ΑΕΛ

Λάρισα-ΟΦΗ 4-3

Λάρισα-ΟΦΗ 4-3
Νταμπιζας

Η Λάρισα με γκολ στο 95ο λεπτό πήρε τεράστια νίκη στο γήπεδό της με αντίπαλο τον ΟΦΗ, τον οποίο κέρδισε με 4-3

Η Λάρισα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πάρα (25'), Τσίγκα (70', 84') και Νταμπίζα (90'+), ενώ τα γκολ της κρητικής ομάδας σημείωσαν οι Ιγκλέσιας (14' αυτ.) και Σίμιτς (45', 68').
O διαιτητής Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κώτσιο, Εντόι, Ρουμπάκη, Μονιάκη, Ζουράφσκι, Μάλαρζ και Κουνενάκη, ενώ "κιτρίνισε" και τους Κασμερίδη και Δημούτσο στον πάγκο (!) του ΟΦΗ για διαμαρτυρία.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος (65' Ρομπέρ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο (46' Φωτάκης), Κυριάκος, Πάρα, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Βέμπερ (46' Τσίγκας), Ζουράφσκι.

ΟΦΗ (Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρζ, Ταραλίδης, Σίμιτς (85' Μανούσος), Ισά, Ρουμπάκης, Δημούτσος (78' Πόποβιτς), Βενέτης, Μονιάκης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (90' Κοστόφσκι).
Με μια ματιά
Ουζουνίδης Vs Στράκα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε με άκρως επιθετικό σχήμα την ΑΕΛ με τρεις επιθετικούς και σύστημα 4-3-3.

Ο Στεφανος Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Βέμπερ, Νταμπίζα, Κώτσιο και Βενετίδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Οι Σολάνο Ιγκλέσιας και Σαρμιέντο ήταν οι τρεις του κέντρου με τους Κυριάκο Ζουράφσκι και Σραμιέντο στην επίθεση.

Ο Φράντισεκ Στράκα δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη πατάσσοντας τον ΟΦΗ με 4-4-1-1 με στόχο να "κλέψει" το τη νίκη. Ο Μάλαρτζ κάθισε κάτω από τα δοκάρια με τους Ρουμπάκη, Ισά, Βενέτη και Μονιάκη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή Κουνενάκης και Ταραλίδης ήταν τα δύο κεντρικά χαφ με τον Δημούτσο στα δεξιά και τον Σίμιτς αριστερά. Ο Ερέρα ήταν μπροστά από τους τέσσερις του κέντρου σε ελεύθερο ρόλο και πίσω από τον καθαρόαιμο επιθετικό των Κρητικών, Ν΄Ντόι.

Την έπιασε στον ύπνο

Ο ρυθμός των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν νωχελικός με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή. Η Λάρισα δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι παρ ότι γηπεδούχος και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύθηκαν προσπαθώντας να απειλήσουν την εστία του Κοτσόλη.

Οι παίκτες του Στράκα αν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία μέσα μπροστά από την εστία του Έλληνας πορτιέρο προηγήθηκαν πριν την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου με την βοήθεια της τύχης και του Ιγκλέσιας.

Ο Ταραλίδης στο 14ο λεπτό βρήκε χώρο στην δεξιά πλευρά και έκανε τη δυνατή σέντρα προς την περιοχή της ΑΕΛ αλλά ο Ιγκλέσιας στην προσπάθεια του να διώξει με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν σαστισμένοι από το γκολ και τον τρόπο που ήρθε και παραλίγο να το πληρώσουν με ένα ακόμα τέρμα. Στο 20ο λεπτό ο Ερέρα έκανε μία “πονηρή” σέντρα ο Κοτσόλης αιφνιδιάστηκε και λίγο έλειψε να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για δεύτερη φορά.

Ανέλαβε τα ηνία η ΑΕΛ

Το παρ ολίγον 0-2 “ξύπνησε” τους ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, έμπαιναν πιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες με αποτέλεσμα να αναλάβουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Η αγωνιστική άνοδος των γηπεδούχων απέφερε γρήγορα καρπούς και η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 25ο λεπτό. Ο Κυριάκος σέντραρε από τα δεξιά και ο Πάρα από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάλαρτζ, φέροντας το παιχνίδι και πάλι στα “ίσια”.

Πέναλτι η ΑΕΛ, γκολ ο ΟΦΗ

Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου είχαν τις δύο σημαντικότερες φάσεις του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Η μία στο 45ο λεπτό όταν οι “βυσσινί” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Δημούτσου και η άλλη το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων μετά από εξαιρετικό συνδυασμό.

Στην πρώτη φάση το λάθος του διαιτητή είναι σαφές καθώς ο μέσος του ΟΦΗ σταμάτησε την πορεία της μπάλας με το χέρι μέσα στην περιοχή. Αμέσως μετά ο Ερέρα έκανε ωραία μπαλιά για τον Δημούτσο που μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα απευθείας για τον Σίμιτς ο οποίος έκανε το κοντρόλ με το γόνατο και στη συνέχεια με σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Όλα για όλα από Ουζουνίδη



Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να ρισκάρει ίσως περισσότερο και από το φυσιολογικό. Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε από την ανάπαυλα και σταδιακά έβγαλε σχεδόν όλους τους αμυντικούς βάζοντας στο παιχνίδι επιθετικούς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να ισοφαρίσουν αλλά η άμυνα του ΟΦΗ δεν έκανε το λάθος. Οι αλλαγές του Ουζουνίδη “διέλυσαν” ότι ορθολογικό είχε η ενδεκάδα της ΑΕΛ με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Μάλαρτζ.

Βροχή τα γκολ...



Η Λάρισα είχε μείνει χωρίς άμυνα και η κάθε αντεπίθεση του ΟΦΗ μύριζε γκολ. Στο 65ο λεπτό ο Σίμιτς δεν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Νταμπίζα αλλά στην δεύτερη ευκαιρία που το δόθηκε δεν χαρίστηκε.

Στο 68ο λεπό μετά από ωραία προωθημένη πάσα από τον Ερέρα, για τον Σίμιτς ο τελευταίος ξέφυγε από τον Κυριάκο και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε άμεσα με τον Τσίγκα να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και μετά από λανθασμένη έξοδο του Μάλαρτζ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-2 στο 70ο λεπτό.

Η άμυνα της Λάρισας όμως συνέχιζε να πελαγοδρομεί και ο Σίμιτς σκόραρε εκ νέου στο 78' αλλά ο βοηθός τους στέρησε λανθασμένα στο χατ τρικ. Ύστερα από δυνατό σουτ του Ταραλίδη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης δεν μπλοκάρε την μπάλα και ο Σίμιτς πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ καθώς θεώρησε λανθασμένα πως ο Σίμιτς δεν καλυπτόταν.

Ο Σίμιτς αργότερα είδε ακόμα ένα τέρμα του να ακυρώνεται (αυτή τη φορά σωστά) και τον Τσίγκα να σκοράρει για δεύτερη φορά μετά την είσοδό του. Η “χρυσή” αλλαγή του Ουζουνίδη πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Βενετίδη και έφερε το παιχνίδι και πάλι στο “Χ” έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Η ΑΕΛ που ποτέ δεν παράτησε το παιχνίδι δικαιώθηκε στο 95ο λεπτό. Τα πανηγύρια στις κερκίδες έγιναν... γιορτή στις καθυστερήσεις, όταν ο Νταμπίζας εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μάλαρζ και εξ επαφής χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Συνέντευξη Τύπου
Φράντισεκ Στράκα (προπονητής ΟΦΗ): "Πώς να μην είσαι απογοητευμένος μετά από αυτή την εξέλιξη. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Δεν ασχολούμαι με την διαιτησία, τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο κ.Βατσινάς".



Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής ΑΕΛ): "Είμαι χαρούμενος από τους τρεις βαθμούς που κατακτήσαμε και κρατάω μόνο αυτό. Είμαι απογοητευμένος από μερικούς παίκτες από τους οποίους περιμένω πολλά περισσότερα. Με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους. Σταθήκαμε τυχεροί στο ρίσκο που πήραμε να ανοίξουμε την άμυνά μας γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί κι άλλα γκολ.

Είχαμε, όμως, ψυχή και πήραμε μια τεράστια νίκη. Αυτά είναι τα καλά για την ομάδα μου. Τα άσχημα είναι ότι ως προπονητής θέλω να λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο με συγκεκριμένο τρόπο, κι όταν κάποιος δεν μπορεί, δεν θα είναι στην ομάδα. Αν το καταλάβουν έχει καλώς. Εχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Είναι μεγάλη η χαρά για τους τρεις βαθμούς και ταυτόχρονα μεγάλη η απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε, αλλά και για τη συμπεριφορά ορισμένων παικτών. Ονόματα μην περιμένετε να ακούσετε από μένα".



Όλα τα λεφτά...
- Το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ.

-Το πάθος και η πίστη των παικτών της Λάρισας για τη νίκη.

-Τα πολλά γκολ στην αναμέτρηση και οι διακυμάνσεις του σκορ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για ένα ακόμα παιχνίδι η διαιτησία δεν στάθηκε στο ύψος της.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
(Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο, Κυριάκος, Πάρα, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Ζουράφσκι.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΟΦΗ
(Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρτζ, Ταραλίδης, Σίμιτς, Ισά, Ρουμπάκης, Δημούτσος, Βενέτης, Μονιάκης, Κουνενάκης, Ν΄Ντόι, Ερέρα.
1' Έναρξη αγώνα
7' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την Λάρισα να έχει τον έλεγχο.
14' Γκολ ΟΦΗ Ιγκλέσιας (αυτ)
Σέντρα του Ταραλίδη από τα δεξιά και ο Ιγκλέσιας στην προσπάθεια του να διώξει με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
20' Ευκαιρία ΟΦΗ Ερέρα
Πονηρή σέντρα του Ερέρα ο Κοτσόλης αιφνιδιάστηκε και λίγο έλειψε να μπει η μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.
25' Γκολ Λάρισα Πάρα
Ο Κυριάκος σέντραρε από τα δεξιά και ο Πάρα από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάλαρτζ, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.
34' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι είναι σαφώς ανώτεροι όμως ο ΟΦΗ έχει θωρακίσει μέχρι στιγμής τα μετόπισθεν.
36' Σουτ Λάρισα Ιγκλέσιας
Εξαιρετικό σουτ του Ιγκλέσιας από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
45' Σχόλιο Λάρισα
Οι βυσσινί διαμαρτύρονται για πέναλτι. Ο Βενετίδης έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Δημούτσος σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια, όμως ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο αγώνας.
45' Σουτ Λάρισα Κυριάκος
Ύστερα από κόρνερ ο Κυριάκος έκανε απευθείας το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα περνάει λίγο άουτ.
45' Γκολ ΟΦΗ Σίμιτς
Ο Ερέρα κάνει ωραία μπαλιά για τον Δημούτσο που μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα απευθείας για τον Σίμιτς ο οποίος έκανε το κοντρόλ με το γόνατο και στη συνέχεια με σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
45' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κώτσιος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τσίγκας και Φωτάκης στις θέσεις των Βέμπερ, Σολάνο.
49' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ν' Ντόι
56' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
58' Ευκαιρία Λάρισα Βενετίδης
Πονηρή σέντρα του Βενετίδη από τα αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε από όλους.
60' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μάλαρτζ
63' Ευκαιρία ΟΦΗ Ν' Ντόι
Ο ΟΦΗ στην αντεπίθεση με τον Ταραλίδη να κάνει επικίνδυνη συρτή σέντρα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Ν' Ντόι δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή θέση.
65' Ευκαιρία ΟΦΗ Σίμιτς
Ύστερα από σέντρα του Ταραλίδη και λάθος διώξιμο από τον Νταμπίζα, ο Σίμιτς γίνεται αποδέκτης κάνει το πλασέ μπροστά από τον Κοτσόλη όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλοκάρει εντυπωσιακά με δεύτερη προσπάθεια την ομάδα του.
67' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ρομπέρ στη θέση του Κώτσιου.
68' Γκολ ΟΦΗ Σίμιτς
Ωραία προωθημένη πάσα από τον Ερέρα, για τον Σίμιτς που ξεφεύγει από τον Κυριάκο και με πλασέ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
70' Γκολ Λάρισα Τσίγκας
Εξαιρετική μπαλιά από τον Σαρμιέντο, ο Μάλαρτζ κάνει λανθασμένη έξοδο και ο Τσίγκας με κεφαλιά μειώνει σε 3-2.
76' Ακυρωθέν γκολ ΟΦΗ Σίμιτς
Δυνατό σουτ από τον Ταραλίδη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης δεν μπλοκάρει την μπάλα και ο Σίμιτς παίρνει το ριμπάουντ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ καθώς θεώρησε λανθασμένα πως ο Σίμιτς δεν καλυπτόταν.
76' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κασμερίδης
Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του ΟΦΗ αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας.
79' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πόποβιτς στη θέση του Δημούτσου.
81' Ευκαιρία ΟΦΗ Ταραλίδης
Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ταραλίδη με δυνατό σουτ όμως ο Κοτσόλης θα διώξει εντυπωσιακά με τις γροθιές σε κόρνερ.
84' Γκολ Λάρισα Τσίγκας
Ύστερα από κάθετη πάσα ο Βενετίδης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μάλαρτζ αποκρούει, όμως ο Τσίγκας παίρνει το ριμπάουντ και με σουτ ισοφαρίζει για την ομάδα του.
87' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Δημούτσος
Κίτρινη στον Δημούτσο από τον πάγκο καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή.
88' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Μανούσος στη θέση του Σίμιτς.
89' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
90' Έναρξη καθυστερήσεων +5 λεπτά
92' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Ζουράφσκι
93' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μονιάκης
94' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Κοστόφσκι στη θέση του Ερέρα.
95' Γκολ Λάρισα Νταμπίζας
Σέντρα του Ρομπέρ από τα αριστερά ο Ιγκλέσιας κάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, ο Μάλαρτζ δεν καταφέρνει να διώξει σωστά την μπάλα και ο Νταμπίζας σε άδεια εστία γίνεται λυτρωτής βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
95' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης





















































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ