ΑΓΓΛΙΑ

Στην Premier League η Κρίσταλ Πάλας

Στην Premier League η Κρίσταλ Πάλας

Με πέναλτι του Κέβιν Φίλιπς στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας νίκησε τη Γουότφορντ και ανέβηκε ξανά στην Premier League μετά από απουσία οκτώ ετών. Περισσότεροι από 81.000 θεατές είδαν το παιχνίδι ανάμεσα στους οποίους και ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Στα σαλόνια της Premier League για πρώτη φορά μετά το 2005 επέστρεψε η Κρίσταλ Πάλας.

Με τον Ίαν Χόλογουεϊ να την καθοδηγεί και τον Κέβιν Φίλιπς να βάζει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, δύο ανθρώπους που συνεργάστηκαν και πέρυσι στη Μπλάκπουλ, οι "αετοί" πέταξαν και πάλι ψηλά εξασφαλίζοντας έτσι και ένα υπέρογκο ποσό.

Η Πάλας ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και παρόλο που δεν κατάφερε να σκοράρει στα 90 λεπτά ήταν η ομάδα που πήρε το εισιτήριο της ανόδου. Άτυχη στάθηκε η Γουότφορντ που έχασε στο ημίχρονο από τραυματισμό τον Ματέι Βίντρα, τον καλύτερο παίκτη της Championship για φέτος, η έλλειψη του οποίου ήταν εμφανής.

Στην Premier League η Κρίσταλ Πάλας

Επιπλέον, η ομάδα του Τζανφράνκο Τζόλα λίγο πριν τη λήξη του τελικού είχε μοναδική ευκαιρία για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι όταν ο Γουόρντ απέκρουσε σουτ του Φορεστιέρι στη γραμμή. Τελικά ηττήθηκε για πρώτη φορά σε τελικό play-offs με την Πάλας να πανηγυρίζει την τέταρτη νίκη της σε πέντε τελικούς.

Εξαιρετικός από την πλευρά της Πάλας ήταν ο Βίλφριντ Ζαχά, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ό,τι μπορούσε έκανε από την άλλη ο Μάνουελ Αλμούνια, τερματοφύλακας που μέχρι πέρυσι ανήκε στην Άρσεναλ.

Στην Premier League η Κρίσταλ Πάλας
© ACTION IMAGES
Στην Premier League η Κρίσταλ Πάλας
© ACTION IMAGES

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στις κερκίδες του "Γουέμπλεϊ", το οποίο φιλοξένησε περισσότερους από 81.000 οπαδούς, βρέθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Στην Premier League η Κρίσταλ Πάλας
© KEVIN QUIGLEY
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ