SERIE A

Στο στόχαστρο των Γιουβέντους και Νάπολι ο αρχηγός της Μπολόνια, Λιούς Φέργκιουσον

Στο στόχαστρο των Γιουβέντους και Νάπολι ο αρχηγός της Μπολόνια, Λιούς Φέργκιουσον
Ο Λίους Φέργκιουσον με τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας @2023 AP IMAGES/TAMUNA KULUMBEGASHVILI

Το ενδιαφέρον πλήθος ομάδων έχει τραβήξει πάνω του ο Λιούς Φέργκιουσον, με τις Γιουβέντους και Νάπολι να βρίσκονται στην pole position για την απόκτηση του αρχηγού της έκπληξης της φετινής Serie A, Μπολόνια.

Η Μπολόνια είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Serie A, καθώς η ομάδα του Τιάγκο Μότα μετά το πέρας 28 αγωνιστικών στο ιταλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση που της δίνει το εισιτήριο για την απευθείας παρουσία της στους ομίλους του ανανεωμένου Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Εφόσον καταφέρει κάτι που στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου έμοιαζε ακατόρθωτο, θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Μπολόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο άλλοτε παίκτης των Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν, Τιάγκο Μότα, έχει δημιουργήσει ένα άρτι σύνολο προεξάρχοντος του αρχηγού της ομάδας Λιούις Φέργκιουσον.

Ο Σκωτσέζος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας εκτοξεύσει τα νούμερά του στο κομμάτι της παραγωγικότητας (έξι γκολ και τέσσερις ασίστ σε 27 συμμετοχές) και παράλληλα τη χρηματιστηριακή του αξία, η οποία από το ξεκίνημα της περιόδου έχει διπλασιαστεί. Πλέον με βάση το Transfermarkt αποτιμάται στα 18.000.000 ευρώ.

Αυτό έχει κινητοποιήσει πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον απόκτησής του, με τις Γιουβέντους και Νάπολι, ωστόσο, να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Η Βέκια Σινιόρα θέλει να προσθέσει ποιότητα σε μεσοεπιθετικό της παιχνίδι, μετά και την διαφαινόμενη αποδέσμευση του Πολ Πογκμπά, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και τιμωρήθηκε με ποινή τεσσάρων ετών εκτός αγωνιστικών χώρων.

Από την άλλη, οι Παρτενοπέι θα ψάξουν να χτίσουν από την αρχή την ομάδα τους, με τη φετινή σεζόν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια να είναι καταστροφική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μπολόνια δεν θα είναι εύκολος διαπραγματευτής, αφού ο 24χρονος Λιούς Φέργκιουσον μαζί με τον επιθετικό Τζόσουα Ζίρκζε είναι ότι πολυτιμότερο διαθέτει και θα επιδιώξει το μέγιστο κέρδος.

TAGS SERIE A ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ