GREXIT

Στα τηλέφωνα Κοντονής - UEFA

Στα τηλέφωνα Κοντονής - UEFA
Ινφαντίνο, Κοντονής INTIME SPORTS

H ελληνική κυβέρνηση έστειλε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία το κείμενο των αλλαγών του νομοσχεδίου και περιμένει τις παρατηρήσεις της UEFA. Πιθανώς τη Δευτέρα η απάντηση από τη Γενεύη, λόγω… Πρωτομαγιάς στη Ζυρίχη.

Χθες αργά το βράδυ (Τετάρτη, 30 Απριλίου) εστάλη μεταφρασμένο στα αγγλικά από το Υφυπουργείο προς την UEFA και τη FIFA το κείμενο με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο και πλέον ο Σταύρος Κοντονής περιμένει την απάντηση των ομοσπονδιών. Πότε θα τη λάβει; Σίγουρα όχι σήμερα.

Πιθανότατα τη Δευτέρα, ελάχιστες πιθανότητες για το Σαββατοκύριακο! Γιατί αυτό το… «όλα ανοιχτά»; Διότι στη Ζυρίχη, όπου εδρεύει η FIFA, την τιμούν την Πρωτομαγιά (λέμε τώρα…) και σήμερα ουδείς εργάζεται. Αντιθέτως στη Γενεύη, έδρα της UEFA, οι περισσότεροι σήμερα βρίσκονται στις εργασιακές θέσεις τους! Ελβετία είναι αυτή: χώρα «ομοσπονδιακή», με τρεις γλώσσες, όπου σχεδόν όλα συμβαίνουν σε Ζυρίχη, Γενεύη, Λωζάννη, Βασιλεία, αλλά πρωτεύουσα είναι η Βέρνη…

Συνεπώς, στην UEFA σήμερα θα λάβουν γνώση για τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο επισήμως και εγγράφως βάσει του κειμένου που εστάλη. Θα διαμορφώσουν άποψη και εικόνα δική τους, πέρα από δημοσιεύματα, φήμες και «μπλα- μπλα» τρίτων, η οποία δεν θα παρεκκλίνει ασφαλώς από την αντίστοιχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αν, πάντως, σταλεί η απάντηση στον Σταύρο Κοντονή εντός του Σαββατοκύριακου ή τη Δευτέρα, ουδείς γνωρίζει ακόμη. Ισως αύριο να υπάρξουν νέες πληροφορίες επ΄ αυτού.

Ποιο φέρεται να είναι το πλέον επίμαχο σημείο; Το θέμα της αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με υπουργική απόφαση για θέματα βίας! Στο νομοσχέδιο αναφέρεται πλέον «μετά από διαβούλευση και γνωμοδότηση της UEFA». Iσως σ΄ αυτό να προκύψει αλλαγή και να μετατραπεί στο εξής: «μετά από τη σύμφωνη γνώμη της UEFA». Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες για «Grexit», παρά την κινδυνολογία κυρίως από την πλευρά της ΕΠΟ, παραμένουν στην πραγματικότητα μικρές.

Όχι μόνο διότι εκκρεμεί ο έγγραφος πλέον διάλογος του Υπουργείου με την UEFA και τη FIFA. Όχι μόνο διότι αν η UEFA πει «έτσι όπως έχουν τα πράγματα, σας αποκλείουμε» είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι (εξαρτάται από τη θέση των AN.EΛ. και του ΚΚΕ). Kυρίως, διότι ο Κοντονής συζητά τηλεφωνικά και με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη και με τον Πατρίκ Κομνηνό. Αλλά και διότι η πρόθεσή του δεν είναι το Grexit, ούτε τις τελευταίες ημέρες δείχνει αδιάλλακτος. Θα μπορούσε να φέρει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση (όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο) Δευτέρα – Τρίτη, να τρέχουν όλοι και να μη φτάνουν. Μετατέθηκε η συζήτησή του για Τετάρτη – Πέμπτη, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και να αποφευχθεί το καταστροφικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο σενάριο.

Το μόνο δεδομένο είναι πλέον το απόλυτο χάσμα του Υπουργείου, του Κοντονή και συνολικά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με (αυτή) την ΕΠΟ, κάτι που φαίνεται πλέον και από την οξύτητα στις επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών. Για τα στελέχη της ομοσπονδίας, βεβαίως, οι μπελάδες είναι πολύ περισσότεροι. Όχι διότι έρχεται και το «μεγάλο» νομοσχέδιο το καλοκαίρι. Αλλά διότι σύμφωνα με τους έγκυρους παρατηρητές του ρεπορτάζ, αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το ποιοι θα απαλλαχθούν και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», θα φουλάρουμε για εκλογές. Χωρίς Γκιρτζίκη υποψήφιο ασφαλώς. Ηδη άρχισαν να κυοφορούνται τα πρώτα σενάρια στην «πιάτσα»…

Follow me on Τwitter: Seretinio

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ