SERIE A

Νίκη για Ρόμα, "σκόνταψε" η Φιορεντίνα (vid)!

Νίκη για Ρόμα, "σκόνταψε" η Φιορεντίνα (vid)!
Αταλάντα-πανηγυρικό

Η Ρόμα νίκησε 2-0 τη Ρετζίνα στο "Ολίμπικο" και μείωσε στο -5 τη διαφορά από την κορυφή. Στο Μπέργκαμο, Αταλάντα και Φιορεντίνα αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 (vid)!

Αυτή ήταν η 8η νίκη σε 11 συνολικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο "Ολίμπικο" η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενώ στον αντίποδα η Ρετζίνα έμεινε με το αποτέλεσμα αυτό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, διευρύνοντας το αρνητικό σερί που έχει φέτος μακριά από την Καλαβρία (6 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 11 συνολικά παιχνίδια).
Το σκορ για τους "τζαλορόσι" άνοιξε στο 21' ο Πανούτσι, ο οποίος μετά από σέντρα του Τότι, είδε την μπάλα να περνάει πάνω από τον Καμπανιόλο για να προωθήσει με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι στα δίχτυα των Καλαβρέζων.

Στο δεύτερο μέρος, η άμυνα των γηπεδούχων αισθάνθηκε αρκετή πίεση από την Ρετζίνα, όμως στο 76' κατάφερε να "καθαρίσει" το ματς. Σκόρερ ο Μαντσίνι, όμως το μεγαλύτερο μερίδιο για την επίτευξη του τέρματος θα πρέπει να πάει στον Ζιουλί, ο οποίος μετά από σόλο ενέργεια που ντρίμπλαρε τέσσερις αντιπάλους έκανε το σουτ με το αριστερό, πριν φτάσει η μπάλα στο δρόμο του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Ένα λεπτό αργότερα, η Ρετζίνα είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ, όμως το σουτ του Μακίνουα (μεταγραφή του Ιανουαρίου από τη Λάτσιο) χτύπησε στο δοκάρι.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η όγδοη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο "Ολίμπικο", με την Ρόμα να φτάνει τις έξι νίκες, έναντι δύο της Ρετζίνα.

"Αυτοκτονία" στο 90' για Φιορεντίνα
Ισόπαλη χωρίς νικητή, 2-2, έληξε η αναμέτρηση του "Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Φιορεντίνα, με την οποία άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Serie A.

Αυτή που μπορεί να τα έχει με την τύχη της είναι η ομάδα του Πραντέλι, η οποία προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τέρματα των Πατσίνι και Σεμιόλι, όμως δέχτηκε ισάριθμες φορές την ισοφάριση από τον Μουσλίμοβιτς, με το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους να σημειώνεται μάλιστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι "βιόλα" άφησαν πέντε βαθμούς πίσω τους τη Μίλαν στη μάχη για την προνομιούχο πέμπτη θέση, όμως έχουν δύο ματς περισσότερα σε σύγκριση με τους Μιλανέζους, ενώ στον αντίποδα συνέχισε το θετικό σερί της, μένοντας για τέταρτο συνεχόμενο ματς αήττητη (2 νίκες-2 ισοπαλίες).

Ο Πατσίνι (είχε βγει από τις ακαδημίες της Αταλάντα) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 29' με χαμηλό διαγώνιο σουτ, όμως η χαρά των φιλοξενουμένων δεν κράτησαν παραπάνω από ένα λεπτό, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 30', η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, με τον Μουσλίμοβιτς από κοντά να κάνει το 1-1.

Στο 60' η Φιορεντίνα πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με τον Σεμιόλι να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Κουτζμάνοβιτς και να στέλνει με ωραία κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα παρά την πίεση που δεχόταν από δύο αμυντικούς, όμως το 1-2 δεν έμελε να είναι το τελικό σκορ.

Και αυτό γιατί μετά από λάθος που έγινε από τον Μοντολίβο στις καθυστερήσεις, η μπάλα έφτασε στον Ιντσάγκι, ενώ στη συνέχεια η συνεργασία Τισόνε-Μουσλίμοβιτς έφερε το γκολ της ισοφάρισης για τον δεύτερο, με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής στην ανυπεράσπιστη εστία.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2, καθώς το ίδιο αποτέλεσμα είχαμε τόσο στο ματς του πρώτου γύρου στο "Αρτέμιο Φράνκι", όσο και στο αντίστοιχο περσινό ματς στο Μπέργκαμο.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ





Αταλάντα-Φιορεντίνα 2-2 (30', 91' Μουσλίμοβιτς / 29' Πατσίνι, 60' Σεμιόλι)
Ρόμα-Ρετζίνα 2-0 (21' Πανούτσι, 76' Μαντσίνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Κάλιαρι-Πάρμα (16.00)
Έμπολι-Λάτσιο
Λιβόρνο-Τζένοα
Μίλαν-Σιένα
Σαμπντόρια-Νάπολι
Τορίνο-Παλέρμο
Ουντινέζε-Γιουβέντους
Κατάνια-Ίντερ (21.30)

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης Αταλάντα-Φιορεντίνα:









































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ