ΑΡΗΣ

Μπάγεβιτς: "Όλοι το πιστέψαμε"

Μπάγεβιτς: "Όλοι το πιστέψαμε"
Χαβίτο

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε πως η ομάδα του είχε πίστη για την πρόκριση. Τρελοί πανηγυρισμοί στο Βικελίδης

" Πήραμε την πρόκριση σε ένα παιχνίδι όπου ήταν πάρα πολύ δύσκολο είχαμε ένα σκορ από το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε από το πρώτο παιχνίδι ένα σκορ 1-0 και ήταν πολύ σημαντικό που δεν δεχτήκαμε γκολ και μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο παιχνίδι. Όλοι το πιστέψαμε από την αρχή ότι μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό το πράγμα.

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι έτσι όπως το περιμέναμε. Από την αρχή δεχτήκαμε πίεση από την Σαραγόσα, με μας να μην μαρκάραμε σωστά όπως είχαμε πει, δεν κρατήσαμε την μπάλα και δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε επίθεση. Σιγά σιγά όμως αρχίσαμε λίγο να είμαστε πιο σίγουροι σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού και με την μπάλα να παίξουμε πιο γρήγορα.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές, ήμασταν πιο σοβαροί, πετύχαμε ένα γκολ που μας έδωσε περισσότερες ελπίδες, πιέσαμε 10΄-15΄ όπου μπορούσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ



", ενώ ο "Ντούσκο" στάθηκε και στην παρουσία των φιλάθλων του Άρη στις κερκίδες του "Λα Ρομαρέδα": " Η παρουσία των φιλάθλων μας ήταν πολύ σημαντική και μας βοήθησαν πάρα πολύ".

Σε ερώτηση με ποια άλλη στιγμή της προπονητικής του καριέρας μπορεί να συγκρίνει την σημερινή πρόκριση του Άρη επί της Σαραγόσα στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA απάντησε: " Είναι δύσκολο να πούμε πολλά. Κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε προκριθεί. Περάσαμε και αφήσαμε εκτός μία πολύ δυνατή και μεγάλη ομάδα.

Το έδειξε και στα δύο παιχνίδια αλλά θα πρέπει να το ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και θα είναι το καλύτερο για μας. Να ξεχάσουμε γιατί την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα στην Κρήτη (σ.σ. με αντίπαλο τον Εργοτέλη) και μετά έχουμε άλλα παιχνίδια. Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος και μετά θα δούμε τι θα γίνει

".

Πανηγύρια στο "Κλ. Βικελίδης"

Πανηγύρια στον αγωνιστικό χώρο του "Λα Ρομαρέδα" από τους ποδοσφαιριστές του Άρη και το τεχνικό τιμ, πανηγύρια στις κερκίδες από τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και σε αυτές του "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA επί της Σαραγόσα στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου.

Η νύχτα όπως γίνεται κατανοητό είναι πολύ μεγάλη στην Θεσσαλονίκη για τους φιλάθλους του Άρη που ετοιμάζονται να την κάνουν μέρα και να ξενυχτήσουν με τα συνθήματα της αγαπημένης τους ομάδας για την μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Σαραγόσα στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA δίνοντας ραντεβού για το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Εκεί όπου η αποστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναμένεται λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα με την πτήση τσάρτερ από την Σαραγόσα και όπως γίνεται κατανοητό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να ζήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του την σχετική υποδοχή.

Ο Άρης των 3 εκ. ευρώ κατάφερε κάτω από τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και των συνεργατών του να αποκλείσουν την Σαραγόσα του "υπερόπτη" Βίκτορ Φερναντέθ των 118 εκ. ευρώ. Μια πρόκριση που ήρθε απέναντι σε μία από τις ομάδες που μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως μία από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού θεσμού αλλά έμεινε στα λόγια.

Μια πρόκριση που ήρθε τόσο χάρη στο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου πριν από 14 βράδια στο "Κλεάνθης Βικελίδης" που ισοδυναμούσε με το τελικό 1-0 όσο και στο σημερινό του Χαβίτο στο "Λα Ρομαρέδα" που ισοφάρισε σε 1-1 και έφθανε παρά την ήττα με 2-1 για την πρόκριση στους ομίλους του φετινού Κυπέλλου UEFA.

Με την λήξη λοιπόν του παιχνιδιού στο "Λα Ρομαρέδα" της Σαραγόσα οι ποδοσφαιριστές του Άρη πανηγύρισαν με τους φιλάθλους του Άρη με τους Νέτο και Αουρέλιο να χόρευαν στους ρυθμούς των συνθημάτων της κερκίδας ενώ φρόντισαν να χαρίσουν τις φανέλες τους στην κερκίδα.

Ο Άρης λοιπόν μετά την γλυκιά του σημερινή ήττα στο "Λα Ρομαρέδα" με 2-1 από την Σαραγόσα πριν από μερικά λεπτά έβγαλε τους φιλάθλους του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα δώσουν το παρών στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές του Άρη; Εκτός από τα πανηγύρια τους που μεταφέρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο του "Λα Ρομαρέδα" στα αποδυτήρια του γηπέδου έδρα της Σαραγόσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πριμ των 200.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί η διοίκηση της ΠΑΕ σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Σκόρδας: "Απάντηση"

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, έκανε λόγο για απάντηση σε όσους είχαν χαρακτηρίσει τον Άρη ξεγραμμένο όταν κληρώθηκε με την Σαραγόσα κατά την έξοδό του από το "Λα Ρομαρέδα" και πριν πάρει τον δρόμο για το αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης.

" Δεν θα είχαμε κάνει τίποτα χωρίς τους οπαδούς μας", δήλωσε αρχικά ο Λάμπρος Σκόρδας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης να προσθέτει πως: " Ήμουν στην κερκίδα και φώναζα. Όποιοι κι αν κοροϊδεύανε μετά την κλήρωσή μας με την Σαραγόσα ο κόσμος του Άρη είναι πολύ χαρούμενος".

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρώην τεχνικού του Άρη, Χουάν Κάρλος Ολίβα, αφού είχε αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης πως ο Άρης είναι ομάδα Σεκούντα Ντιβιζιόν ο κ. Σκόρδας απάντησε: " Αποδείχτηκε ότι ήταν ο ίδιος ανίκανος να χειριστεί μια τόσο μεγάλη ομάδα. Έγινε μια πολύ καλή κίνηση και σώσαμε την χρονιά", για να καταλήξει: " Με την πρόκρισή μας δώσαμε μία απάντηση σε όσους χαρακτηρίσανε την ομάδα ξεγραμμένη. Ο Άρης απέδειξε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη".

Χαβίτο: "Το πιο σημαντικό μου γκολ"

Ο "χρυσός" σκόρερ του Άρη σήμερα στο "Λα Ρομαρέδα" που έκανε το 1-1 ο Ισπανός Χαβίτο χαρακτήρισε το γκολ που σημείωσε ως το πιο σημαντικό μέχρι στην καριέρα του.

" Ναι μέχρι τώρα ναι είναι το πιο σημαντικό αλλά από εδώ και πέρα θέλω να βάλω κι άλλα γκολ. Όπως έλεγα και πριν το παιχνίδι μπορούσαμε να περάσουμε και τα καταφέραμε", για να αφιερώσει το γκολ του: " Θα ήθελα να αφιερώσω το γκολ μου στους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ", ενώ για το τι θα ήθελε να πει στον καλό του φίλο και ποδοσφαιριστή της Σαραγόσα Σέρχιο Γκαρθία ο Χαβίτο είπε: " Να του ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ισπανίας".

Από την πλευρά του ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη, Κώστας Χαλκιάς, δήλωσε: " Πήραμε μία μεγάλη πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήθελε απλώς να προκριθεί στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA αλλά να πάει στον τελικό".

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας δήλωσε: " Το πιστεύαμε από την αρχή. Το είχαμε πιστέψει όλη την εβδομάδα με τον προπονητή μας να προσπαθεί να μας πείσει να τα καταφέρουμε. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο", κι όσο για την σημερινή του εμφάνιση του αλλά και των συμπαικτών του ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής του Άρη τόνισε: " Έπρεπε να υπερβάλλουμε εαυτούς από την αρχή και το κάναμε. Σίγουρα ο πήχης ανεβαίνει αλλά θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορία".

Όσο για τον Νέτο; Ο Βραζιλιάνος δήλωσε: " Στην αρχή αρκεστήκαμε στις αντεπιθέσεις αλλά στη συνέχεια διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και πήραμε την πρόκριση", με τον Ευθύμη Κουλουχέρη να προσθέτει πως: " Οπωσδήποτε πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία και δώσαμε μια μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας με την περσινή χρονιά να αποδείχτηκε ότι μπήκαν οι βάσεις για το μέλλον για μεγαλύτερες επιτυχίες", και πρόσθεσε:

" Αυτό που ζούμε είναι κάτι το μαγικό. Θα πρέπει λοιπόν να χαρούμε αυτή την επιτυχία", ενώ για την υποδοχή που αναμένεται από τον κόσμο του Άρη στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" τα ξημερώματα τόνισε: " Ο κόσμος μας είναι κοντά μας στα δύσκολα. Πρόκειται για την πιο γλυκιά ήττα πρόκρισης. Σίγουρα πάντως οι πιο τυχεροί ήταν αυτοί που ήταν εδώ και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όπως και τους υπόλοιπους και να πω ότι θέλουμε τον κόσμο μας κοντά μας".

Όσο για την αντίπερα όχθη; Ο εκ των αρχηγών της Σαραγόσα Θαπατέρ δήλωσε: " Και εγώ και οι συμπαίκτες μου γνωρίζουμε ότι η δουλειά και τα όνειρα μας χάθηκαν σήμερα σε μια στιγμή και το όνειρό μας γκρεμίστηκε", ενώ ο Ρικάρντο Ολιβέιρα είπε: " Ξέραμε ότι θα έχουμε πολλές δυσκολίες. Ίσως να μην αξιολογήσαμε σωστά τον Άρη που έδωσε μάχη ως το τελευταίο λεπτό. Περιμέναμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο παρά το ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Πριν τον αγώνα πιστεύαμε ότι θα περάσουμε και ήμασταν αρκετά ήρεμοι. Μόλις έβαλα το γκολ πιστέψαμε ακόμα περισσότερο. Δεν θέλω να αφαιρέσω την αξία του Άρη αλλά είμαστε αρκετά θλιμμένοι".

Όσο για το τι λαμβάνει χώρα την στιγμή αυτή στην Θεσσαλονίκη; Οι φίλαθλοι του Άρη συνεχίζουν να οδεύουν στον Λευκό Πύργο με τον αριθμό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και το επόμενο ραντεβού τους να μεταφέρεται για τις 5:00 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης.













































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ