EURO

Τα 10 κορυφαία γκολ του Euro!

Τα 10 κορυφαία γκολ του Euro!
Σνάιντερ-Μπουφόν-ολλανδία

Το Euro 2008 ετοιμάζεται να πει "αντίο" στους φίλους της "στρογγυλής Θεάς" με τον μεγάλο τελικό Γερμανία-Ισπανία, και η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παρουσιάζει τα 10 κορυφαία γκολ της διοργάνωσης (videos)!

Στα πρώτα 30 παιχνίδια της διοργάνωσης έχουν ήδη σημειωθεί 76 τέρματα, ακριβώς τα ίδια με όσα είχαν επιτευχθεί στο Euro 2004 μετά το το τέλος των ημιτελικών, με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παρουσιάζει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (uefa.com) τα 10 καλύτερα γκολ που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο Euro 2008. Aπολαύστε τα:
Φίλιπ Λαμ (Γερμανία-Τουρκία 3-2, Ημιτελικός, 25 Ιούνη): Μπορεί η Τουρκία να έμοιαζε ικανή για ένα ακόμα "θαύμα" με την τέταρτη σερί ανατροπή, μετά το γκολ του Σεμίχ Σεντούρκ στο 86' που έφερε το ματς στα ίσια, όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να αντιδράσουν μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, πετυχαίνοντας ένα γκολ που θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη τους. Η κάθετη πάσα του Τόμας Χίτσλπέργκερ "τρύπησε" την τουρκική ζώνη άμυνας, με τον αριστερό μπακ των "πάντσερ" Λαμ να "χώνεται" στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων, να νικάει με υπέροχο πλασέ τον Ρουστού Ρετσμπέρ και να στέλνει τη Γερμανία στον έκτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της.



Ρόμαν Παβλιουτσένκο (Ολλανδία-Ρωσία 1-3, Προημιτελικός, 21 Ιούνη): Ο Παβλουτσιένκο "άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά", καθώς πήρε τη θέση στην ενδεκάδα του τραυματία Πάβελ Πογκρέμπνιακ, με τον Ρώσο διεθνή να μην λαθεύει μετά τη σέντρα από τα αριστερά του Σέμακ, "εκτελώντας" με πλασέ πάνω στην κίνηση τον Ένβιντ Φαν ντερ Σαρ.



Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Πορτογαλία-Γερμανία 2-3, Προημιτελικός, 19 Ιούνη): Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ, είχε πει στον "Σβάινι" πως... χρωστάει κάτι στους συμπαίκτες του, μετά την αποβολή του στο ματς με την Κροατία. Ο Σβάινσταϊγκερ εξιλεώθηκε με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Πορτογαλία, όταν ακολούθησε σαν... τρέιλερ τον Λούκας Ποντόλσκι, και μετά από τη σέντρα του "Πόλντι" από τα αριστερά, πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα, από το ύψος της μικρής περιοχής, για να παραβιάσει την εστία του Ρικάρντο.



Μίκαελ Μπάλακ (Αυστρία-Γερμανία 0-1, Β' όμιλος, 16 Ιούνη): Μετά την ήττα από την Κροατία, η πίεση ήταν στην πλευρά της Γερμανίας καθώς με ήττα αποκλείονταν από τη συνέχεια, και παρότι δεν... έπεισε καθόλου στην αναμέτρηση με τους συνδιοργανωτές και γείτονες Αυστριακούς, μία στιγμή μαγείας από τον αρχηγό της, αρκούσε για τη νίκη. Αυτή ήρθε στο 49' της αναμέτρησης, με τον Μίχαελ Μπάλακ να στέλνει -με απευθείας εκτέλεση φάουλ- τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Μάχο.



Νιχάτ Καβεχτσί (Τουρκία-Τσεχία 3-2, Α' όμιλος, 15 Ιούνη): Η Τουρκία πέτυχε πολλά γκολ της... τελευταίας στιγμής, όμως το αποκορύφωμα ήταν το τρίτο γκολ απέναντι στην Τσεχία. Μετά την μπαλιά ακριβείας του Χαμίτ Αλντιντόπ, η οποία "έκανε κομμάτια" την άμυνα ζώνης των παικτών του Μπρούκνερ, ο άσος της Βιγιαρεάλ βγήκε μόνος απέναντι στον Τσεχ και με εκπληκτικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα. Υπέγραψε έτσι την θριαμβευτική πρόκριση της χώρας του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ "καταδίκασε" τους Τσέχους να... ξαπλώσουν απαρηγόρητοι στο χορτάρι μετά το τελικό σφύριγμα, θυμίζοντας έντονα Euro 2004 μετά από το γκολ του Τραϊανού Δέλλα εναντίον τους στον τότε ημιτελικό.



Ρόμπιν Φαν Πέρσι-Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία-Γαλλία 4-1, Γ' όμιλος, 13 Ιούνη): Από το ματς αυτό μας "έρχονται" δύο γκολ, το δεύτερο και τέταρτο κατά σειρά των Ολλανδών κόντρα στη Γαλλία. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι νίκησε με κοντινό πλασέ τον Κουπέ, αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Φαν Νίστελροϊ και εκπληκτικό σπριντ και σέντρα του Ρόμπεν, ενώ ο Σνέιντερ έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" της ολλανδικής κυριαρχίας, με άπιαστο γυριστό σουτ στο 90', από το ύψος της μεγάλης περιοχής.



Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Ελλάδα-Σουηδία 0-2, Δ' όμιλος, 10 Ιούνη): Η Εθνική Ελλάδας έδειχνε να πηγαίνει το ματς με τη Σουηδία με τα... νερά της, στην πρεμιέρα της στο Euro 2008, όμως μία μαγική σόλο ενέργεια του Ιμπραχίμοβιτς ανέτρεψε τα δεδομένα. Μετά από ωραίαο συνδιασμό με τον Χένρικ Λάρσον έξω από την περιοχή, ο φορ της Ίντερ εξαπέλυσε μία "ρουκέτα" έξω από την περιοχή, η οποία κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" της εστίας του Αντώνη Νικοπολίδη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του "Ίμπρακαταμπρα" με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας μετά από δύο χρόνια, ενώ ουσιαστικά συνέχισε από εκεί που είχε... σταματήσει, όταν με δύο άκρως προσωπικά γκολ στο τελευταίο ματς του Καμπιονάτο (Πάρμα-Ίντερ 0-2), είχε χαρίσει στην ομάδα του το 16ο σκουντέτο.



Νταβίδ Βίγια (Ισπανία-Ρωσία 4-1, Δ' όμιλος, 10 Ιούνη): Ο Νταβίδ Βίγια ξεκίνησε μία αντεπίθεση της Ισπανίας από τη μεγάλη περιοχή των "φούριας ρόχας", η οποία κατέληξε σε γκολ. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Καπντεβίλα και Ινιέστα, με τον μέσο της Μπαρτσελόνα να περνάει μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της άμυνας, και τον Βίγια να νικάει -με πλασέ μέσα από την περιοχή- για δεύτερη φορά (μέχρι εκείνη τη στιγμή του ματς) τον Ακινφέεφ.



Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία-Ιταλία 3-0, Α' όμιλος, 9 Ιούνη): Ο Ζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ ξεκίνησε τη φάση, γλιτώνοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση της εστίας της μετά από κόρνερ των Ιταλών. Στη συνέχεια "ξεχύθηκε" στην αντεπίθεση, έβγαλε την διαγώνια σέντρα για τον Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος τροφοδότησε με απευθείας κεφαλιά τον Σνάιντερ, με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να νικάει με κοντινό πλασέ τον Τζανλουίτζι Μπουφόν.



* Να σημειωθεί ότι μέσα από την ιστοσελίδα της UEFA, μπορούν οι "επισκέπτες" της να ψηφίζουν από εδώ και στο εξής για το ωραιότερο γκολ της διοργάνωσης.




































TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ