ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Στα προημιτελικά Αίγυπτος και Καμερούν

Στα προημιτελικά Αίγυπτος και Καμερούν
ΕΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Αίγυπτος και Καμερούν είναι οι δυο ομάδες που προκρίθηκαν στους ''8'' του Κόπα Άφρικα απο τον τρίτο όμιλο

Στην αναμέτρηση του Καμερούν με το Σουδάν το σημαντικό δεν είναι οτι ο Ετό και η παρέα του προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αλλά το ρεκόρ που έκανε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα. ο Ετό με το πρώτο γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Κόπα Άφρικα, καθώς έφθασε τα 15 (ένα περισσότερο απο τον παίκτη της Ακτής Ελεφαντοστού, Λορέν Ποκού που κατείχε το ρεκόρ απο το 1970 με 14 γκολ).
Στο 27ο λεπτό ο Εμάνα βρέθηκε στο έδαφος μετά απο μαρκάρισμα του Αλαελντίν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ετό δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το 4ο γκολ στην φετινή διοργάνωση, γράφοντας παράλληλα ιστορία στον θεσμό.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μοχάμεντ Αλί Κιντέρ δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διπλασιάζοντας τα τέρματα για το Καμερούν. Στο δεύτερο ημίχρονο το Σουδάν βελτίωσε την απόδοση του και ο Καμενί χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Ετό απο την πλευρά του συνέχισε το... βιολί του και στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, φθάνοντας τα πέντε γκολ στα γήπεδα της Γκάνας.

Χωρίς πίεση η Αίγυπτος
Η Αίγυπτος απο την άλλη δεν είχε καμία πίεση απέναντι στην Ζάμπια και παρά την ισοπαλία κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο και έδειξε αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Οι ''Φαραώ'' προηγήθηκαν στο 14' με κοντινό αριστερό σουτ του Ζακί, ενώ είχαν τις ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους, όμως οι προσπάθειες των Ραμπού και Αμπουτρίκα δεν βρήκαν στόχο.

Η Ζάμπια απο την άλλη, ήξερε οτι δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά, όμως παρόλα αυτά στο 88' κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κρις Κατόνγκο και ν' αποχαιρετήσει την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά, καθώς συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς στην φάση των ομίλων.








TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ