ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

H Συνέντευξη Τύπου του Α. Βγενόπουλου

H Συνέντευξη Τύπου του Α. Βγενόπουλου
Καρδια

Ο Α. Βγενόπουλος παρουσιάσε σε Συνέντευξη Τύπου τις θέσεις της Π.Ε.Κ για τον Παναθηναϊκό

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εκπροσωπώντας την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του στον κόσμο και τα ΜΜE και εξέθεσε τις απόψεις του και τις πρωτοβουλίες που έχουν ως πλάνο να αναλάβουν καθώς και τις επόμενες κινήσεις τους
Παρά το ότι ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης θύμιζε κάτι από... επεισόδιο του "Mission Impossible", τελικά η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε κανονικά στο Πεντελικόν, ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων. Η "Π.Ε.Κ." με την απόφαση αυτή ήθελε να διαφυλάξει τη συνέντευξη Τύπου ώστε να μην εξελιχθεί σε συλλαλητήριο. Κάτι τέτοιο υποστηρίχθηκε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και σε σχετική ερώτηση προς το τέλος της συνέντευξης.

Η συνέντευξη στο site της Π.Ε.Κ

Η συνέντευξη Τύπου του κ. Βγενόπουλου μεταδόθηκε LIVE! στην νέα ιστοσελίδα ( www.panathinaikosmas.com ) "Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση".

Όλη τη συνέντευξη της Π.Ε.Κ μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ .


Μάλιστα στη σελίδα αυτή υπάρχουν και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της "Π.Ε.Κ." με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των φίλων του Παναθηναϊκού.

Το κλίμα λίγο πριν τη συνέντευξη

Στην αίθουσα όπου έγινε η συνέντευξη υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος!

Μάλιστα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα ο Α. Βγενόπουλος είχε θερμή χειραψία με τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο και μια μικρή συζήτηση σε απομακρυσμένο χώρο, μακριά από αδιάκριτα βλέματα.

H Συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ο Κύριος Βεγνόπουλος ξεκίνησε την ομιλία παρουσιάζοντας αναλυτικά τις πέντε προτάσεις της για ενότητα, συμμετοχή των φιλάθλων και παλαιών αθλητών, πολυμετοχικότητα και νέο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού:

1) Ο "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ" πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του για να εγγραφούν δεκάδες χιλιάδες μέλη που αγαπούν τον Παναθηναϊκό ώστε να γίνει ο φορέας της συμμετοχής των φιλάθλων του στην ζωή και την Διοίκηση του Συλλόγου.

2) Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πρέπει να δεχθούν ευρύτατη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ στα Διοικητικά τους Συμβούλια τα οποία και θα αποφασίζουν για όλα τα σοβαρά θέματα του σχεδιασμού, της επάνδρωσης και λειτουργίας των ομάδων τους.

3) Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πρέπει να έχει σαν Σύμβουλο επί τεχνικών θεμάτων μια Τεχνική Επιτροπή που να απαρτίζεται από παλαιούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εγνωσμένων ικανοτήτων και αξίας. Παράλληλα όλες οι διοικητικές και τεχνικές θέσεις (πλην ίσως προπονητού) πρέπει να επανδρώνονται κατά προτίμηση από παλαιούς ποδοσφαιριστές ή φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

4) Εάν στα πλαίσια του επιχειρηματικού σχεδιασμού που θα συζητείται στα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΑΕ και της ΚΑΕ υπάρχει υστέρηση των εσόδων έναντι των απαραίτητων εξόδων, εφ΄όσον οι υπάρχοντες μέτοχοι δεν επιθυμούν να καλύπτουν οι ίδιοι την διαφορά πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα, μέσω αντίστοιχης αύξησης των μετοχικών τους κεφαλαίων, συνεισφοράς και συμμετοχής και από άλλους ισχυρούς οικονομικά φιλάθλους του Παναθηναϊκού, και

5) Η ιστορία και η παράδοση του Παναθηναϊκού επιβάλουν την συσπείρωση και συνεργασία των οργανωμένων φιλάθλων με επίκεντρο την θύρα 13. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πρέπει να κάνει μια ακόμη προσπάθεια να σταθεί δίπλα τους και αυτοί πρέπει να το ανταποδώσουν στηρίζοντας την ομάδα με κόσμιο και φίλαθλο τρόπο.











"Στην Παναθηναϊκή Οικογένεια, όπου προεξέχοντα ρόλο ελπίζουμε ότι θα έχουν για πάντα οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου, διαθέτουμε πάθος και γνώση και χρήματα για να καταστήσουμε τον Παναθηναϊκό «πρωταθλητή σ΄όλα τα σπορ» με σημαντική συνεισφορά στην Ελληνική κοινωνία. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και την ποδοσφαιρική μας ομάδα πρωταγωνίστρια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκατομμύρια πράσινες καρδιές απαιτούμε ενότητα, συνεργασία και νέο ξεκίνημα και τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.



Οι επιχειρηματίες που στηρίζουν την ΠΕΚ


"Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι επιθυμία και πρωτοβουλία ενός μεγάλου αριθμού επωνύμων και μη φιλάθλων και πρώην αθλητών του Παναθηναϊκού. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και οι κ.κ. Γιάννης Αγγελάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Ανδρέας Βγενόπουλος, Θεόδωρος Βενιάμης, Λεωνίδας Ευγενίδης, Πάνος Μπίτσος, Γιώργος Νίκας, Γιάννης Ξυλάς, Γιάννης Πατέρας, Στέφανος Δ. Πατέρας, Αδαμάντιος Πολέμης.



Στην Παναθηναϊκή οικογένεια σημαντικό ρόλο θα έχουν οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου. Εκατομμύρια πράσινες καρδιές απαιτούν συνεργασία.

Επτά χιλιάδες φίλοι του Άρη πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Αμορόζο και εμείς παίζαμε σε άδεια Λεωφόρο. Χάσαμε 4-0 φορώντας κάποιες φανέλες, που τις φορούσαν οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Ανδρέου που αγωνιζόταν ματωμένος.

Θα ήταν άδικο για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που για 30 χρόνια στήριξε το σύλλογο, να εμφανιζόταν κάποιος από το πουθενά και να ήθελε την ΠΑΕ. Κανείς σωστός άνθρωπος δεν θα το έκανε αυτό και δεν το κάνουμε κι εμείς.

Είμαι σε θέση να δεσμευτώ από αυτή τη στιγμή και νομικά πως ακόμα κι αν η συμμετοχή της Π.Ε.Κ βοηθήσει στο να υπάρξουν κέρδη στην ομάδα, αυτά θα επενδυθούν στο ακαίρεο και πάλι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω καμία πρόθεση να βγάλω χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσω να μη χάσω ταυτόχρονα, όμως δεσμεύομαι πως σε περίπτωση που υπάρξουν κέρδη, όλα θα επανεπενδυθούν για το καλό της ομάδας.







Στο συγκεκριμένο σημείο θέλω ν' αναφέρω οτι οι επιχειρηματίες απο 22 έχουν γίνει 80 και όσοι οπαδοί επιθυμούν να εγγραφούν, δεν έχουν παρά να μπουν στην ιστοσελίδα και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Θα σας αναφέρω οτι στα πρώτα 3' λειτουργίας της ιστοσελίδας είχαν εγγραφεί 30 άτομα, στις 07.30 ήταν 2.500 και στις 13.00 ήταν 4.185''.

Γιατί το κάναμε;

''Εμείς ξέρουμε πως τα γραπτά μένουν. Στο πρώτο δελτίο Τύπου εξηγούμε τους λόγους. Να μου επιτρέψετε μια μικρή προσωπική αναφορά, παρόλο που είμαι μόνο προσωρινά η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί εγώ; Όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλαμε να το κάνουμε. Αυτή η προσωπική μου έκθεση γίνεται με μεγάλο προσωπικό και επιχειρηματικό κόστος. Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Τα δάχτυλα έδειξαν εμένα. Πριν λίγο καιρό μας έλεγαν κάντε κάτι, τώρα μας έλεγαν δεν ντρέπεστε, γιατί δεν το κάνετε; Κανείς δεν θέλει να πικράνει μία τόσο δυνατή οικογένεια όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν γινόταν διαφορετικά. Έχουμε υποχρέωση στον Απόστολο Νικολαΐδη, στον Λουκά Πανουργιά, στον παππού μου και τον Μίμη Δομάζο. Δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε να γίνει.

Ορισμένοι λένε πως η ανάμειξη μου είναι αντίθετη με τις δηλώσεις που έκανα στο ''Παναθηναϊκό Τριφύλλι''. Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Είπα καλά λόγια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τον θαυμάζω για την ψυχραιμία που έχει να ανέχεται την παράγκα τόσα χρόνια και επειδή δέχεται το opportunity cost. Εγώ αυτό το πράγμα δεν θα μπορούσα να το κάνω και δεν θα το κάνω''.



Γιατί η εμφάνιση της ΠΕΚ μετά το 4-0;
''Ήταν προαποφασισμένο και στις 15 Ιανουαρίου είχα ενημερώσει εκπρόσωπο της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Σειρά από συναισθηματικά στοιχεία έπαιξαν ρόλο. Επτά χιλιάδες φίλοι του Άρη πήγαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Αμορόζο και εμείς παίζαμε σε άδεια Λεωφόρο. Χάσαμε 4-0 φορώντας κάποιες φανέλες που τις φορούσαν οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Ανδρέου που αγωνιζόταν ματωμένος. Κατεβήκαμε με αυτές τις φανέλες στο Καραϊσκάκη. Αν είχαμε κατέβει με τις λαχανί φανέλες, έμπνευση ενός φωστήρα, ίσως να μην μας πείραζε τόσο. Και τρίτον ήταν οι δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος για μια ακόμη φορά απαξίωνε την ένδοξη ιστορία μας. Αποφασίσαμε να το κάνουμε μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις. Αντί να έχουμε την επόμενη μέρα τη ντροπή, θα έχουμε την ελπίδα. Γι’αυτό επιμένω πως βοήθησε η κίνηση αυτή.


Αν κέρδιζε 4-0 ο Παναθηναϊκός δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα, Απλώς δεν θα είχαμε τη φοβερή πίεση να βγούμε την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι διαιρεμένος και μικραίνει. Μια πρόκριση ή ένα πρωτάθλημα δεν θα άλλαζε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός για μένα δεν έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ο μόνος λόγος που χρησιμοποίησα τους όρους μετοχές και πολυμετοχικότητα είναι πως θα πρέπει να γίνουν κι άλλες επενδύσεις. Αν μου επιτραπεί να κάνω οποιαδήποτε επένδυση, θα δεσμευτώ νομικά πως το οποιοδήποτε κέρδος θα το αποδώσω στο σύλλογο. Δεν μπορώ και δεν έχω καμία πρόθεση να αναλάβω πρόεδρος ή αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανακολουθία μεταξύ όσων δήλωσα στο ''Παναθηναϊκό Τριφύλλι’''και αυτά που λέω σήμερα.

Έχω ακούσει ότι πικράθηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επειδή βγήκαμε εκείνη την ημέρα. Με πίκρανε κι αυτός, όπως και 2.000.000 οπαδούς. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις πίκρες μας και να συνεργαστούμε για το καλό του Παναθηναϊκού.

Ποτέ δεν βγάζεις λεφτά από το παιδί σου. Δεν θα το έκανα ποτέ. Όλα αυτά περί επιρροών στις κυβερνήσεις με τις ομάδες είναι ξεπερασμένα. Μακριά από εμάς είναι αυτό.

Θα ήταν άδικο για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που για 30 χρόνια στήριξε το σύλλογο, να εμφανιζόταν κάποιος από το πουθενά και να ήθελε την ΠΑΕ. Κανείς σωστός άνθρωπος δεν θα το έκανε αυτό και δεν το κάνουμε κι εμείς.

Δεν ισχυριζόμαστε πως έχουμε την τέλεια λύση. Αν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση ή παραλλαγή της δικής μας πρότασης, είμαστε έτοιμοι να τη συζητήσουμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις, να τις ακούσουμε και αν πειστούμε πως μπορούμε να πετύχουμε τα οράματά μας και διαφορετικά, γιατί όχι; Εμείς δεν έχουμε διάθεση ανάμειξης αν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση στο σημερινό τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Απαντώντας στο ερώτημα αν είναι η ΠΕΚ είναι κάτι το προσωρινό, λέμε: Σκοπός της ΠΕΚ είναι να παραμείνει πάντα θεματοφύλακας για τη διατήρηση της ενότητας για την επίτευξη του Παναθηναϊκού οράματος. Δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης αν τα πράγματα βελτιωθούν. Όμως είμαστε και θα είμαστε Παναθηναϊκοί μέχρι να πεθάνουμε.


Έχω κάνει πρόταση δύο φορές προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να υπάρξει πολυμετοχικότητα, ουδέποτε έκανα πρόταση για εξαγορά της ΠΑΕ. Αν δεν ξέρεις τι πωλείται και να ήθελες να το αγοράσεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία να αναλάβω οποιαδήποτε θέση στην ΠΑΕ ή στην ΚΑΕ. Θεωρώ τον εαυτό μου φίλαθλο και σαν φίλαθλοι θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε''.

Παύλος Γιαννακόπουλος: "Βρισκόμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να αποδείξουμε οτι επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν μεγάλο Παναθηναϊκό. Υπάρχει κρίση.

Είναι απαράδεκτο για όλους να είναι ο Παναθηναϊκός σ' αυτή την κατάσταση, να είναι ουραγός και όχι πρωταθλητής. Δεν μπορεί να είσαι Παναθηναϊκος και να ντρέπεσαι να το πεις, δεν μπορεί τα παιδάκια στο σχολείο να ντρέπονται. Εμείς θα βοηθήσουμε και οικονομικά και ηθικά. Αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη και συσπείρωση. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο Παναθηναϊκός σ' αυτη την κατάσταση. Θα τους συμπαρασταθούμε είτε είναι η ΠΕΚ είτε είναι η ΠΑΕ, για να γίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλος και τρανός όπως ήταν παλιά".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βγενόπουλου για αυτή την κίνηση και τις προτάσεις που έκανε. Έπρεπε κάποιος να κάνει την κίνηση για να... ταραχτούν τα νερά και ο Βγενόπουλος την έκανε. Το μοντέλο της ΠΑΕ την τελευταία δεκαετία δεν είχε καμία επιτυχία και δεν μπορεί να πάει άλλο. Ήρθε ο Ανδρέας και δύο εκ. πράσινες καρδιές που συμπαραστέκονται σε αυτή την κίνηση για να βοηθήσουμε ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί το δρόμο του για να είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα και πρωταγωνιστής στην Ευρώπη.



Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, ο Ανδρέας έκανε την πρόταση να γίνει πολυμετοχικός. Την ίδια πρόταση μου έκανε πριν λίγο καιρό και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Εγώ το συζήτησα και του είπα οτι επιτρέπεται απο τη νομοθεσία. Εγώ ζητάω απο την ΠΑΕ, αυτό που μου ζήτησε για τον Ερασιτέχνη. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαι πρόεδρος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Θέλω να δω τον Παναθηναϊκό να κατακτά τρόπαια. Με ικανοποιεί αφάνταστα το γεγονός οτι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αδιαίρετος και όλοι να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα. Παρακαλώ την οικογένεια Βαρδινογιάννη ν' ανοίξει τα... σύνορα και δώσει την δυνατότητα να βοηθήσουν όσοι έχουν την δυνατότητα. Η ΠΕΚ έχει πολύ μεγάλους παράγοντες που θέλουν να βοηθήσουν".



Ερωτήσεις:

Αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πωλείται, θα σας ενδιέφερε;

Βγενόπουλος:



"Δεν θέλω να απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα. Η πρότασή μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό και ούτε εμείς θέλουμε να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες. Αν ήθελε όμως, η απάντηση είναι προφανής".

Θ. Γιαννακόπουλος: ''Εγώ τον Παναθηναϊκό τον βλέπω σαν ιδέα και θα ήθελα να πω οτι για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Αν πουλάει θα βρεθούν αγοραστές''.

Π. Γιαννακόπουλος: ''Να ξεκαθαρίσω οτι εμείς δεν θέλουμε να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε''.

Πως μπορεί να υλοποιηθεί το μοντέλο της πολυμετοχικότητας;

Βγενόπουλος:
''Πρώτα απ' όλα ο κύριος φορέας θα πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος. Όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης, μπορεί να υπάρχει τεχνικός σύμβουλος και τεχνική επιτροπή, που θα εγκρίνει τα απαραίτητα ποσά για τις μεταγραφές και θα γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις, χωρίς να χρειαστεί αυτά τα θέματα να φθάσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας. Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα, αλλά μπορούμε να βρούμε λύσεις. Δεν γίνεται να απαγορεύεται να βοηθήσουν όσοι το επιθυμούν. Αν απο την άλλη υπάρχει διαφορετική πρόταση, ευχαριστώς να το συζητήσουμε''.

Αν απορριφθεί η πρόταση απο την ΠΑΕ τι πλάνο έχετε;
Βγενόπουλος
: ''Είναι μια αρκετά καλή πρόταση και το θεωρώ αδιανόητο να μην γίνει αποδεκτή. Η κίνηση έχει συγκεκριμένο όραμα, είαμστε εδώ''.

Μήπως αυτό το μοντέλο διοίκησης είναι χρονοβόρο;
Βγενόπουλος:
''Στην ΑΕΚ μερικοί επιχειρηματίες έβαλαν ένα συγκεκριμένο ποσό για δυο χρόνια και έδωσαν την διοίκηση της ομάδας σε δυο άτομα που την γνωρίζουν. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν την δεύτερη θέση και εμείς την τρίτη. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να τοποθετήσουμε στην διοίκηση της ομάδας άτομα που θα γνωρίζουν το αντικείμενο. Αν οι κινήσεις τους είναι επιτυχημένες, συνεχίζουν, διαφορετικά απολύονται. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι να βοηθάει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αν σε αυτόν τον ρόλο θα επιθυμούσε να είναι ο Γιάννης Βραδινογιάννης, εμείς θα το δεχόμασταν με μεγάλη ευχαρίστηση''.

Πως μπορεί αυτό το μοντέλο να γίνει άμεσα;
Βγενόπουλος:
''Θεωρώ οτι η εμφάνιση μας ήταν βοηθητική και οι προτάσεις είναι καλό να βοηθούν τους επενδυτές. Ο Γιάννης Βαρδιονογιάννης θα μπορούσε μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου να με πάρει τηλέφωνο και σε μια ώρα να είμαι στο γραφείο του να συζητήσουμε και λίγες ώρες αργότερα να κάνουμε τις απαραίτητες ανακοινώσεις. Αν καταφέρουμε να ενώσουμε τον Παναθηναϊκό θα έχουμε πετύχει τον μισό μας στόχο. Θα είναι ιστορικό λάθος να μην έχουμε άμεσες εξελίξεις. Στενοχωρημένοι θα μπορούσαν να είναι και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που ενημερώθηκαν μετά την ανακοίνωση, όμως μου είπαν οτι με χαρά θα βοηθήσουν.

Ο Παναθηναϊκός συρρικνώνεται επικίνδυνα, νέα παιδιά δεν γίνονται Παναθηναϊκοί, το μπάσκετ δεν φτάνει και ας μας έχει προσφέρει πολλές χαρές. Χωρίς επιτυχίες στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός αργοπεθαίνει. Δεν πιστεύω οτι υπάρχει διαφορετική άποψη, ούτε ένας απο τους Παναθηναϊκούς που έχω ρωτήσει δεν μας είπε οτι έχουμε άδικο. Θέλω να νιώσω υπερήφανος που είμαι Παναθηναϊκός''.

Ο ΠΑΟ έχει γίνει εδώ και χρόνια πολύ μικρός. Τα γκάλοπ δείχνουν πως το 95 τοις εκατό είναι μαζί σας. Το σχέδιο των τελευταίων ετών μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα.

Βγενόπουλος: "Η ΠΕΚ έχει βοηθήσει του Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως η κίνηση μας είναι βοηθητική για να καταπιουμε την πικρα του 4-0. Λυπάμαι αν πικράναμε τον κύριο Βαρδινογιάννη αλλά με το 4-0 πικραθήκα εγώ και 2 εκατομμύρια Παναθηναϊκοί. Συνεπώς είμαστε πάτσι!

Μετά από μια ώρα αν με πάρει τηλέφωνο ο Βαρδινογιάννης και μου πει να συναντηθούμε μπορεί να ξενικήσει το όραμα μας. Το Γουέμπλει μπορεί να ξαναγίνει. Η ταχύτητα εξαρτάται από την ανταπόκριση όλων μας. Αν πάμε όλοι μαζί και στο ποδόσφαιρο και στο μπασκετ, να βρούμε μια λύση και η θυρα 13 και η ΠΑΛΕΦΙΠ και ενωσουμε τον Παναθηναϊκό θα έχουμε πετυχει το μισό μας οραμα. Το άλλο όραμα θα ακολουθησει με σκληρή προσπάθεια.
Ο ΠΑΟ έχει περάσει και άλλες κρίσεις όπως το '60, ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν πεθαίνει. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Κάποια στιγμή έφυγαν 8 βεντέτες και εκεί χτίστηκε ο ΠΑΟ του Γουέμπλεϊ. Ο ΠΑΟ έχει λαμπρό μέλον. Είμαστε υποχρεωμένοι κάτι να κάνουμς γιατί συρρικνώνουμε επικίνδυνα και τα παιδιά δεν γίνονται Παναθηναϊκοί.

Το μπάσκετ δεν αρκεί. Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους Γιαννακόπουλους για το μπάσκετ, όμως το ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δημοτικότητα και ο ΠΑΟ αργοπεθαίνει. Οι πραγματικοί φίλαθλοι στην Λεωφόρο ηταν 3.000 και παλιά παίζαμε με την Καστοριά στο ΟΑΚΑ και πήγαιναν 60.000. Έχουμε αυτή την πρόταση αν έχει κάποιος άλλος ας το κάνει. Αυτο που θέλω είναι να νιώθω υπερήφανος που είμαι Παναθηναϊκός. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το καλό του Παναθηναϊκού, περισσότερο και απο τον τρόπο που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ειναι αδιανόητο να έχει η Λεωφόρος 6.000 κόσμο. Εγώ θέλω να παίζουμε με τον Αστέρα Τρίπολης και να έχουμε 60.000 κόσμο.








Ποιο είναι το δικό σας δέλεαρ για να παρακάμψετε το opportunity cost;
Βγενόπουλος: "Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία 100 ετών, ακόμη και αν είχε νικήσει με 4-0 δεν θα άλλαζε τίποτα. Κερδίζει-χάνει πρωταθλήματα, τα τελευταία χρόνια βέβαια δεν έχει τόσους πολλούς τίτλους. Ο Παναθηναϊκός είναι διχασμενος, οι παραγοντες, οι φιλαθλοι είναι διχασμένοι και ο Παναθηναϊκός μικραίνει.

Όσα είπα στο ''Παναθηναϊκό Τριφύλλι'' ισχύουν, δεν έχω επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανοίξει, να γίνουν και άλλες επενδύσεις, όχι επιχειρηματικές. Εγώ δεν μπορώ να περνάω 6-7 ώρες για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, έχω κάνει την θυσία για μερικές μέρες και αν η υπόθεση τραβήξει θα υπάρχει τις επόμενες μέρες η δομή στην ΠΕΚ για ν' ασχοληθούν συγκεκριμένα άτομα με το θέμα.

Δεν μπορω να αναλάβω τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να ασχολούμαι οκτώ ώρες με την ομάδα και να ψάχνω παίκτες μέσα απο κασέτες. Δεν εχω προθεση να αναλάβω ούτε σαν πρόερδος ούτε σαν αντιπρόεδρος γιατί δεν έχω το χρόνο που απαιτείται για να το κάνω. Αν χρειαστεί θα επιλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να βοηθήσουν''.





Έχετε κάνει γνωστή την πρόταση στην ΠΑΕ;

Βγενόπουλος:
"Οχι, δεν έχω κάνει γνωστή την πρόταση στην ΠΑΕ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω την Παρασκευή με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά δεν μου γύρισε το τηλέφωνο γιατί μάλλον ήταν πικραμένος από την κίνησή μας. Θα ηθελα να του μιλήσω και θα ηταν χρήσιμο να ήταν εδώ. Θα ήταν ωραίο να βρίσκετε και εκείνος στην συνέντευξη Τύπου. Γιάννη, θεωρεις οτι σε πίκρανα αλλά με πικρανες και εσύ. Το καλό του Παναθηναϊκού είναι πάνω απ' όλα, να καθήσουμε και να συχητήσουμε".



Κάνατε πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει ότι θέλετε το 20-25 τοις εκατό;

Βγενόπουλος: Αν με μία συμμετοχή στην ΠΑΕ ΠΑΟ κριθεί ότι πρέπει να επενδυθούν 30 εκ. ευρώ και ο Βραδινογιάννης μπορεί τότε εντάξει. Αν όμως δεν μπορεί να τα δώσει ή δεν θέλει, λέμε ναι πως υπάρχουν και τα άλλα 20 για παράδειγμα καθώς θα γίνει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εμείς δεν πιέζουμε τίποτα. Το όραμα μας είναι ένας δυνατός Παναθηναϊκός. Δεν θέλουμε τίποτα θέλουμε μόνο να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί.



Ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο σημείο αυτό υποστήριξε: " To ποσό που θα επενδυθεί έχει αποκλειστική σχέση με το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να γίνει και πάλι μεγάλος. Μπορεί να ξεπεράσει και τα 30 εκατομμύρια και όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν για να γίνει πραγματικότητα το όραμά μας".

Κατά το παρελθόν είχατε συνεργασία με την ΑΕΚ, καθώς η Marfin ήταν χορηγός. Κάτι ανάλογο δεν θα μπορούσε να γίνει και με τον Παναθηναϊκό;
Βγενόπουλος:
''Εκείνη την περίοδο είχα επικοινωνήσει με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, όμως η τιμή που μου είπαν γοα χορηγία κρίθηκε υπερβολική. Η προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΚ μας έχει βάλει σε σκέψεις. Ήταν μια παρέα, φίλοι, που αποφάσισαν να στηρίξουν την ομάδα και δεν τα έχουν πάει άσχημα. Είναι αλήθεια οτι μας ενέπνευσαν, αλλά εμείς στον Παναθηναϊκό με την δική μας δυναμική μπορούμε να έχουμε αξιόλογη πορεία και εκτός συνόρων''.

Τον Οκτώβριο ενεργοποιηθήκατε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ερασιτέχνης; Μιλάτε με κολακευτικά λόγια για το μοντέλο της ΑΕΚ, όμως εκεί υπάρχει ο Ντέμης Νικολαΐδης που παίρνει την τελική απόφαση. Στον Παναθηναϊκό θα υπάρχει αυτό το πρόσωπο;
Βγενόπουλος:
''Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά είναι αλήθεια. Δεν τα γνώριζα και δεν ενημερώθηκα για τα συγκεκριμένα προβλήματα, καθώς δεν έχω την δυνατότητα να διαβάζω αθλητικές εφημέριδες σε καθημερινή βάση. Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Όσον αφορά το μοντέλο της ΑΕΚ υπάρχουν 15 εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να υπάρχει κάποιος σε ρόλο Ντέμη Νικολαΐδη ή να είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θ' αποτελείται απο άτομα σαν τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Γιάννης Βαρδιονογιάννης έχει αποκομίσει εμπειρίες απο την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και μπορεί να μας πει αν αυτό το μοντέλο διοίκησης χρειάζεται τροποποιήσεις. Ο υπεύθυνος θα κρίνεται απο τ' αποτελέσματα και την πορεία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός δεν ανήκει στην ΠΑΕ, εκεί ανήκουν οι μετοχές, ο Παναθηναϊκός είναι εκατομμύρια πράσινες καρδιές''.

Θ. Γιαννακόπουλος: ''Τα τελευταία 4 χρόνια κρατάω τον Ερασιτέχνη μόνος μου. Είχα σκεφτεί τα τμήματα να τα κάνω δέκα απο δεκαεπτά για να καταφέρω να τα συντηρήσω, καθώς αρκετά φυτοζωούν, όμως τελικά αποφάσισα να συνεχίσω. Μόνος μου κρατάω τον Ερασιτέχνη, είχα κάνει έκκληση στις... Παναθηναϊκάρες να βοηθήσουν. Χαίρομαι που ο Ανδρέας αποφάσισε να ταράξει τα νερά''.

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο Βίκτωρας Μητρόπουλος που έκανε δυο ερωτήσεις στον Ανδρέα Βγενόπουλο:

Β. Μητρόπουλος: Πιστεύετε οτι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Αληθεύει οτι προσπαθήσατε να εμπλακείτε στην μεταγραφή του Γκαλίτσιου πριν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό;

Βγενόπουλος:

''Γνωρίζω αρκετούς επώνυμους Παναθηναϊκούς και επιμένω οτι έχουμε μεγαλύτερη οικονομική δύναμη απο τον Αμπράμοβιτς. Έχουμε την δυνατότητα να φθάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα και πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία. Όσο για την υπόθεση του Γκαλίτσιου δεν θέλω να τοποθετηθώ''.


Έχετε νέο πλάνο νέο μοντέλο. Υπαρχει κάτι για το γήπεδο;

Βγενόπουλος:

"Δεν θέλω να πω τίποτα για το γήπεδο. Αυτό που ξερω είναι οτι θα γίνει εκεί και θα είναι εκεί. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά. Και αυτό το γήπεδο να μην γίνει θα γίνει κάποιο άλλο. Θέλω να συμπληρώσω πάντως οτι είναι απαράδεκτο να μην έχουμε γήπεδο ακόμα".

Θ. Γιαννακόπουλος: ''Έγιναν τα αδύνατα-δυνατά για το γήπεδο και πλέον δεν γυρίζουμε πίσω''.



Είπατε πως μεταφέρατε την πρόταση για πολυμετοχικό Παναθηναϊκό στον Βαρδινογιάννη 2 φορες και τώρα είπατε πως δεν έχετε μιλήσει;

"Είχα μιλήσει με τον Βαρδινογιάννη για πολυμετοχικότητα πρώτα πριν από 2 χρόνια και του το ανέφερα για δεύτερη φορά πριν από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Την Παρασκευη προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Βαρδινογιάννη αλλα δεν τον έβρισκα. Δεν νομίζω ότι είναι αρνητικός σ' αυτό το ενδεχόμενο αλλά θέλει να το δει με τον δικό του τρόπο, με τους δικους του χρονους. Έτσι όπως έγιναν τα πράγμα έπρεπε να γίνει κάτι ακαριαία".

Υπάρχει πλάνο για τους απλούς οπαδούς που θέλουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν;
Βγενόπουλος:
''Οι απλοί οπαδοί έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στον Ερασιτέχνη''.



Μήπως πρέπει να απλοποιηθεί ο τρόπος εγγραφής, ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο;
Βγενόπουλος:
''Αυτό θα συζητηθεί και θ' αποφασιστεί ποιές θα είναι οι διαδικασίες εγγραφής. Όμως θέλω να πω την άποψη μου όσον αφορά τον εορτασμό των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού, γιατί διάβασα οτι το κάθε τμήμα θα κάνει διαφορετικές εκδηλώσεις. Αυτά τα θεωρώ καραγκιοζιλίκια, δεν είναι δυνατόν να... σπάσουμε σε ψιλά τα 100 χρόνια της ομάδας''.

Η αρχική σας απόφαση ν' αναβάλλεται την συνέντευξη Τύπου οδήγησε τους οργανωμένους στην ακύρωση της συγκέντρωσης που θα έκαναν έξω απο το ξενοδοχείο που είχατε αποφασίσει αρχικά να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου...
Βγενόπουλος:
''Η νοοτροπία αγανάκτησης που εκφράζεται με τρόπο διχαστικό δεν μας αντιπροσωπεύει. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Για τον λόγο αυτό αλλάξαμε την τοποθεσία της συνέντευξης προκειμένου να μην υπάρξουν γεγονότα που δεν θα ευνοούσαν την συγκεκριμένη νοοτροπία. Εγώ έχω φθάσει στο σημείο να είμαι σε δίλημμα αν πρέπει ή όχι να πάω στην αποψινή αναμέτρηση στο μπάσκετ...''.



*Όπως ανακοίνωσε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, οι φίλαθλοι που θέλουν να εκφράσουν την υποστήριξη-συμπαράστασή τους προς την Κίνηση της ΠΕΚ μπορούν να το κάνουν δίνοντας τα στοιχεία τους μέσω του site www. panathinaikosmas.com.*** Εκ παραδρομής στο αρχικό κείμενο γράφτηκε πως στη Συνέντευξη Τύπου της Π.Ε.Κ παρεβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Π. Ακριτίδης. Μετά από την ηλεκτρονική επιστολή του κ. Ακριτίδη το όνομά του αφαιρέθηκε από το παρόν κειμενο, ενώ δημοσιεύτηκε και η επιστολή του στο SPORT 24





















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ