ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Θα παίξουμε για να γράψουμε ιστορία στον τελικό, μεγάλα τα κίνητρα των παικτών"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου INTIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου πως οι παίκτες του θα έχουν μεγάλα κίνητρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού με κατάκτηση του τροπαίου θα γίνουν μία από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του Δικεφάλου.

Παραμονή του τελικού του Κυπέλλου (21/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από SPORT24) κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το 9ο τρόπαιό του στο θεσμό και πέμπτο την τελευταία εξαετία, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας την Παρασκευή, όπου έστειλε το μήνυμα για τη μεγάλη θέληση που διακατέχει άπαντες στον Δικέφαλο για επιτυχία απέναντι στους πράσινους.

Ο Ρουμάνος ξεκαθάρισε πως αν οι ασπρόμαυροι αναδειχτούν Κυπελλούχοι τότε θα περάσουν στην ιστορία ως μία από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες ομάδες του Δικεφάλου διαχρονικά, ενώ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ένα οργανωμένο σύνολο όπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το ποιο είναι το ιδιαίτερο κίνητρο του ΠΑΟΚ στον φετινό τελικό:

"Ξέρετε καλά, γιατί με ρωτάτε; Αύριο θα παίξουμε για να γράψουμε ιστορία, μέσα στη σεζόν δώσαμε σκληρά ματς στην Ευρώπη, στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα. Ξέρουν οι παίκτες, τα κίνητρα είναι πολλά και μεγάλα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο για να έχουμε μία από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Παίζουμε για αυτούς τους λόγους, έχοντας αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση".

Για το πως είναι η κατάσταση του Αουγκούστο:

"Είναι απλά ένα παιχνίδι, ένας τελικός, το τελευταίο ματς, όλοι θα πιέσουν τον εαυτό τους. Το κίνητρο είναι υψηλό. Αρκετοί λένε για τις μεταπτώσεις στην απόδοσή μας μέσα στη σεζόν αλλά παίζαμε με τη μισή ομάδα λόγω τραυματισμών και παίξαμε δύσκολα ματς. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τη μισή του ομάδα στο τελευταίο ματς αλλά και εμείς είχαμε τη μισή ομάδα διαθέσιμη. Αντιμετωπίσαμε δύσκολα ζευγάρια αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ματς που μας δίνουν εμπειρία και τη δυνατότητα να τα διαχειριστούμε διαφορετικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παραστάσεις που είχαμε φέτος για να πάρουμε το τρόπαιο. Έχω κανει την ανάλυση και νομίζω ότι έχω μεταφέρει σωστά τα πράγματα στην ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Για το πώς περιμένει την ομάδα του στον τελικό και αν είναι αισιόδοξος για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες του:

"Όπως βλέπω τα πράγματα είμαι αισιόδοξος και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι και όπως πρέπει για να αντεπεξέλθουμε. Είναι τελικός, ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε".

Για το αν πως κρίνει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ παίζει τελικούς Κυπέλλου στην Αθήνα, αν είναι άδικο που η ομάδα του χρειάζεται να κάνει πολλά χιλιόμετρα:

"Είναι άδικο για τους φιλάθλους, εμείς είμαστε συνηθισμένοι στα ταξίδια. Δεν έχουμε αυτή τη σκέψη και δεν μπορούμε να έχουμε μία τέτοια σκέψη. Εμείς έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Δεν σκεφτόμαστε πως θα παίξουμε σε μία πόλη που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Είναι οργανωμένος ο αντίπαλός μας και έχει έναν προπονητή που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά".

Για το αν περιμένει κάποια έκπληξη από τον Παναθηναϊκο στον τελικό, στο τακτικό κομμάτι:

"Όχι, δεν περιμένω κάποια έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που παίζει με δυναμισμό και επιθετικότητα, θέλει να πιέσει, θέλει να χρησιμοποιήσει τις μεταβάσεις. Τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τέσσερις φορές και έχουμε κερδίσει τις τρεις, οπότε αυτό σημαίνει πως αυτό που κάνουμε, το κάνουμε καλά".

Για το αν έχει δουλέψει διαφορετικά στην ψυχολογική προετοιμασία του τελικού, ώστε να μην επηρεαστούν κάποιοι παίκτες που είναι να αποχωρήσουν από την ομάδα το καλοκαίρι:

"Είμαστε στην τρίτη χρονιά μαζί, τους ξέρω πολύ καλά και με ξέρουν πολύ καλά και οι παίκτες. Δεν αναλωνόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις, κοιτάζουμε τον τελικό για τον οποίο υπάρχει ανυπομονησία και κίνητρο. Αν κερδίσουμε το Κύπελλο θα είναι μία από τις τέσσερις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ και σε μία χρονιά που έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες".

Για το τι θα πει στους παίκτες του πριν βγουν στο χορτάρι του ΠΑΟΚ:

"Θα τους πω ότι τους αγαπώ και ότι είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά που έχουν πετύχει τη φετινή σεζόν".

Όσον αφορά στους παίκτες του ΠΑΟΚ, τους εκπροσώπησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό της ομάδας της Θεσσαλονίκης να κάνει λόγο στην εμπειρία που έχουν εκείνος και αρκετοί συμπαίκτες του από την παρουσία σε τελικούς τα προηγούμενα χρόνια και να εκθειάζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας | 20 Μαΐου 2022
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας | 20 Μαΐου 2022 INTIME

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Σημασία στον τελικό έχει το αποτέλεσμα, όχι η εμφάνιση. Όλοι οι τελικοί είναι ξεχωριστοί. Έχουμε κίνητρο να συνεχίσουμε την πορεία μας στους τελικούς. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλα θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με ωραίο τρόπο και αυτός είναι να πάρουμε το Κυπελλο.

Στο τέλος όλοι θα σκεφτούν ποιος κέρδισε το Κύπελλο, όχι τις ομάδες που απέκλεισε. Θα είναι σημαντικό για μας να κερδίσουμε, γιατί είχαμε μία δύσκολη και κουραστική σεζόν.

"Ξέρουμε τι έχουμε τραβήξει για να φτάσουμε μέχρι εδώ, το σημαντικό είναι οι τίτλοι, το αποτέλεσμα. Μπορούμε να έχουμε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της ομάδας κατακτώντας το Κύπελλο. Θα κάνουμε τα πάντα.

Είναι μονό ματς, δεν υπάρχει ρεβάνς. Έχουμε ως σύλλογος περισσότερη εμπειρία στους τελικούς τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει ποιότητα ως ομάδα. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Ο προπονητής μας ξέρει από τελικούς, έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Αυτός θα μας πει τι θα κάνουμε και εμείς τον ακολουθούμε. Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από το σύλλογο, αν όχι ο καλύτερος".

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ