ΑΡΗΣ

Τα σημάδια έδειχναν πρόκριση

Τα σημάδια έδειχναν πρόκριση
αρης-πανηγυρικο-οπαδοι

Το SPORT 24 αναλύει τα τρία σημάδια που "έδειχναν" πρόκριση στους ομίλους του UEFA για τον Άρη

Αρχικά στις κερκίδες του "Κλεάνθης Βικελίδης" με το που έληξε το παιχνίδι όπου 12.000 φίλαθλοι της ομάδας βρισκόντουσαν εκεί πριν από την σέντρα και παρακολούθησαν τον επαναληπτικό με την Σαραγόσα από τον φωτεινό πίνακα.
Την ίδια ώρα μάλιστα που ένα ανάλογο πάρτι είχε στηθεί στις κερκίδες του "Λα Ρομαρέδα" από τους 4.000 φιλάθλους του Άρη που αποθέωναν τους παίκτες της ομάδας τους που είχαν πάει στο μέρος τους και τους ευχαριστούσαν με όλε-όλε αλά Champions League.

Το ρολόι στην Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έδειχνε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Παρόλα αυτά η μέρα μπορεί να άλλαζε αλλά για τους φιλάθλους του Άρη μόλις ξεκινούσε.

Όλοι οι φίλοι του Άρη από αυτούς που βρίσκονταν στις κερκίδες του "Κλεάνθης Βικελίδης" και όχι μόνο πήραν τον δρόμο για τον Λευκό Πύργο πριν μεταφερθούν στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Εκεί δηλαδή όπου η αποστολή του Άρη έφθασε στις 5:00 το πρωί και έτυχε θερμής υποδοχής από 2.500 και πλέον φιλάθλους της ομάδας ως επιβράβευση της μεγάλης πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Κι αν η κατάκτηση της πρόκρισης επί της Σαραγόσα κατακτήθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα στον αγωνιστικό χώρο του "Λα Ρομαρέδα" η κατάκτησή της είχε φανεί πολύ πιο πριν.

"Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται", όπως λέει κι ένα ρητό μας. Από την ημέρα της άφιξης της αποστολής του Άρη το απόγευμα της Τετάρτης με την πτήση τσάρτερ που την μετέφερε στην Σαραγόσα από το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Πρώτα από όλα από την δυνατή βροχή που έπεφτε στην ισπανική πόλη όπως είχε συμβεί και στην πρόκριση επί της Σερβέτ. Με το ίδιο μάλιστα σκορ, με 2-1, αν και τότε ήταν υπέρ του Άρη στην παράταση με το γκολ του Νίκου Κυζερίδη.

Πριν όμως η αποστολή του Άρη γευτεί την δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς την Τετάρτη στην Σαραγόσα η πρώτη – πρώτη σύμπτωση είχε να κάνει με το όνομα του αεροδρομίου της ισπανικής πόλης. Ποιο ήταν αυτό; "Σανχούρχο".

Όπως δηλαδή το όνομα του πρώην Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή της ομάδας. Επόμενο στοιχείο. Το νοσοκομείο της πόλης που βρίσκεται πίσω από το "Λα Ρομαρέδα" με όνομα "Σερβέτ". Όπως δηλαδή της ελβετικής ομάδας που είχε αποκλείσει ο Άρης με τους φιλάθλους του μάλιστα να μην άφησαν τους ασθενείς να ησυχάσουν με τα συνθήματά τους στην διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού.

Όσο για το τρίτο στοιχείο; Είχε να κάνει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον τεχνικό του Άρη για τον οποίο το χθεσινό παιχνίδι ήταν το 100ο στα ευρωπαϊκά γήπεδα και παρά την ήττα με 2-1 από την Σαραγόσα συνοδεύτηκε με την πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του φετινού Κυπέλλου UEFA επί μιας ομάδας μάλιστα που είχε χαρακτηριστεί ως εκ των φαβορί για την κατάκτησή του.

"Πριγκιπική...υποδοχή"



Η μεγαλειώδης πρόκριση του Άρη επί της Σαραγόσα, ανάγκασε 4.000 φιλάθλους του Άρη να συγκεντρωθούν στον αερολιμένα "Μακεδονία" στις 05:00 τα ξημερώματα προκειμένου να υποδεχτούν τους ήρωες του... πρίγκηπα Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι φίλαθλοι του Άρη... τρελάθηκαν από το μέγεθος της πρόκρισης και έκαναν τη νύχτα μέρα στη Θεσσαλονίκη. Το “Βικελίδης” αν και χωρίς να διεξάγεται κάποιος αγώνας γέμισε με 10.000 φίλους της ομάδας προκειμένου να δουν live το παιχνίδι.

Η λήξη στο Λα Ρομαρέδα βρήκε το γήπεδο του Άρη να σείεται από τους πανηγυρισμούς και οι πιο... τρελοί έδωσαν ραντεβού στον αερολιμένα.

Με την πρώτη εμφάνιση της "κιτρινόμαυρης" αποστολής το Μακεδονία θύμισε "Βικελίδης" και οι παίκτες της ομάδας μαζί με το τεχνικό τιμ αλλά και τη διοίκηση γνώρισαν την αποθέωση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να κλέβει την παράσταση.

Γκαρσία: "Η πιο σημαντική στιγμή..."



Ο Νάτσο Γκαρσία μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τη μεγάλη επιτυχία του Άρη, λέγοντας πως η πρόκριση ήταν μια περίπλοκη υπόθεση, ενώ τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του γνώριζαν πως θα πετυχαίνανε γκολ.

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μια περίπλοκη υπόθεση η πρόκριση", τόνισε αρχικά ο Νάτσο Γκαρσία με τον διεθνή Βολιβιανό αμυντικό του Άρη να πρόσθεσε:

"Μπήκαμε στο γήπεδο χωρίς φόβο, στόχος ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στα πρώτα 20 λεπτά. Από εκεί και πέρα ήμασταν ήρεμοι ενώ ξέραμε ότι θα βάζαμε ένα γκολ".



Όσο για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA ο Γκαρσία τόνισε πως: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση', ενώ για τον ίδιο:

"Είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε η πρόκριση, αλλά και επειδή αποκλείσαμε μια μεγάλη ομάδα".



Ο διεθνής Βολιβιανός του Άρη δεν παρέλειψε να σταθεί και στον κόσμο της ομάδας τόσο για την συμπαράσταση στο "Λα Ρομαρέδα" όσο και για την υποδοχή τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" κατά την άφιξη της αποστολής.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, η στήριξή του ήταν πολύ μεγάλη. Η υποδοχή στο αεροδρόμιο ήταν κάτι το φανταστικό. Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει χώρα εκτός Λατινικής Αμερικής με τόσο φανατισμένο κόσμο. Οι φίλαθλοι του Άρη είναι υπέροχοι".



Σκόρδας: "Δικαίωση με Μπάγεβιτς"



Αμέσως μετά την επική πρόκριση του Άρη, ο πρόεδρος της "κίτρινης" ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, μίλησε στον Libero 107,4 και υποσχέθηκε περισσότερη δουλειά στη συνέχεια.

"Ο Άρης έκανε τη μεγαλύτερη υπέρβαση. Αποκλείσαμε μία μεγάλη ομάδα. Δικαίωση με Μπάγεβιτς. Έρχονται καλύτερες μέρες", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκόρδας.

Το μεθύσι της πρόκρισης δεν πήρε στο... διάβα του τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρο Σκόρδα, ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει από την Σαραγόσα με προορισμό το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", με δηλώσεις του στον Libero 107,4 υποσχέθηκε ακόμη καλύτερες μέρες στη συνέχεια, οι οποίες θα έρθουν μέσα από δουλειά και υπευθυνότητα.

"Ο Άρης έχει κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση με μία ομάδα που έχει δέκα φορές μεγαλύτερο μπάτζετ. Σήμερα δείξαμε ότι έχουμε τον χαρακτήρα και τις ικανότητες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ομάδα και το ποδόσφαιρο που αγαπάμε. Το είχα πει ότι θα πάρουμε μία μεγάλη νίκη στο πρώτο παιχνίδι. Θέλαμε μία μεγάλη ομάδα απέναντί μας. Δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλοί και έτσι όπως είχαμε πει, αποκλείσαμε μία μεγάλη ομάδα", δήλωσε ο κ. Σκόρδας ενώ ερωτηθείς για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το στοίχημα της έλευσής του στην ομάδα είπε:

"Υπήρχαν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα και έπρεπε να γίνει η αλλαγή. Δεν ήταν πρώτη φορά που πήραμε τις ευθύνες, κάναμε την κίνηση και δικαιωθήκαμε. Οι φίλαθλοί μας πρέπει να απολαμβάνουν που είναι Αρειανοί όπως και την χαρά του ποδοσφαίρου. Έρχονται καλύτερες μέρες".



Κόντης: "Γυρίσαμε σελίδα"



Σήμερα φιλοξενήθηκε τηλεφωνική στο στούντιο του Libero 107,4 ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, ο οποίος αν και εξαντλημένος από το κουραστικό ταξίδι της επιστροφής μίλησε τόσο για την πρόκριση επί της Σαραγόσα όσο και για την επόμενη μέρα αυτής.

Αρχικά, ο κ. Κόντης σχολίασε την χτεσινή επιτυχία και την αξία που της προσέδωσε η δυναμικότητα του αντιπάλου του Άρη: "Πραγματικά, από τις στιγμές που έζησα συναισθηματικά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ. Άξιζε τον κόπο και για αυτόν τον κόσμο που γύρισε πίσω με τέτοια χαρά.

Ο Άρης γύρισε μεγάλη σελίδα στην ιστορία του και θα φανεί του χρόνου πόσο σημαντική ήταν αυτή η αλλαγή. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ σήμερα και τα συμβόλαια ορισμένων παικτών είναι τεράστια. Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία των παικτών του Άρη".





Ερωτηθείς για το ποια ήταν η στάση των γηπεδούχων σχετικά με την φιλοξενία τους τόσο απέναντι στους οπαδούς, όσο και στην αποστολή της ομάδας, απάντησε: "Το νοσοκομείο ήταν πίσω ακριβώς από τους οπαδούς του Άρη. Μιάμιση με δύο ώρες πριν τον αγώνα δεν άφησαν τους φιλάθλους μας να περάσουν σημαίες. Τελικά άφησαν μόνο τα τύμπανα, χαρτάκια δεν άφηναν με την δικαιολογία ότι μπορεί να έβαζαν φωτιά(!) και να τα πετούσαν στους οπαδούς που βρίσκονταν από κάτω τους.

Το γήπεδο έχει εκπληκτική ακουστική, σαν ένα τεράστιο ηχείο. Υπήρχαν τεράστια μεγάφωνα στις γωνίες του γηπέδου και έπαιζαν τραγούδια στα κόρνερ, κομμάτια δικά τους με συνθήματα για να παροτρύνει τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι έπαθαν ζημιά μεγαλύτερη από ότι υπολόγιζαν.

Τα χρήματα από το σπαστό συμβόλαιο που είχαν κάνει για τα τηλεοπτικά... Το ότι έχασαν από μία ομάδα που στις εφημερίδες τους αποκαλούσαν Segunda Division. Χαίρομαι για το μάθημα που πήραν οι Ισπανοί από τον Άρη".







Στη συνέχεια, ο κ. Κόντης προέβη σε έναν συνοπτικό υπολογισμό των εσόδων που πρόκειται να μπουν στα ταμεία του συλλόγου από την συμμετοχή του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA: "Είναι σαφή τα οικονομικά που μπορεί να προκύψουν. Θα προτιμούσα μία γερμανική ομάδα, όπου το τηλεοπτικό δίνει καθαρά 500.000 ευρώ και δύο ομάδες στο εξωτερικό όπου θα μπορέσουν οι οπαδοί μας να ακολουθήσουν σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Θα είναι μία μεγάλη τόνωση. Μέσα στο ένα εκατομμύριο που υπολογίζουμε, δεν συμπεριέλαβα τα έσοδα από τα εισιτήρια. Ίσως οι Μπάγερν, Αούστρια Βιέννης, Σπάρτα, Χαποέλ Τελ Αβίβ ή Νυρεμβέργη, αν δεν είναι η Λεβερκούζεν. Ο Άρης αποκτά εμπειρίες πλέον.

Κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα ο Χαβίτο ακούγαμε "ο Μέσι και ο Μέσι" από τους Ισπανούς που βρίσκονταν γύρω μας. Κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι στον πρόεδρο της ομάδας όταν πανηγύρισε την πρόκριση στο τέλος. Μου έκανε εντύπωση ότι στο τέλος δεν είχαμε νερό για να κάνουμε μπάνιο".







Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη που αυξάνονται κατά πολύ στη συνέχεια, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης σχολίασε: "Αυτό ήταν το σκεπτικό το να αποκτούμε δύο παίκτες στην κάθε θέση, γιατί γνωρίζουμε ότι θα έχουν πολλές υποχρεώσεις στην συνέχεια. Αυτή είναι η δυνατότητα που έχει ο Άρης. Μαγειρέψαμε πριν πεινάσουμε και έχουμε προβλέψει κάποια πράγματα. Έχουμε ένα καλό υλικό και έναν καταπληκτικό προπονητή για να το διαχειριστεί".



Τέλος, για το αν οι επόμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ομάδας θα μεταδοθούν κανονικά από το κανάλι που έχει τα δικαιώματα, τόνισε: "Οι άνθρωποι του εμπορικού τμήματος του MEGA στέρησαν από τον κόσμο του Άρη και όχι μόνο, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ζωντανά και έχουν μετανιώσει πολύ.

Οι άνθρωποι του αθλητικού τμήματος ξέρουν ποδόσφαιρο και έδειξαν τη θέληση με τον Σακελλαρόπουλο για να το δουν οι φίλοι της ομάδας, έστω και μία μερίδα αυτών, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο, στην υπομονή που έδειξε, σε αυτούς που πήγαν στο αεροδρόμιο. Δε θα γίνει το ίδιο στους ομίλους και πιστεύω ότι οι αγώνες του Άρη θα προτιμηθούν στην φάση των ομίλων".





Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Μετά την προσγείωση της "κίτρινης" αποστολής στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ο ενθουσιασμός ήταν διάχητος, ενώ ορισμένοι απο τους θριαμβευτές έκαναν δηλώσεις αναφορικά με την σπουδαία πρόκριση και την εκπληκτική υποδοχή που τους επιφύλλασαν οι φίλοι του Άρη.

Πάρτε μια γεύση απο τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χαβίτο:


"Πιστεύαμε στη πρόκριση και το δείξαμε με την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Γι` αυτούς τους φιλάθλους αξίζει να κάνεις το παν ώστε να τους ευχαριστήσεις. Είναι τρελοί"



Σιστόν:


"Πρώτη φορά βλέπω αυτό το πράγμα. Είναι μοναδικό αυτό που ζούμε και ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που σε κάθε περίπτωση είναι δίπλα μας".



Χαλκιάς:


"Είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται"



Βανγκελί:


"Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να του υποσχεθούμε ακόμη καλύτερες ημέρες"



Σκόρδας:


"Είναι από τις πιο ευτυχισμένες μέρες μας. Είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε το δικαίωμα στον κόσμο να πανηγυρίσει. Έχουμε το χρέος να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα", δήλωσαν πρωταγωνιστές και πρόεδρος μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα.

























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ