ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σπυρόπουλος: "Καινούργια σελίδα..."

Σπυρόπουλος: "Καινούργια σελίδα..."
σπυροπουλος σαλπιγγιδης

Στο "τριφύλλι" ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Ανοίγει μία καινούργια σελίδα στη ζωή μου"

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης των "κυανέρυθρων" ο 24χρονος διεθνής παίκτης μίλησε τόσο για τη νέα του ομάδα όσο και το κεφάλαιο Εθνική, λέγοντας:
" Είμαι πολύ χαρούμενος με την μετεγγραφή μου αλλά μέχρι την Κυριακή είμαι παίκτης του Πανιωνίου. Θα κοιτάξω να παίξω όσο το δυνατό καλύτερα για να κερδίσει η ομάδα μου. Από Δευτέρα μετακομίζω και ανοίγει μία καινούργια σελίδα στη ζωή μου. Ελπίζω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας και της διοίκησης".

Για τα όσα συνέβησαν πριν από 2,5 χρόνια που και πάλι ήταν προ των πυλών της Παινίας, ο Σπυρόπουλος απάντησε σε σχετική ερώτηση:

" Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα έχω ξεχάσει και κοιτάω μπροστά. Έχω αποδείξει ότι τα έχω ξεπεράσει και πιστεύω ότι θα συνεχίσω έτσι για να αποδείξω σε όσους με επέλεξαν ότι δίκαια με επέλεξαν".

Για το πόσο ρόλο θα παίξει η μετακινησή του από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό στην κλήση από τον Ότο Ρεχάγκελ για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία και την Ελβετία, είπε:

" Δεν θέλω να πω αν μετράει η μετεγγραφή για την κλήση μου στο Euro. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτή η μετεγγραφή είναι ότι καλύτερο για μένα και την καριέρα μου. Για το αν θα μετρήσει η μετεγγραφή μου για το Euro θα φανεί το καλοκαίρι".

Κίνηση "ματ" από Τζίγγερ

Με αστραπιαία κίνηση ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού "έκλεψε" μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού, τον διεθνή παίκτη του Πανιωνίο, ο οποίος και πριν από 2,5 χρόνια είχε υπογράψει και πάλι στο "τριφύλλι".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μεταγραφή θα φθάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ πιθανώς ο Παναθηναϊκός θα παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή στον Πανιώνιο και τον Φίλιππο Δάρλα, κάτι που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Το παρελθόν...

Ο 24χρονος αριστερός μπακ των "κυανέρυθρων" αξίζει να θυμίσουμε πως πριν και από περίπου 2,5 χρόνια ήταν υποψήφιος να φορέσει την "πράσινη" φανέλα μαζί με τους Τζιόλη, Μάντζιο που έγιναν "κάτοικοι" Παιανίας. Ωστόσο, μια υπόθεση ντόπινγκ οδήγησε σε ρήξη της δύο πλευρές χαλώντας την μεταγραφή οριστικά.

και η ρελάνς σε Π.Ε.Κ. και Ολυμπιακό

Ο "Τζίγγερ" σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα όσα άκουσε... και κρατήθηκε μακριά από οποιαδήποτε απάντηση απέναντι στην Π.Ε.Κ. και τα όσα τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, βγήκε σε κόντρα "επίθεση". "Εκλεισε" ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Εθνικής Ελλάδος και από τους καλύτερους μπακ της χώρας δίνοντας την απάντησή του ενώ νίκησε... σε άλλη μια μάχη τον Ολυμπιακό.

Και εννοούμε κέρδισε γιατί όσοι παρακολούθησαν τον κ. Τσακίρη στην συνέντευξή του στο συνδρομικό κανάλι το βράδυ έδειχνε αρκετά σίγουρος για την πώληση του παίκτη χωρίς να αναφέρει το όνομα της ομάδας. Βέβαια στους διαδρόμους της Κάντζας, έγινε γνωστό ότι ο Σπυρόπουλος "κοκκινίζει" κάτι που ανέφεραν και αρκετά από τα ΜΜΕ στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα. Ομως ο κ. Βαρδινογιάννης "χτύπησε"... και όπως φάνηκε βρήκε στόχο.

Aνακοίνωσε τη μετεγγραφή ο Πανιώνιος

Την παραχώρηση του Νίκου Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ Πανιώνιος, γνωστοποιώντας μάλιστα και το οικονομικό σκέλος της μετεγγραφής του στους "πράσινους".

Όπως αναφέρεται οι "κυανέρυθροι" θα εισπράξουν το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του διεθνή αριστερού μπακ και επιπλέον σε περίπτωση μελλοντικής μετεγγραφής του, ο Πανιώνιος θα εισπράξει το 50% του ποσού. Παράλληλα όπως τονίζεται η απόφαση ελήφθη από τη στιγμή που το ποσό που προτάθηκε είναι μεγαλύτερο από εκείνο που προσέφεραν ομάδες του εξωτερικού.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:" Ανακοινώνεται ότι η διοίκηση της ομάδας μας ήρθε σήμερα σε συμφωνία για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Ν. Σπυρόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Στο πλαίσιο της υπόσχεσής μας για πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά πωλήσεις βασικών στελεχών της ομάδας μας, ενημερώνουμε τους φίλους του Πανιωνίου ότι το ποσό που θα καταβληθεί στο σύλλογο, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέρχεται σε 2.000.000 Ευρώ (1.200.000 Ευρώ καταβλητέα φέτος και 800.000 Ευρώ στις αρχές του 2009). Από αυτό το ποσό, αφού αφαιρεθούν αμοιβές τρίτων κλπ, στα ταμεία του συλλόγου θα καταλήξουν περίπου 1.835.000 Ευρώ.

Επιπλέον, σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής του ποδοσφαιριστή από τον Παναθηναϊκό σε άλλη ομάδα (εντός των επόμενων 4,5 ετών), ο Πανιώνιος θα εισπράξει το 50% του ποσού της μεταγραφής, που τυχόν θα υπερβαίνει το ποσό των 2.200.000 Ευρώ. Σύμφωνα με όσα έχουμε επανειλημμένως διακηρύξει, πάγια επιθυμία μας είναι να μη βρίσκουμε βασικούς παίκτες μας ως αντιπάλους της ομάδας μας και, ως εκ τούτου, να προσπαθούμε για την παραχώρηση τους κατ' αρχήν στο εξωτερικό.

Η μεταγραφή βασικού στελέχους μας σε αντίπαλη ΠΑΕ δεχόμαστε να λάβει χώρα μόνο όταν το ποσό που θα λάβει ο σύλλογος είναι σημαντικά υψηλότερο από την αξία του στην Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό, που θα τηρούμε απαρέγκλιτα όσο είμαστε στο σύλλογο, προσπαθήσαμε «ενεργά» να πετύχουμε τη μεταγραφή του Νίκου σε ομάδα του εξωτερικού.

Όμως, μέχρι και χθες, η υψηλότερη προσφορά που λάβαμε, από το εξωτερικό, ανερχόταν σε περίπου 1.200.000 Ευρώ (συν ποσοστό μεταπώλησης 30%, για τίμημα μεταπώλησης πέραν του ποσού του 1.500.000 Ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 75% χαμηλότερη από την προσφορά του Παναθηναϊκού. Σημαντικότατο ρόλο στην απόφασή μας, έπαιξε και η ρητή συμφωνία μας με τον Παναθηναϊκό για τη μη συμμετοχή του Νίκου, στα επόμενα επτά επίσημα παιχνίδια κατά της ομάδας μας.

Καταλήξαμε στην απόφασή μας, κυρίως λόγω της εδώ και πολύ καιρό ιδιαίτερα έντονης επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να μεταγραφεί, πριν το Euro 2008, σε μια ομάδα, που, λόγω των «ιδιαιτεροτήτων» που επικρατούν στην Ελλάδα, θα του επιτρέψει την ενεργό συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Θεωρούμε ότι η εν δυνάμει αξία του ποδοσφαιριστή (εφόσον συμμετάσχει στο Euro 2008) ξεπερνά το ως άνω ποσό, αλλά το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό (50%), που θα λάβει ο Πανιώνιος σε περίπτωση μεταπώλησης, μας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Ο Νίκος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της ομάδας μας, στον αγώνα της Κυριακής κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το φοβερό γκολ του Νίκου Σπυρόπουλου κόντρα στον ΠΑΟΚ:



Ιβανσιτς: "Αποτυχημένη χρονιά αν δεν πάρουμε τον τίτλο"

Την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε μέσω της συνέντευξης στα ΜΜΕ ο Αντρέας Ιβανιστς λίγο μετά το τέλος της προπόνησης στην Παιανία. Ο Αυστριακός μέσος έδειξε τις προθέσεις του ενώ για την ομάδα του σκέφτεται και θέλει αποκλειστικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ...

-Σε είδαμε στην προπόνηση να μη συμμετέχεις σε ένα κομμάτι του προγράμματος. Είναι κάτι σοβαρό;

" Όχι. Μίλησα με τον προπονητή μου πριν την προπόνηση. Τις τελευταίες 1-2 εβδομάδες έχω μικροενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Ήταν καλύτερο σήμερα να μην κάνω κούρσες και να μην τρέξω πολύ για να ηρεμήσει ο μυς. Όλα αυτά για να μπορώ να παίξω την Κυριακή. Ήταν απλά κάτι προληπτικό".

-Ένα θέμα που παίζει πολύ τις τελευταίες μέρες, είναι αν θα παραμείνεις στην ομάδα. Έχεις κάποιες προτάσεις στα χέρια του; Η παραμονή στον Παναθηναϊκό είναι προτεραιότητα για σένα;

" Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα μείνω. Είναι σίγουρο όμως ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη μου επιλογή. Θα μιλήσω αρχικά με την ομάδα και θα μου πουν και αυτοί τι σκοπεύουν για το μέλλον. Θα εξετάσω αρχικά αυτή την περίπτωση. Δεν ψάχνω και δεν κοιτάω για ομάδες αυτό τον καιρό. Τίποτα τέτοιο.
Συγκεντρώνομαι στο να παίξω ποδόσφαιρο και είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες και την πρόταση που θα φέρει ο Παναθηναϊκός. Μετά από αυτό θα μπορέσω να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά, δεν έχουμε κάνει κουβέντα ακόμη. Μόνο μια επαφή υπήρξε χωρίς λεπτομέρειες και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τα πούμε πιο αναλυτικά
".

-Πως περιμένεις το ματς με τον ΠΑΟΚ;

" Είναι πολύ σημαντικό για μας. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε στην έδρα τους. Υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και οι οπαδοί τους σπρώχνουν αρκετά, οπότε δεν θα έχουμε εύκολη δουλειά. Θα είναι καλό και για εμάς αυτό. Θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε και να πούμε "ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς". Είμαι πολύ αισιόδοξος και νομίζω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε".

-Πως έχετε ανταπεξέλθει και πόσο έχετε επηρεαστεί από την ήττα σας στο "Καραϊσκάκη";

" Δε μιλάμε ποια για αυτό. Είναι παρελθόν. Ξέρουμε ότι ήταν ένα άσχημο βράδυ για μας. Γνωρίζουμε ότι τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικά όχι μόνο για τους οπαδούς αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Είμαστε πολύ θλιμμένοι για την ήττα, αλλά θεωρώ ότι τρεις μέρες νωρίτερα θα μπορούσαμε να τους νικήσουμε 3-1 ή 4-1, χωρίς προβλήματα.
Απλά αν εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες μας. Αν συνέβαινε αυτό δε θα χάναμε 4-0. Ήταν πολύ άτυχο για μας που έληξε ισόπαλο το ματς πρωταθλήματος και μετά χάσαμε έτσι στο ματς κυπέλλου. Όπως προείπα, είναι παρελθόν. Ήταν πολύ σημαντικό το ότι νικήσαμε το επόμενο ματς με τον Εργοτέλη στην έδρα μας. Μόνο 1-0, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε 3-4 γκολ. Ήταν όμως σημαντικό να κερδίσουμε. Για να ξεχάσουμε λίγο αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό
".

-Στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος, χάσατε πολλές ευκαιρίες. Θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια; Είδαμε και τον κ. Πεσέιρο να δουλεύει πολύ στα τελειώματα των φάσεων...

" Νομίζω και ξέρω ότι κάθε εβδομάδα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους επιθετικούς. Για να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με τις ευκαιρίες που έχουμε χάσει τον τελευταίο καιρό. Νομίζω ότι γενικά είναι καλό να κάνεις ξεχωριστή προπόνηση. Για μένα να κάνω πλαγιοκοπήσεις, οι επιθετικοί τελειώματα φάσεων. Είναι η φυσιολογική κατάσταση. Όπως κάθε εβδομάδα".

-Φέτος οι πλάγιο του Παναθηναϊκού, παίρνουν περισσότερες προσπάθειες. Υπάρχει κάποια διαφορά σε σχέση με πέρσι;

" Δεν το νομίζω. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς ευκαιρίες, να κάνεις καλές πάσες στους επιθετικούς για να σκοράρουν. Οι πλάγιο λοιπόν είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Θεωρώ ότι ειδικά πέρσι, υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές στον άξονα. Όσο περισσότερο παίζεις από τα άκρα, τόσο το καλύτερο για σένα.
Είναι καλό να έχουμε πλάγιους που κάνουν πολλές κούρσες. Αποκτούν οι συγκεκριμένοι παίκτες σημαντικότερο ρόλο και στην ομάδα μας. Όπως προείπα στον άξονα υπάρχουν πάντα πολλοί ποδοσφαιριστές. Είναι καλό λοιπόν να παίζεις από τα άκρα, δεξιά και αριστερά. Για να δημιουργείς πιο εύκολα ευκαιρίες
".

-Είναι δικαιολογημένη η αμφισβήτηση που υπάρχει φέτος για την ομάδα;

" Εξαρτάται από το πώς παίζουμε εμείς. Από την απόδοσή μας. Φυσικά αν χάσουμε οι οπαδοί μας είναι στεναχωρημένοι όπως και εμείς. Είναι φυσιολογικό. Εγώ δεν αισθάνομαι ιδιαίτερη πίεση, επειδή δεν καταλαβαίνω και πολύ καλά τη γλώσσα ακόμη, δεν διαβάζω τις εφημερίδες. Στο γήπεδο δεν αισθάνομαι ότι δεν μας συμπαθούν, αισθάνομαι ότι μας στηρίζουν".

- Για σένα προσωπικά τι μετράει περισσότερο. Το αποτέλεσμα ή το καλό ποδόσφαιρο;

" Και τα δύο. Νομίζω ότι με τον κ. Πεσέιρο παίζουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα. Φυσικά είναι σημαντικό να παίζεις καλά, γιατί αλλιώς δεν παίρνεις αποτέλεσμα. Για μένα λοιπόν είναι μια μίξη. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.
Θέλω να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και οι οπαδοί που έρχονται να το βλέπουν αυτό. Όχι απλά να νικάμε 1-0 και με τύχη. Δεν με ικανοποιεί αυτό. Θέλω να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε καλύτερα
".

- Ειδικά μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό, θεωρείς ότι αν δεν πάρετε το πρωτάθλημα θα είναι καταστροφική χρονιά για την ομάδα;

" Φυσικά. Οι στόχοι μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να κάνουμε καλή πορεία και στο UEFA φτάνοντας όσο πιο κοντά γίνεται στον τελικό. Μετά την ήττα μας από τον Ολυμπιακό, αν δεν κερδίσουμε το πρωτάθλημα θα είναι μια πολύ κακή χρονιά για μας.
Είμαστε εκτός κυπέλλου και πρέπει να αφοσιωθούμε περισσότερο στο πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή θέση, πολύ κοντά στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Έχουμε νομίζω καλό πρωτάθλημα με ματς που είναι σαφώς δύσκολα αλλά είναι στην έδρα μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση και είμαι πολύ θετικός και αισιόδοξος ότι θα κατακτήσουμε τον τίτλο
".






































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ