησή του για τις εξελίξεις στην υπόθεση ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της έκδοσης αδειών μιλώντας για κωλυσιεργία.

" Η κυβέρνηση της ΝΔ που έσπευσε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων να εκποιήσει τα Ολυμπιακά ακίνητα, η κυβέρνηση που προσπαθεί να χαλαρώσει την προστασία των περαστικών όγκων, αλλάζοντας το ΠΔ του Υμηττού, που αφήνει έξω το Γουδί και σχεδιάζει έργα και κατασκευές μέσα στο πάρκο του Ελληνικού, η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω ξεπουλάει παραλίες και προστατευόμενες περιοχές με το χωροταξικό του τουρισμού, φαίνεται πως αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα.

Δεν δικαιολογείται αλλιώς η καθυστέρηση στο μέρος της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού που θα αποτελούσε πρόοδο στο ισοζύγιο πρασίνου της πόλης, με τη μεταφορά του γηπέδου και τη δημιουργία δύο νέων χώρων πρασίνου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Ελαιώνα.

Η κωλυσιεργία στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, κινδυνεύει να ακυρώσει όχι μόνο την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρο το όφελος για το λεκανοπέδιο. Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τίνος το συμφέρον την ενδιαφέρει να προασπίσει;



" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ηρεμία και χωρίς λόγια η προπόνηση. Εκτός "Ιβ", Γκούμας και Κλέιτον

Σε ήρεμα νερά και χωρίς πολλά λόγια ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Παρασκευής για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο Χενκ Τεν Κάτε προτίμησε να μην μιλήσει και πάλι στους παίκτες του για την "Ενωση" θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους αποφορτίσει λίγο κάτι που δεν αποκλείεται να κάνει το Σάββατο δείχνοντας τους παιχνίδια της ΑΕΚ σε προηγούμενους αγώνες.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ζέσταμα και στην συνέχεια δούλεψαν χωρισμένοι σε γκρουπ πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας και στην τακτική. Ατομικά προπονήθηκε ο Νίνης.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής του "τριφυλλιού" ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ και άφησε εκτός τους Βαβζίνιακ, Λεοντίου, Νίνη, Γκούμα, Ιβανσιτς και Κλέιτον.

Αναμονή ενόψει ΑΕΚ... στις μεταγραφές

Σε εξέλιξη αλλά συνάμα στο "περιθώριο" είναι οι μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού λόγω του κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΚ. Οπως τονίζουν διοίκηση και τεχνική ηγεσία δεν πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αποπροσανατολίζονται με μεταγραφικά σενάρια.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι σκάουτερ των "πράσινων" και ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου, συνεχίζουν τις επαφές για παίκτες που ενδιαφέρουν το "τριφύλλι". Ωστόσο τόσο οι υποθέσεις των Κατσουράνη, Πουϊγκρενιέ των τερματοφυλάκων Αντούχαρ ή Φουλόπ, αλλά και του παίκτη που θα ενισχύσει την "γραμμή κρούσης" μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Φιλικά με Κολωνία, Γκλάντμπαχ και Μόναχο 1860 ή Γκρόιτερ Φιρτ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε τις ημερομηνίες και τις λεπτομέρειες του δεύτερου σκέλους της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην περιοχή Κιτσμπούελ της Αυστρίας, όπου θα παραμείνουν το διάστημα 14-21 Ιουλίου.

Στην παρουσία τους εκεί στις οκτώ αυτές μέρες οι "πράσινοι" αναμένεται να δώσουν τρεις φιλικές αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες.

Στις 15 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν τη Μόναχο 1860 ή την Γκρόιτερ Φιρτ, τρεις μέρες αργότερα στις 18 Ιουλίου την Κολωνία και στις 20 του μηνός την Γκλάντμπαχ.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ