ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη... σύνταξη ο Ιορντανέσκου

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Άνχελ Ιορντανέσκου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία γνωστοποίησε πως αποσύρεται από τους ποδοσφαιρικούς πάγκους

Ο 57χρονος τεχνικός μετά από 23χρονη θητεία στους πάγκους, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου και να ασχοληθεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα των επενδύσεων σε ακίνητα.
Ο Ιορντανέσκου το 1986 έγινε πρώτος προπονητής στην Στεάουα Βουκουρεστίου και μετά από τέσσερα χρόνια ανέλαβε την Ανόρθωση για δύο χρόνια. Το 92' επέστρεψε στην Στεάουα και στο τέλος της σεζόν ανέλαβε τα ηνία της εθνικής Ρουμανίας έως το 1998.

Εκείνη τη σεζόν άφησε την πατρίδα του για την δική μας χώρα, αλλά δεν... έπιασε και το 1999 είπε ναι στα εκατομμύρια της Αλ Χιλάλ. Έμεινε ένα χρόνο γύρισε στην... Βουκουρεστίου αλλά όχι στην Στεάουα αλλά την αιώνια αντίπαλο Ραπίντ. Στη συνέχεια έκανε ένα πέρασμα από την Αλ Αίν και τα "πετροδόλαρα" των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ρουμανία ξανά το 2002 έως το 2004 και τελείωσε την καριέρα του στην Αλ Αίν(αφού πέρασε από την Αλ Ιτιχάντ).

Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του η συμμετοχή στα Μουντιάλ του 1994 και του 1998 αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1996. Ως ποδοσφαιριστής ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Στεάουα το 1986 απέναντι στην Μπαρτσελόνα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ