SERIE A

Σπουδαία "τρίποντα" για Γιουβέντους-Μίλαν!

Σπουδαία "τρίποντα" για Γιουβέντους-Μίλαν!
Καμορανέζι-Ντελ Πιέρο-πανηγυρικό

Βήμα για... Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Γιουβέντους, 2-1 στο "Φρίουλι" την Ουντινέζε. Έγραψε ιστορία ο Παλόσκι στο ντεμπούτο του στη Serie A με τη Μίλαν, σκοράροντας στα 20'' μετά την είσοδό του στο ματς (vds)!

Σε απόσταση... αναπνοής (δύο πόντους και με παιχνίδι λιγότερο) από την 4η θέση βρίσκεται πλέον η Μίλαν, η οποία νίκησε με 1-0 την Σιένα στο "Σαν Σίρο", με τον 18χρονο Παλόσκι να γράφει ιστορία, καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Serie A, και μάλιστα 20'' μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Σημαντικές εντός έδρας νίκες πέτυχαν Σαμπντόρια και Τορίνο απέναντι σε Νάπολι και Παλέρμο αντίστοιχα, ενώ βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Έμπολι, με το 1-0 επί της Λάτσιο.

Ισόπαλες με σκορ 1-1 έληξαν οι αναμετρήσεις στα Κάλιαρι-Πάρμα και Λιβόρνο-Τζένοα, ενώ η αυλαία της 22ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε στη Σικελία με την Ίντερ να παίρνει μία ακόμα νίκη, επικρατώντας της Κατάνια με 2-0.

O Ιακουίντα "πλήγωσε" την παλιά του αγάπη
Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει φέτος για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν έκανε στο "Φρίουλι" η Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το 6' απέναντι σε μία από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις του πρωταθλήματος, όμως πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος, με τον Καμορανέζι να φέρνει το ματς στα ίσια στο 61' και τον πρώην "φριουλάνο" Ιακουίντα (είχε μπει αλλαγή του Τρεζεγκέ στο 74') να δίνει τους τρεις πόντους στους Τορινέζους στο 76'.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ρανιέρι διατήρησε τη διαφορά των έξι πόντων που την χωρίζει από την 4η Φιορεντίνα, ενώ στον αντίποδα η Ουντινέζε έμεινε για τέταρτο σερί ματς μακριά από το "τρίποντο" και δείχνει να χάνει την επαφή της με την πρώτη τετράδα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μετά την εντυπωσιακή απόκρουση του Μπουφόν σε σουτ του Κουαλιαρέλα, ο Ντοσένα πήρε το "ριμπάουντ" για να κάνει από κοντά το 1-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Μαρίνο να κυριαρχεί και να δικαιούται απόλυτα το προβάδισμα, όμως στην επανάληψη η Γιουβέντους έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε το ματς, εκμεταλλευόμενη 100% τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 61' ο Καμορανέζι ισοφάρισε το σκορ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντελ Πιέρο, ενώ το τελικό 2-1 έγραψε ο Ιακουίντα, ο οποίος δέχτηκε την ασίστ του Νέντβεντ και με ωραίο πλασέ με το εσωτερικό του δεξιού του ποδιού νίκησε τον Χαντάνοβιτς.

Να σημειωθεί ότι η παράδοση είναι συντριπτικά με το μέρος της Γιουβέντους όταν αγωνίζεται στο "Φρίουλι", με τους γηπεδούχους να μετρούν μόλις 3 νίκες σε 34 συναντήσεις των δύο ομάδων σε αυτό το γήπεδο. Παράλληλα, οι "μπιανκονέρι" του Τορίνο πήραν και μία άτυπη...ρεβάνς για την ήττα τους στον πρώτο γύρο, όταν και είχαν χάσει με 1-0 στο σπίτι τους από το γκολ του Ντι Νατάλε, σε ένα ματς που ο Ντελ Πιέρο είχε τρία δοκάρια!

Ονειρεμένο ντεμπούτο για Παλόσκι με Μίλαν
Η αντεπίθεση της Μίλαν συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε το ματς κόντρα στη Σιένα χωρίς πέντε βασικά στελέχη (Κακά, Πάτο, Γκατούζο, Ντίντα και Ζέεντορφ) κατάφερε να νικήσει αντίπαλο και... απουσίες, επικρατώντας με 1-0 και πλησιάζοντας στους δύο πόντους την 4η Φιορεντίνα. Σε περίπτωση μάλιστα που πάρει το "τρίποντο" απέναντι στην Λιβόρνο, την οποία υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη σε εξ αναβολής ματς, προσπερνάει τους "βιόλα" και μένει μόνη της στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τους "ροσονέρι" και έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια, ενώ στον αντίποδα δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ρόμα την περασμένη αγωνιστική, και βρίσκεται πλέον έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Το παιχνίδι κρεμόταν από μία κλωστή μέχρι το 60ο λεπτό, με την Σιένα να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, το κοινό των "ροσονέρι" να αρχίζει να δυσφορεί στις εξέδρες, και τον Κάρλο Αντσελότι να αποφασίζει στο 63' να περάσει τον νεαρό Αλμπέρτο Παλόσκι στη θέση του Σερζίνιο.

Ο 18χρονος φορ (6/1/90), ο οποίος προέρχεται από την ομάδα νέων της Μίλαν, πραγματοποίησε το πλέον ονειρεμένο ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς 20'' μετά την είσοδό του βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα! Και αυτό γιατί η μπάλα στρώθηκε στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος με ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μάνινγκερ, για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

Στο 80' ο Βεργκάσολα άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο καθώς αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ματς ο Κάλατς κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, πραγματοποιώντας φανταστική επέμβαση σε κεφαλιά του Φρικ (όπως και στο ματς με τη Φιορεντίνα, που είχε κάνει σωτήρια επέμβαση στο 95' σε κεφαλιά του Γκαμπερίνι).

Τα υπόλοιπα ματς

Στη Σικελία, η Ίντερ συνέχισε την προέλασή της, επικρατώντας της Κατάνια με 2-0. Ένα τρίλεπτο ξέσπασμα έφτανε για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, που με γκολ των Εστέμπαν Καμπιάσο (64') και Νταβίντ Σουάζο (67') στην επανάληψη, πρόσθεσε τρεις ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό της. Πάντως, το γκολ που σημείωσε ο Αργεντινός αμυντικός μέσος στο 64' προήλθε από εμφανή θέση οφσάιντ. Έτσι, οι "νερατζούρι" διατήρησαν τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τη δεύτερη της κατάταξης Ρόμα.

Στο "Λουίτζι Φεράρις" η Σαμπντόρια επιβεβαίωσε την δυναμική που έχει εντός έδρας, καθώς επικράτησε με 2-0 της Νάπολι, πετυχαίνοντας την 7η νίκη της σε έντεκα συνολικά παιχνίδια. Το τελευταίο τέταρτο ήταν "όλα τα λεφτά" στα ματς, με την ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι να παίρνει τη νίκη χάρη στα τέρματα των Ντελβέκιο στο 76' και Φραντσεσκίνι στο 82'. Να σημειωθεί ότι την αμέσως προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη μεγάλη κατηγορία ήταν το Δεκέμβριο του 1997, με τους "μπλουτσερκιάτι" να παίρνουν και τότε τη νίκη, με σκορ 6-3 χάρη σε χατ-τρικ του Μοντέλα.

Στο "Ολίμπικο" συνέχισε την θετική παράδοση που την ακολουθεί κάθε φορά που υποδέχεται την Παλέρμο, επικρατώντας αυτή τη φορά των Σικελών με σκορ 3-1. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη "γκρανάτα", που της επέτρεψε να ξεφύγει πέντε πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού, και η πρώτη εντός έδρας επιτυχία μετά τις 27 Οκτωβρίου. Οι "ροζανέρι" πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 36' με τον Αμάουρι, όμως η Τορίνο απάντησε με τρία τέρματα, έχοντας για σκόρερ τους Ντιάνα και Ντι Μικέλε (δις), με αμφότερους τους παίκτες να προέρχονται από την Παλέρμο! Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε το γεγονός ότι στο 75' ο Αμάουρι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες καθώς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Γκάβα. Υπενθυμίζεται ότι η Παλέρμο έχει μόλις 1 νίκη σε 18 συνολικά επισκέψεις της στην έδρα της Τορίνο, η οποία ήταν το 1933!

Στο "Καστελάνι" η Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι κατάφερε να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες (από Λιβόρνο, Φιορεντίνα, Ίντερ), επικρατώντας με 1-0 της Λάτσιο, με το αποτέλεσμα αυτό να την φέρνει μόλις έναν πόντο κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το νικητήριο τέρμα για την ομάδα της Τοσκάνης σημείωσε ο Βανούκι στο 7' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με το τείχος των παικτών της Λάτσιο να "διαλύεται" με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει εύκολα από μέσα, ενώ η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κολάροφ στο 89' με απευθείας κόκκινη κάρτα (φάουλ με τα δύο πόδια στον Μαριανίνι).

Στο "Σεντ'Ελία" η Κάλιαρι αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Πάρμα, μένοντας έτσι για τρίτο συνεχόμενο ματς αήττητη (μετά το 2-1 επί της Νάπολι και το 1-1 με την Γιουβέντους), και παραμένοντας πέντε πόντους συνολικά κάτω από την γραμμή της σωτηρίας. Όλο το ματς κρίθηκε ουσιαστικά μέσα σε ένα λεπτό, με τον Τζέντα να βάζει μπροστά στο σκορ τους Σαρδηνούς στο 34' και τον Ρετζινάλντο να ισοφαρίζει στο 35' για να κρατήσει τους "παρμέντσι" έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι των δύο ομάδων σε αυτό το γήπεδο από τότε που η Κάλιαρι επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, με τους "ροσομπλού" να μετρούν 2 νίκες ενώ άλλα 2 ματς έληξαν ισόπαλα.

Στο "Αρμάντο Πίκι", Λιβόρνο και Τζένοα μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 16' με το 10ο φετινό γκολ του Φραντσέσκο Ταβάνο, και τους Γενοβέζους να φεύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Ντι Βάιο επτά λεπτά πριν το τέλος. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσε το ματς η Τζένοα, καθώς αποβλήθηκε στο 75' ο Σάντος. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο της Serie A ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 1948, όταν και πάλι είχαν έρθει ισόπαλες (2-2).

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-2 (30', 91' Μουσλίμοβιτς / 29' Πατσίνι, 60' Σεμιόλι)

Ρόμα-Ρετζίνα 2-0 (21' Πανούτσι, 76' Μαντσίνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κάλιαρι-Πάρμα 1-1 (34' Τζέντα / 35' Ρετζινάλντο)

Έμπολι-Λάτσιο 1-0 (7' Βανούκι)

Λιβόρνο-Τζένοα 1-1 (15' Ταβάνο / 83' Ντι Βάιο)

Μίλαν-Σιένα 1-0 (63' Παλόσκι)

Σαμπντόρια-Νάπολι 2-0 (76' Ντελβέκιο, 81' Φραντσεσκίνι)

Τορίνο-Παλέρμο 3-1 (60' Ντιάνα, 71', 81' Ντι Μικέλε / 36' Αμάουρι)

Ουντινέζε-Γιουβέντους 1-2 (6' Ντοσένα / 60' Καμορανέζι, 76' Ιακουίντα)

Κατάνια-Ίντερ 0-2 (64' Καμπιάσο, 67' Σουάζο)

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης Ουντινέζε-Γιουβέντους



Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης Σαμπντόρια-Νάπολι



Δείτε όλα τα γκολ της αγωνιστικής






































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ