CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022: Έτσι πηδούσαν τα κάγκελα και έμπαιναν στο Σταντ ντε Φρανς οι οπαδοί

Τελικός Champions League 2022: Έτσι πηδούσαν τα κάγκελα και έμπαιναν στο Σταντ ντε Φρανς οι οπαδοί

Ανεβαίνοντας πρώτα τα κάγκελα και ξεφεύγοντας κατόπιν από τους λιγοστούς ανθρώπους ασφαλείας εισέβαλαν στο Σταντ ντε Φρανς οπαδοί, η πλειονότητα των οποίων δεν είχε εισιτήρια. Ή αυτά ήταν πλαστά.

Χαώδης το λιγότερο ήταν η κατάσταση που επικράτησε στον περιβάλλοντα χώρο του Σταντ ντε Φρανς πριν από τον τελικό του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ, με συνέπεια η σέντρα να καθυστερήσει 37 ολόκληρα λεπτά!

Όπως αποδείχθηκε, οι Γάλλοι δεν είχαν προετοιμαστεί για να διαχειριστούν μια πολύ περίπλοκη κατάσταση και όποιο πλάνο είχε σχεδιαστεί από τους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες ημέρες για την ομαλή είσοδο των θεατών κατάληξε πολύ γρήγορα στον κάδο των απορριμμάτων.

Ιδίως μετά την καθυστερημένη άφιξη της αποστολής των κόκκινων στο γήπεδο και την απόπειρα πολλών οπαδών της να μπουν στο γήπεδο, επικράτησε ένα άνευ προηγουμένου πανδαιμόνιο που θύμισε άλλες εποχές σε ευρωπαϊκό τελικό. Άτομα με εισιτήριο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις θύρες τους, περιμένοντας για πολλή ώρα τη σειρά τους εγκλωβισμένα έξω από τα κιγκλιδώματα, ενόσω κάμποσοι άλλοι, οι πιο τολμηροί και ανυπόμονοι, μάλλον χωρίς δικαίωμα εισόδου στον κύριο χώρο του παρισινού σταδίου, σκαρφάλωναν και πηδούσαν πάνω από τα ψηλά σύρματα μπαίνοντας με τη βία.

Οι εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση και την τήρηση των μέτρων τάξης δεν ήταν εφικτό να σταματήσουν την εισβολή δεκάδων οπαδών και η μοναδική λύση, μήπως και ελεγχθεί η κατάσταση, ήταν η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που βέβαια προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών (σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα, κλπ).

Τούτο φυσικά είχε αποτέλεσμα μικρά παιδιά να κλαίνε και πάρα πολλοί να μην μπορούν να πάρουν ανάσα, ψάχνοντας τρόπους ν' ανακουφιστούν.

Η UEFA κατάγγειλε πως τα τουρνικέ μπλοκαρίστηκαν από τα πλαστά εισιτήρια που είχαν προμηθευτεί πολλοί οπαδοί, κάτι που προκάλεσε τόσο τον συνωστισμό όσο και τις ταραχές που ακολούθησαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς. Μάλιστα ενημέρωσε για την έναρξη έρευνας. που θα αποδώσει τις ευθύνες σε όσους τους αναλογούν για το μέγα φιάσκο.

Το ότι πάντως στο γήπεδο κατέληξαν να μπουν υπεράριθμοι θεατές, που κάθονταν εν τέλει στα σκαλιά, και καταστρατηγήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, μιας και καλύφθηκαν οι απαραίτητες ζώνες, είναι μια πραγματικότητα που δεν απαιτεί στοιχεία.

Η Game Night από το House Twenty Four για τον θρίαμβο της Ρεάλ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ