EURO

"10 λόγοι που η Ισπανία θα πάρει την κούπα"!

"10 λόγοι που η Ισπανία θα πάρει την κούπα"!
Ισπανία-κοπέλα

Αγγλική ιστοσελίδα "έβαλε κάτω" νούμερα και στατιστικά, και κατέγραψε τους 10 λόγους που θα χαρίσουν στην Ισπανία το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Από τη μία πλευρά τα "πάντσερ" λοιπόν του Γιοακίμ Λεβ, που με όπλο την αγωνιστική πειθαρχία, την εξαιρετική φυσική κατάσταση και την "βαριά φανέλα" και από την άλλη οι "φούριας ρόχας" του Αραγονές, που έχουν ελπίζουν πως αυτή τη φορά το άφθονο ταλέντο που διαθέτουν στο ρόστερ τους θα τους οδηγήσει στην ευρωπαϊκή κορυφή.
Προγνωστικά είναι δύσκολο να γίνουν, παρά μόνο εκτιμήσεις, με βάση την εικόνα των δύο μονομάχων στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, ωστόσο αγγλική ιστοσελίδα τόλμησε να χρίσει πρόωρα τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης...

Αυτή θα είναι η Ισπανία, με το συγκεκριμένο μέσο να παραθέτει 10 "δυνατά" επιχειρήματα για να πείσει τους επισκέπτες του ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τους Ίβηρες να γευτούν το νέκταρ της επιτυχίας σε επίπεδο εθνικών ομάδων για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια:

Ιδού λοιπόν, οι 10 λόγοι για τους οποίους η Ισπανία θα νικήσει τη Γέρμανία...

1. Με το 3-0 επί της Ρωσίας στον ημιτελικό, η Ισπανία επέκτεινε το αήττητο σερί της σε 21 ματς. Η τελευταία ήττα για το συγκρότημα του Λουίς Αραγονές καταγράφεται το Νοέμβριο του 2006.

2. Έχουν επίσης κερδίσει τα 10 από τα 11 παιχνίδια που έχουν δώσει σε διεθνές επίπεδο.

3. Η Ισπανία δεν έχει δεχτεί γκολ εδώ και 280 αγωνιστικά λεπτά, για περισσότερο δηλαδή από 4 ώρες!

4. Η ισπανική εστία έχει παραβιαστεί μόλις τέσσερις φορές στα 12 τελευταία παιχνίδια της, έχοντας καταφέρει να κρατήσει το "μηδέν" σε 8 από αυτά.

5. Στον αντίποδα, η Γερμανία έχει δεχτεί έξι γκολ στο δρόμο προς τον τελικό, εκ των οποίων τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν εις βάρος της στον προημιτελικό με την Πορτογαλία (2) και στον ημιτελικό με την Τουρκία (2).

6. Στην πιο πρόσφατη μεταξύ τους αναμέτρηση, η Ισπανία επικράτησε με σκορ 3-1 το 2003.

7. Την τελευταία φορά που η Γερμανία νίκησε σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με σκορ 3-2 (1992 τη Σουηδία), έχασε τον τελικό με 2-0 (από τη Δανία). Υπενθυμίζουμε ότι για να φτάσει στον τελικό της Βιέννης, η "νασιονάλμανσαφτ" επικράτησε με 3-2 της Τουρκίας, χάρη στο γκολ του Φίλιπ Λαμ στο 90ο λεπτό.

8. Η Γερμανία έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε τρεις περιπτώσεις (1972, 1980, 1996), όμως ποτέ σε αυτές τις τρεις τελικές φάσεις δεν έκανε ήττα στον δρόμο προς τον τελικό. Την τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό και τον έχασε (1992) είχε προηγηθεί η ήττα της στους ομίλους κόντρα στην Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι φέτος έκανε μία ήττα στη φάση των ομίλων, 2-1 από την Κροατία.

9. Η Γερμανία έχει δώσει το παρών σε 12 τελικούς σε διεθνείς διοργανώσεις, όμως έχει νικήσει μόνο στους μισούς (6).

10. Αν κοιτάξει κανείς την στατιστική θα διαπιστώσει πως το ρεκόρ της Γερμανίας όταν φτάνει σε τελικούς είναι: Τροπαιούχος (1972), φιναλίστ (1976), Τροπαιούχος (1980), φιναλίστ (1992), Τροπαιούχος (1996)... Άρα αν συνεχιστεί αυτή η παράδοση, τότε το 2008 θα είναι φιναλίστ, με την κούπα να καταλήγει στα χέρια των Ισπανών.
























TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ