STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Tα ματς της 5ης αγωνιστικής

Tα ματς της 5ης αγωνιστικής
Αρης-Ηρακλής

Στο "μηδέν" Αστέρας και Ξάνθη. Nίκη ο Πανθρακικός 1-0 τον Πανιώνιο. Διπλό ο Πανσερραϊκός (vids)

Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός πήρε την άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού με σκορ 2-0.
Το Σάββατο είχαμε... ισοπαλίες 0-0 στο ντέρμπι Άρης-Ηρακλής και στο Εργοτέλης-ΠΑΟΚ, με το δικέφαλο να έχει την πρώτη του εκτός έδρας απώλεια. Επική ανατροπή η Λάρισα 4-3 τον ΟΦΗ με Νταμπίζα στις καθυστερήσεις. Ο Ουζουνίδης ρίσκαρε και η Λάρισα εκανε επική ανατροπή επικρατώντας με γκολ του Νταμπίζα στις καθυστερήσεις με 4-3 του ΟΦΗ που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.

Η 5η αγωνιστική


Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008

Λάρισα-ΟΦΗ 4-3

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνία)
Γήπεδο: Εθνικό Αλκαζάρ

Η Λάρισα με γκολ στο 95ο λεπτό πήρε τεράστια νίκη στο γήπεδό της με αντίπαλο τον ΟΦΗ, τον οποίο κέρδισε με 4-3 σε ένα παιχνίδι με άγρια ομορφιά. Οι Κρητικοί διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν γκολ και οι γηπεδούχοι για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

Η Λάρισα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πάρα (25'), Τσίγκα (70', 84') και Νταμπίζα (90'+), ενώ τα γκολ της κρητικής ομάδας σημείωσαν οι Ιγκλέσιας (14' αυτ.) και Σίμιτς (45', 68').

O διαιτητής Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κώτσιο, Εντόι, Ρουμπάκη, Μονιάκη, Ζουράφσκι, Μάλαρζ και Κουνενάκη, ενώ "κιτρίνισε" και τους Κασμερίδη και Δημούτσο στον πάγκο (!) του ΟΦΗ για διαμαρτυρία.

Αρης-Ηρακλής 1-0

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Κοβαλέφσκι κράτησε "ζωντανό" στο "Κ. Βικελίδης" τον Ηρακλή, όμως στις καθυστερήσεις και έπειτα από λάθος του Κατσαμπή, ο Λέμπο σκόραρε χαρίζοντας στον Άρη τη νίκη. Με 10 τελείωσαν τον αγώνα αμφότερες οι ομάδες. Αποβλήθηκαν οι Ντιε (για εγκληματικό τάκλιν στον Γκαρσία) και ο Νέτο (δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία).

Ο Αλεχάντρο Λέμπο ήταν εκείνος που "λύτρωσε" τον Άρη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο "Κ. Βικελίδης", σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του πολυτιμότερου μέχρι εκείνη τη στιγμή ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, του Κοβαλέφσκι.

Σε ένα δυνατό ματς, με πολλές σκληρές (ως και αντιαθλητικές μονομαχίες), ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει απόλυτα δίκαια με βάση την εικόνα του αγώνα, με το δεύτερο ημίχρονο να παίζεται μονάχα στο... μισό γήπεδο του Ηρακλή.

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-0

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Σ' ένα ματς με κακό θέαμα και λιγοστές ευκαιρίες, Εργοτέλης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο Παγκρήτιο. Ο δικέφαλος δεν παρουσίασε το καλό του πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει και γνώρισε την πρώτη του βαθμολογική απώλεια εκτός έδρας.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-5-1 που στην επίθεση γινόταν 4-3-3. Την εστία των Κρητικών υπερασπίστηκε ο Δασκαλάκης, στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Πλάσνεγκερ, Χίμπλινγκερ, Φερνάντες και Γελαδάρης, ενώ οι Τζούνιορ, Γραμμόζης και Κορδονούρης ήταν στα χαφ, δεξιά στην επίθεση ήταν ο Κουτσιανικούλης, αριστερά ο Ρομάνο, ενώ στην κορυφή ο Ογκουνσότο.

Από την άλλη πλευρά ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε ένα σύστημα 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαλεζάς και Κοντρέρας, δεξιά ήταν ο Σνάουτσερ, αριστερά στην άμυνα ο Δάρλας, στα χαφ ήταν οι Βερόν και Γκαρσία, στο δεξί άκρο ο Λάκης, αριστερά ο Κωνσταντινίδης, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2008

Αστέρας Τρίπολης-Σκόντα Ξάνθη: 0-0

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τις ευκαιρίες αλλά και χαμένο πέναλτι προκειμένου να πάρει την πρώτη του εντός έδρας νίκη κόντρα στην Ξάνθη, στην αναμέτρηση που διεξήχθη για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, αλλά οι Ακρίτες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γσκπούρνινγκ κράτησαν το μηδέν στην άμυνα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μοιραστούν από ένα βαθμό.

Ο Φιλομένο εξελίχθηκε σε... αρνητικό πρωταγωνιστή του Αστέρα Τρίπολης. Το δυνατό σουτ του στο 50' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ, ενώ στη σημαντικότερη ευκαιρία του Αστέρα αλλά και του αγώνα, ο Αργεντινός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών που υπέδειξε ο δαιητητής Παμπορίδης, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων του είπε όχι.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: 2-0-

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

"ΠΑΟ γερά γερά πρωτάθλημα ξανά" και "Πρωτάθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ... "ήταν τα συνθήματα στήριξης των 25.000 οπαδών του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες του "τριφυλλιού". Εκείνη μετά την ήττα στην Κύπρο επέστρεψαν στις νίκες και χωρίς να "ιδρώσουν" πολύ νίκησαν με 2-0 τον Λεβαδειακό.

Με γκολ των Ρουκάβινα (25') και Σαλπιγγίδη (45') το συγκρότημα του Τεν Κάτε πήρε άλλο ένα "τρίποντο" στην Σούπερ Λίγκα μετά το "διπλό" στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και ενώ είχαν μεσολαβήσει η αναβολή με τον Εργοτέλη και η ήττα από την Ανόρθωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη αυτή ήταν νίκη ψυχολογίας μετά τα όσα είχαν επακολουθήσει από την αποτυχία στο "Γ.Σ.Π" και πλέον΄με την στήριξη που έδειξε ο κόσμος του "τριφυλλιού" η συνέχεια αναμένεται διαφορετική. Ντεμπούτο επιτυχημένο στο βασικό σχήμα για Τζόρβα και Ρουκάβινα. Κορυφαίοι οι Ιβανσιτς και Σαλπιγγίδης.
Θρασύβουλος Φυλής-Πανσερραϊκός 0-1

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Δημοτικό Φυλής

Ο Πανσερραϊκός πέτυχε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στην φετινή Superleague, καθώς επικράτησε με 1-0 του Θρασύβουλου στην Φυλή, με "χρυσό" σκόρερ τον Μπανγκουρά στο 88'.

Αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί για την ομάδα των Σερρών έπειτα από την νίκη της πρεμιέρας στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, καθώς από τότε είχε μόνο ήττες.

Ο Θρασύβουλος από την άλλη δεν κατόρθωσε να πάρει τον πρώτο του βαθμό στην ιστορία του στην Superleague, αλλά ούτε να πετύχει το πρώτο του γκολ.

Πανθρακικός-Πανιώνιος 1-0

Διαιτητής: Ν. Ντάτης (Χίου)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, ο Πανθρακικός κατέκτησε το πρώτο του "τρίποντο" στα μεγάλα... σαλόνια, νικώντας τον Πανιώνιο 1-0 χάρις σε ένα τέρμα του Κλεμέντ στο 78'..

Στην χειρότερη παρουσία του μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος "λύγισε" στη Θράκη, με τον τοπικό Πανθρακικό να παίρνει το πρώτο "τρίποντο" της ιστορίας του στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χωρίς πάθος, χωρίς καθαρό μυαλό, στον Πανιώνιο υποτίμησαν τον μαχητικό Πανθρακικό και το πλήρωσαν με μια -εκτός προγράμματος- ήττα, χάρις σε τέρμα του Κλέμεντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78'. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι "κυανέρυθροι" θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Μαϊστόροβιτς στον αγώνα με τον Άρη, καθώς ο αμυντικός του Πανιωνίου αποβλήθηκε -χωρίς προφανή λόγο- στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

Διαιτητής: Κ. Βασσάρας (Θεσ/κης)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Οι αλλαγές του Βαλβέρδε (Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς) έκαναν το ρουά. Ο Ντιόγκο έκανε το 2-0 και το ματς στην ΑΕΚ, κρατώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Superleague.Μέσα σε τρία λεπτά ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ και "εδραιώθηκε" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο 63΄ ο Κοβάτσεβιτς και στο 66΄ ο Ντιόγκο παραβίασαν την εστία του Σάχα, υποχρεώνοντας την Ένωση στην πρώτη εφετινή ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαράμισε για ακόμα ένα του παιχνίδι τα πρώτα 45 λεπτά αλλά στην επανάληψη ο Βαλβέρδε άγγιξε με το μαγικό του ραβδί την 11άδα και έδωσε την ώθηση που έλειπε. Ο Ισπανός στην επανάληψη πέρασε στο παιχνίδι Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς και οι δυο τους κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το παιχνίδι, με τον Ντιόγκο να ολοκληρώνει και να σφραγίζει τη νίκη μέσα σε τρία λεπτά.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ εκτός από την δυναμική της στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να επιδείξει κάτι παραπάνω στο ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης” και το τελικό 2-0 μπορεί να μην την αφήνει ικανοποιημένη αλλά ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να αποσπάσει βάση της εμφάνισή της. Η Ένωση υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα και ο Δώνης θα πρέπει να βρει τι φταίει για την εμφάνιση.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μπορεί να μην ανδείχθηκε MVP από τους συναδέλφους στο Καραϊσκάκη αλλά ήταν ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου. Ο Αργεντινός είναι μία ταχύτητα πάνω από όλους και όταν έχει κέφια δύσκολα υπάρχει άμυνα να τον σταματήσει.

Η επόμενη αγωνιστική (6η)


Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 16:45
Ηρακλής-Εργοτέλης 16:45
Πανιώνιος-Αρης 19:00

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008

ΟΦΗ-Θρασύβουλος Φυλής 15:00
Λεβαδειακός-Σκόντα Ξάνθη 15:00
ΑΕΚ-Λάρισα 16:45
Ολυμπιακός-Πανθρακικός 19:00
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 19:00

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 2-0







Oλυμπιακός-ΑΕΚ 2-0



























































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ