ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τελικός Κυπέλλου Λουξ 2022: Ο ΠΑΟΚ που ξέρει να κερδίζει τους τελικούς και τα δύο σχήματα του Λουτσέσκου

Ο Γιασμίν Κούρτιτς πανηγυρίζει
Ο Γιασμίν Κούρτιτς πανηγυρίζει EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ θέλει κόντρα στον Παναθηναϊκό (20:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) να σηκώσει το 5ο κύπελλο τα τελευταία 6 χρόνια και για να τα καταφέρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ποντάρει στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν σταματά να τονίζει στους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι ο αποψινός τελικός Κυπέλλου Λουξ κόντρα στον Παναθηναϊκό (20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) δεν προσφέρει μόνο την ευκαιρία της κατάκτησης ακόμη ενός τροπαίου, αλλά την ευκαιρία να κλείσει επιτυχημένα μια σεζόν που ο ίδιος επιμένει ότι να χαρακτηρίζει ως ιστορική για τον σύλλογο.

Ο Ρουμάνος προπονητής επιδιώκει με αυτόν τρόπο να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο κλίμα αποφασιστικότητας στα αποδυτήρια του, αν και όπως φαίνεται κάτι τέτοιο είναι δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιου είδους παιχνίδια. Άλλωστε το μότο "τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις", ήταν ο Βιεϊρίνια αυτός που το έκανε αποτύπωμα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου το 2018.

Όπως και να έχει, με την συγκέντρωση και το φρόνημα στον τελευταίο αγώνα της σεζόν να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο η ομάδα του Λουτσέσκου θα δώσει τη δική της μάχη απέναντι στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 5ου κυπέλλου τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο προπονητής του "Δικεφάλου" στη συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τους πράσινους έδειξε πως δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις από την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και ο ίδιος δεν έχει και πολλά να κρύψει από τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Με Βιεϊρίνια η τακτική του Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από το να παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει και αυτό θα κάνει αναλαμβάνοντας και ρίσκα. Για παράδειγμα στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ λογικά θα επιστρέψει ο Βιεϊρίνια.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, έχοντας ταλαιπωρηθεί για περισσότερο από ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Μαρσέιγ. Ωστόσο θέμα ετοιμότητας του δεν φαίνεται να μπαίνει στον τελικό του κυπέλλου και όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει κανονικά, αντί του Σίντκλεϊ.

Οι άλλοι τρεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ μπροστά από τον Πασχαλάκη θα είναι ο Λύρατζης με τους Ίνγκασον και Κρέσπο ως το δίδυμο των στόπερ. Ο Λουτσέσκου εμπιστεύεται την εμπειρία των δυο κεντρικών αμυντικών, αλλά και το δυναμισμό του Λύρατζη στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής του.

Οι δύο δοκιμές στα χαφ

Στα χαφ αλλά και στους μεσοεπιθετικούς οι δοκιμές που έγιναν ήταν πολλές. Ο Λουτσέσκου τέσταρε κυρίως δυο σχήματα με τον Κούρτιτς κοινό σημείο αναφοράς. Στο ένα από αυτά ο Τσιγγάρας ήταν δίπλα στο Σλοβένο με τον Μπίσεσβαρ στο "δέκα" και τον Ελ Καντουρί αριστερά. Υπήρξαν όμως και δοκιμές με τον Αουγκούστο παρτενέρ του Κούρτιτς στο "8", τον Φιλίπε Σοάρες επιτελικό και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αριστερό φτερό.

Το σχήμα αυτό εμπεριέχει το ρίσκο της χρησιμοποίησης του Αουγκούστο χωρίς να έχει αγωνιστεί λεπτό στα προηγούμενα παιχνίδια του Δικεφάλου μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης". Από την άλλη δείχνει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου στα τρεξίματα του Σοάρες, που τον τελευταίο καιρό κάνει καλά παιχνίδια.

Οι δοκιμές του Λουτσέσκου έχουν τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης του Δικεφάλου, την ώρα που φαίνεται ότι ο Τσούμπα Άκπομ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα να αγωνιστεί στην κορυφή της έναντι του Νέλσον Ολιβέιρα.

Να το κατακτήσει με τον δικό του τρόπο

Είναι φανερό ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κερδίσει τον τελικό ποντάροντας στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του που έχουν την "τεχνογνωσία" να κερδίζουν τελικούς (Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Πασχαλάκης, Άκπομ κλπ) και στην ποιότητα των παικτών του.

Σκοπεύει, λοιπόν να κατακτήσει άλλη μία κούπα με το δικό του τρόπο: παρουσιάζοντας μια ομάδα συμπαγή που θα προσπαθήσει να πάρει την κατοχή της μπάλας, να προστατέψει τα μετόπισθεν της κρατώντας μακριά τους αντιπάλους από την περιοχή της και να χτίσει με ορθολογικό τρόπο της επιθέσεις της.

Η κατάκτηση του κυπέλλου θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον Λουτσέσκου, το επιστέγασμα σε μια χρονιά που μπορεί να έκρυβε μεγάλες δυσκολίες, κυρίως στο πρωτάθλημα, αλλά επιφύλαξε και σπουδαίες στιγμές. Και ο τελικός μπορεί να είναι μια από αυτές!

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2022 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ