CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022, Κλοπ: "Όταν είναι ο γκολκίπερ MVP κάτι πάει λάθος στην άλλη ομάδα, εμείς θα επιστρέψουμε"

Ο Γιούργκεν Κλοπ αγκαλιά με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά την ήττα της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League | 28 Μαΐου 2022
Ο Γιούργκεν Κλοπ αγκαλιά με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά την ήττα της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League | 28 Μαΐου 2022 @2022 PETR DAVID JOSEK/AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του και στάθηκε στην καθοριστική συμβολή του Τιμπό Κουρτουά στο να κατακτήσει το Champions League, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η Λίβερπουλ θα επιστρέψει άμεσα σε τελικό.

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη σεζόν όπως θα ήθελε, με την κατάκτηση του Champions League και την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερου τρεμπλ (μετά από το League Cup και το FA Cup), ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ δεν σταματάει να πιστεύει και να στηρίζει αυτή την ομάδα, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και χτίσει από το μηδέν.

Φρόντισε να το δείξει μάλιστα στο φινάλε του τελικού μέσω των δηλώσεών του, με τον Γερμανό να στέκεται στην εκπληκτική παρουσία του Κουρτουά στο φινάλε και να εκφράζει την ακράδαντη πίστη του πως οι ρεντς θα επιστρέψουν δυναμικά τη νέα σεζόν για να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης.

"Δεν είναι κάτι το εκπληκτικό, είναι ένα φυσιολογικό ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά περισσότερα σουτ και σουτ εντός εστίας, όμως το πιο σημαντικό στατιστικό είναι με το μέρος της Ρεάλ. Πέτυχαν ένα γκολ και εμείς δεν το κάναμε, αυτή είναι η ευκολότερη εξήγηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όμως το σεβόμαστε αυτό.

Όταν ένας τερματοφύλακας είναι MVP, κάτι συμβαίνει λάθος στην άλλη ομάδα. Ο Κουρτουά έκανε τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις όμως θα προτιμούσα να είχα περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες.

Όταν παίζεις κόντρα στην Ρεάλ και παίζουν τόσο πίσω, είναι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα. Είδα να κάνουμε αρκετά καλά πράγματα όμως δεν ήταν αρκετά. Νομίζω πως η Ρεάλ είχε ένα σουτ στο στόχο και αυτό ήταν το γκολ.

Κάναμε ένα καλό ματς αλλά όταν χάνεις 1-0 αυτό δεν είναι αρκετό. Είπα στα παιδιά πως αισθάνθηκα υπερηφάνεια απόψε, αλλά τα παιδιά χρειάζονται κάτι παραπάνω και το καταλαβαίνω.

Αυτά τα παιδιά είχαν μία εξαιρετική σεζόν. Οι δύο διοργανώσεις που δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε, τις χάσαμε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά", τόνισε ο Γερμανός προπονητής, για να στείλει μάλιστα και ένα δυνατό μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν:

"Έχω μία δυνατή αίσθηση πως θα επιστρέψουμε. Οι παίκτες μου είναι ένα εξαιρετικό γκρουπ και πραγματικά ανταγωνιστικοί. Θα έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο τη νέα σεζόν. Που θα γίνει ο τελικός του χρόνου; Στην Κωνσταντινούπολη; Κλείστε ξενοδοχεία.

Η διαφορά ανάμεσα στο 2018 και τώρα είναι πως μας βλέπω να επιστρέφουμε σίγουρα. Την Κυριακή θα γιορτάσουμε τη σεζόν. Μετά από έναν βραδινό ύπνο και μία ομιλία από μένα, θα συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστή ήταν η σεζόν".

Η Game Night από το House Twenty Four για τον θρίαμβο της Ρεάλ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ