SERIE A

"Εκστρατεία" στην Σικελία για την Ίντερ!

"Εκστρατεία" στην Σικελία για την Ίντερ!
Ίντερ-πανηγυρικό

Η πρωτοπόρος αντιμετωπίζει στο "Μασιμίνο" την Κατάνια, ενώ η Γιουβέντους δοκιμάζεται στο "Φρίουλι" με την Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής

Η 2η Ρόμα υποδέχεται στο "Ολίμπικο" τη Ρετζίνα, ενώ δοκιμασία περιμένει τη Γιουβέντους στο "Φρίουλι" απέναντι στην επικίνδυνη Ουντινέζε.
Την έκτη νίκη της στους επτά τελευταίους αγώνες φιλοδοξεί να πάρει η Μίλαν στο "Σαν Σίρο" με αντίπαλο τη Σιένα για να παραμείνει σε απόσταση... βολής από την 4η θέση.

Αταλάντα-Φιορεντίνα

Στο στάδιο "Ατζούρι Ντ'Ιτάλια", η Αταλάντα υποδέχεται τη Φιορεντίνα φιλοδοξώντας να συνεχίσει το θετικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών. Η ομάδα του Μπέργκαμο προέρχεται από τις νίκες επί των Μίλαν και Πάρμα, και την ισοπαλία με τη Ρετζίνα στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να έχει σκαρφαλώσει στην 7η θέση του πίνακα.

Αρκετές οι απουσίες για τους "μπεργκαμάσκι", καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Κοστίνια, Ταλαμόντι, Φόρσιθ και οι τιμωρημένοι Μπελίνι, Ντόνι και Γκουαρέντε.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, το σερί της Φιορεντίνα έλαβε τέλος την περασμένη Κυριακή στο "Αρτέμιο Φράνκι" με την ήττα με 1-0 από τη Μίλαν, με τους "βιόλα" να εξακολουθούν να βρίσκονται στην τέταρτη θέση αλλά την διαφορά τους από τους "ροσονέρι" να έχει μειωθεί στους 4 πόντους.

Μακριά από τη Φλωρεντία, η ομάδα του Πραντέλι έχει να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχοντας ρεκόρ 5 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα, ενώ από τα 10 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής εκτός έδρας, κατάφεραν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους στα έξι. Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Λιβεράνι και Οσβάλντο.

Κάλιαρι-Πάρμα

Όσοι είχαν βιαστεί να θεωρήσουν "καταδικασμένη" σε υποβιβασμό την ομάδα της Κάλιαρι, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Η νίκη επί της Νάπολι (η οποία συνδιάστηκε με εκπληκτική ανατροπή) αλλά και η εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Γιουβέντους έχουν κάνει τους Σαρδηνούς να ελπίζουν ότι υπάρχει... φως στο βάθος του τούνελ, παρότι είναι στην τελευταία θέση και πέντε πόντους κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Κόντρα μάλιστα στην Πάρμα θα έχει μαζί της την παράδοση καθώς από το 2004 και μετά (όταν και επέστρεψε στη Serie A), μετράει 2 νίκες και 1 ισοπαλία απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο στο "Σεντ'Ελία". Ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτό το ματς τους τραυματίες Σάλα και Φότζα.

Ένας μόλις πόντος χωρίζει την Πάρμα από την γραμμή του υποβιβασμού, η οποία έχει συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος.

Η τελευταία επιτυχία για τους "παρμέντσι" ήρθε στις 16 Δεκεμβρίου, το άνετο 3-0 επί της Ρετζίνα, ενώ αυτό που μπορεί να κάνει τον Ντομένικο Ντι Κάρλο να αισιοδοξεί είναι ο... Κριστιάνο Λουκαρέλι, που βρήκε την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Αταλάντα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στα αγωνιστικά, τραυματίας για την ομάδα της Πάρμα είναι ο Πάτσι και τιμωρημένος ο Πιζάνου.

Κατάνια-Ίντερ

Μακριά από το "τρίποντο" τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές βρίσκεται η Κατάνια, η οποία με δεδομένο ότι έχει απομακρυνθεί κάπως από τη ζώνη του υποβιβασμού (12η θέση), φαίνεται ότι έχει περισσότερο το μυαλό της στο Κόπα Ιτάλια, όπου έχει καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Σε περίπτωση πάντως που η Ίντερ σκεφτεί να την... υποτιμήσει, τότε είναι πιθανό να το "πληρώσει", καθώς η Γιουβέντους χρειάστηκε ένα πέναλτι του Ντελ Πιέρο πριν από μερικές αγωνιστικές για να αποφύγει την ήττα στο "Μασιμίνο".

Το γεγονός ότι στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη Σικελία είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις 5 φορές, μαρτυρά ότι εντός έδρας η ομάδα του Μπαλντίνι είναι "σκληρό καρύδι". Δεν υπολογίζονται για αυτό το ματς οι τραυματίες Σαμπάτο, Σιλβέστρε και Αλβάρες.

Η Ίντερ απολαμβάνει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της στο πρωτάθλημα (η 2η Ρόμα απέχει 8 πόντους από την κορυφή και η 3η Γιουβέντους 12 πόντους), και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό Καμπιονάτο με ρεκόρ 16 νίκες-5 ισοπαλίες, όμως στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται ότι διανύει περίοδο κάμψης.

Στο "Φρίουλι" έμεινε στο 0-0 με την Ουντινέζε, ενώ πήρε με την "ψυχή στο στόμα" τα δύο τελευταία εντός έδρας ματς κόντρα σε Πάρμα και Έμπολι, με τους αντιπάλους των "νερατζούρι" να έχουν έντονα -και δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό- παράπονα για τη διαιτησία.

Το ματς κόντρα στην Κατάνια δίνει μία καλή ευκαιρία στην ομάδα του Μαντσίνι να πάρει το "τρίποντο" για να αφήσει πίσω την... γκρίνια αλλά και να αποκτήσει... ώθηση, καθώς πλησιάζει το πρώτο ματς με τη Λίβερπουλ για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στην Κατάνια, ο Πατρίκ Βιεϊρά θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, ενώ τραυματίες είναι οι Μαϊκόν, Ντακούρ, Σάμουελ, Σέζαρ και Στάνκοβιτς.

Έμπολι-Λάτσιο

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Έμπολι, καθώς μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Φιορεντίνα και Ίντερ, βρέθηκε στην προτελευταία θέση του πίνακα, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι με τη Λάτσιο στο "Καστελάνι" ως ματς "ζωής ή θανάτου" για την ομάδα της Τοσκάνης.

Την περασμένη αγωνιστική έφτασε μία ανάσα από το να "τσιμπήσει" θετικό αποτέλεσμα στο "Μεάτσα", όμως από τη μία το ανύπαρκτο πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς, και από την άλλη το πέναλτι που απέκρουσε ο Σέζαρ στο τελευταίο δεκάλεπτο στέρησαν από την ομάδα της Τοσκάνης τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Το αρνητικό για την Έμπολι είναι ότι δεν έχει καταφέρει να νικήσει τη Λάτσιο εντός έδρας από το 1997 και μετά. Στα αγωνιστικά, μοναδικός απόντας για τους γηπεδούχους θα είναι ο Πρατάλι.

Μετά από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια, η Λάτσιο κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες και στο Καμπιονάτο, επικρατώντας με 2-1 της Σαμπντόρια την περασμένη αγωνιστική και αφήνοντας πέντε πόντους πίσω την γραμμή του υποβιβασμού.

Οι μεταγραφές που έκανε το Γενάρη η διοίκηση Λοτίτο (Μπιάνκι, Ράντου, Ρόζεναλ, Νταμπό) αναμένεται να προσφέρουν άμεσα λύσεις, ενώ κόντρα στην Έμπολι καλείται να αντιμετωπίσει τον κακό εκτός έδρας εαυτό της με το φετινό της ρεκόρ να είναι 1 νίκη-6 ισοπαλίες-3 ήττες. Οι απουσίες είναι μόνιμη... κατάρα στο στρατόπεδο των "λατσιάλι", με τους Μεγκνί, Φιρμάνι, Τζάουρι, Ντε Σιλβέστρι, Ντιακίτε, Μουταρέλι να είναι τραυματίες ενώ τιμωρημένος είναι ο Μουντινγκάγι.

Λιβόρνο-Τζένοα

Η αναμέτρηση στο "Αρμάντο Πίκι" ανάμεσα σε Λιβόρνο και Τζένοα για την 22η αγωνιστική θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως... μονομαχία ανάμεσα σε δύο κορυφαίους γκολτζήδες του πρωταθλήματος.

Από τη μία πλευρά ο Φραντσέσκο Ταβάνο, ο οποίος έχει πετυχει τα 9 από τα 23 φετινά τέρματα της Λιβόρνο και από την άλλη ο Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος έχει σημειώσει τα 12 από τα 22 τέρματα της Τζένοα "υποχρεώνοντας" τον Ρομπέρτον Ντονατόνι να τον καλέσει στην Εθνική Ιταλίας στο τελευταίο φιλικό με την Πορτογαλία και να αφήσει εκτός μεγαλύτερα ονόματα, όπως οι Ντελ Πιέρο και Κασάνο.

Τρεις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Λιβόρνο, η οποία μετά από το άηττητο σερί εννέα αγωνιστικών ηττήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια της με Γιουβέντους (εντός) και Παλέρμο (εκτός). Στα αγωνιστικά, νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Μπέργκβολντ, Τζανικέντα, Βόλπε καθώς και ο τιμωρημένος Βιντιγκάλ.

Στην 10η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Τζένοα, η οποία μετά από τις τέσσερις νίκες που έχει πετύχει στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος έχει αφήσει αρκετά πίσω τις ομάδες που ανησυχούν με σενάρια υποβιβασμού. Οι "ροσομπλού" δεν μπορούν να στηριχτούν σε αυτό το ματς στους τραυματίες Λεόν, Ντε Ρόζα και Γουίλσον.

Μίλαν-Σιένα

Στο τέλος του 2007 η τέταρτη θέση έμοιαζε στόχος πολύ μακρινός για τη Μίλαν, μετά από την ήττα στο ντέρμπι από την Ίντερ που την άφησε 25 πόντους μακριά από την κορυφή, όμως στο ξεκίνημα του Φλεβάρη όλα μοιάζουν καλύτερα για τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου.

Τρεις συνεχόμενες νίκες και πέντε επιτυχίες στα έξι τελευταία ματς είναι ο απολογισμός για τους "ροσονέρι", γεγονός που τους έχει φέρει στην 5η θέση του πίνακα και σε απόσταση... βολής από την 4η Φιορεντίνα, με δεδομένο ότι έχουν και ένα ματς λιγότερο, το εξ αναβολής με τη Λιβόρνο (προγραμματισμένο για τις 13/2). Το ματς πάντως με τη Σιένα στο "Σαν Σίρο" μόνο εύκολη αποστολή δεν θα είναι για τους γηπεδούχους, με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει αρκετά προβλήματα για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Οι δύο πιο φορμαρισμένοι παίκτες των Μιλανέζων, Κακά και Πάτο, είναι τραυματίες και δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το πρώτο ματς με την Άρσεναλ για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν υπολογίζονται επίσης ο τραυματίας Γκατούζο και ο τιμωρημένος Τζιλαρντίνο.

Από το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ρόμα προέρχεται η Σιένα, η οποία με τις δύο νίκες που σημείωσε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, κατάφερε να ανέβει τρεις πόντους πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Στο ματς του πρώτου γύρου, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε μία ανάσα από μία ιστορική νίκη επί της Μίλαν (το γκολ του Νέστα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 1-1), και στον αγώνα αυτό θα παραταχθεί χωρίς ουσιαστικό άγχος, καθώς έχει μόνο να κερδίσει από αυτό το ματς και όχι να χάσει... Απόντας και σε αυτό το ματς για τους "μπιανκονέρι" θα είναι ο τραυματίας Γκαλόπα.

Ρόμα-Ρετζίνα

Ανώμαλη προσγείωση την περασμένη Κυριακή για τη Ρόμα στην Τοσκάνη, καθώς διασύρθηκε με 3-0- από την Σιένα, γνωρίζοντας την πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα της και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα (είχε χάσει και από την Ίντερ με 4-1 στο "Ολίμπικο" την 6η αγωνιστική).

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους "τζαλορόσι" μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν τα αντανακλαστικά τους, για να διατηρήσουν τη διαφορά των 8 πόντων που τους χωρίζει από την πρωτοπόρο Ίντερ. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται από πλευράς "Ρωμαίων" οι τραυματίες Ζουάν και Κούρτσι.

Οι δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι σε Κατάνια και Κάλιαρι ανέβασαν την αυτοπεποίθηση της Ρετζίνα, όμως μετά τις κολλητές εντός έδρας ήττες από Μίλαν και Τορίνο, η ομάδα του Ουλιβιέρι βρέθηκε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται για το ματς του "Ολίμπικο" οι τραυματίες Γκαρσία και Ζοέλσον.

Σαμπντόρια-Νάπολι

Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι λαμβάνει χώρα αυτή την αγωνιστική στο "Λουίτζι Φεράρις", με την 8η του βαθμολογικού πίνακα, Σαμπντόρια (28 β.) να υποδέχεται την 11η Νάπολι (27 β.).

Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι γνώρισε την περασμένη αγωνιστική την ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο στο "Ολίμπικο", με το αποτέλεσμα αυτό να δίνει τέλος στο αήττητο σερί τριών αγωνιστικών των "μπλουτσερκιάτι" και να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι ο Κασάνο σκοράρει συνεχώς τις τελευταίες αγωνιστικές με τη φανέλα των Γενοβέζων.

Αρκετά αποτελεσματική είναι πάντως η "Σαμπ" μέσα στην έδρα της, όπου έχει ρεκόρ 6 νίκες-3 ισοπαλίες-1 ήττα. Αρκετά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους σε αυτό το ματς, καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Λουκίνι, Μοντέλα, Σαμάρκο και Βόλπι.

Νική-βαθιά βαθμολογική ανάσα πέτυχε το περασμένο Σάββατο η Νάπολι με 3-1 επί της Ουντινέζε, με τους "παρτενοπέι" να καταφέρνουν να δώσουν έτσι τέλος σε ένα αρνητικό σερί που κουβαλούσαν από το ξεκίνημα του 2008. Για το ματς στη Γένοβα, ο Ρέζα θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Πάολο Καναβάρο, καθώς και των τραυματιών Ντομίτσι και Ιέτσο.

Τορίνο-Παλέρμο

Μετά το νικηφόρο 3-1 επί της Ρετζίνα στην Καλαβρία την περασμένη αγωνιστική, η Τορίνο αποσπάστηκε τρεις πόντους πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, με την "γκρανάτα" να είναι μακράν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο φετινό Καμπιονάτο (12).

Αυτή την αγωνιστική πάει για το "2 στα 2" κόντρα στην Παλέρμο, έχοντας σύμμαχό και μία τρομερή παράδοση: από τα 17 ματς που έχει υποδεχτεί τους Σικελούς μετράει 13 νίκες, έναντι μόλις 1 των "ροζανέρι" με τρία ματς (μεταξύ των οποίων και το περσινό) να έχουν λήξε ισόπαλα.

Το ματς αυτό έχει ξεχωριστή σημασία για τέσσερις παίκτες της Τορίνο, τους Πιζάνο, Ντιάνα, Ντι Μικέλε και Κορίνι, καθώς ακολούθησαν τους τελευταίους έξι μήνες το δρομολόγιο Σικελία-Τορίνο. Στα αγωνιστικά, πέρα από τον τιμωρημένο Νατάλι, ο Νοβελίνο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρουμπίν, Βέντολα και Ντελαφιόρε.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, η Παλέρμο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στη Λιβόρνο (1-0) την περασμένη αγωνιστική, με το αποτέλεσμα αυτό να ανεβάζει τους "ροζανέρι" στην 9η θέση του πίνακα με 28 βαθμούς, και να τους δίνει ελπίδες για έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Για αυτό το ματς ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Τζακάρντο, την ώρα που έχει όλους τους άλλους παίκτες ετοιμοπόλεμους για το "Ολίμπικο".

Ουντινέζε-Γιουβέντους

Ο στόχος της τέταρτης θέσης αρχίζει να απομακρύνεται σιγά σιγά για την Ουντινέζε, η οποία μετράει 2 ήττες και 1 ισοπαλία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, με τις "ζέβρες" να φαίνεται ότι δύσκολα θα κοντράρουν τις Φιορεντίνα και Μίλαν στην μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ήττα από τη Νάπολι την περασμένη εβδομάδα απέδειξε ότι η ομάδα του Μαρίνο διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ κόντρα στη Γιουβέντους καλείται να ανατρέψει τη δυσμενή παράδοση που την ακολουθεί όταν αντιμετωπίζει εντός έδρας την "βέκια σινιόρα".

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 33 επισκέψεις των Γιουβεντίνων στο "Φρίουλι" έχουν πάρει το "τρίποντο" τις 20 φορές, με την Ουντινέζε να μετράει μόλις τρεις επιτυχίες. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ντε Μαρτίνο, Πίντσι, Ασαμόα, Ομπόντο, Μέστο, καθώς και οι τιμωρημένοι Πέπε και Φελίπε.

Στον αντίποδα, η Γιουβέντους έχει φέρει τρεις ισοπαλίες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της, με την αδυναμία της να νικήσει εντός έδρας τις Σαμπντόρια και Κάλιαρι να στερούν από την ομάδα του Ρανιέρι όχι μόνο τη δυνατότητα να διεκδικήσει το σκουντέτο αλλά και να πλησιάσει στην 2η θέση τη Ρόμα.

Αήττητη πάντως στα 10 τελευταία παιχνίδια της παραμενει η "βέκια σινιόρα" (5 νίκες-5 ισοπαλίες), η οποία στα 10 ματς που έχει δώσει μακριά από το "Ολίμπικο", μετράει μόλις μία ήττα, από τη Νάπολι.

Ο Ρανιέρι θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Αντράδε, Κιελίνι, Μαρκιόνι, του τιμωρημένου Στεντάρντο, ενώ την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαριστεί η συμμετοχή του Ντελ Πιέρο, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ




Αταλάντα-Φιορεντίνα (19.00)
Ρόμα-Ρετζίνα (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κάλιαρι-Πάρμα (16.00)
Έμπολι-Λάτσιο
Λιβόρνο-Τζένοα
Μίλαν-Σιένα
Σαμπντόρια-Νάπολι
Τορίνο-Παλέρμο
Ουντινέζε-Γιουβέντους
Κατάνια-Ίντερ (21.30)







































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ