SERIE A

Σπέτσια - Αταλάντα 1-3: Έμεινε ζωντανή στη μάχη για ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Μάριο Πάσαλιτς της Αταλάντα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Παρί για τα προημιτελικά του Champions League 2019-2020 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
Ο Μάριο Πάσαλιτς της Αταλάντα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Παρί για τα προημιτελικά του Champions League 2019-2020 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 © 2020 DAVID RAMOS/ASSOCIATED PRESS

Η Αταλάντα επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Σπέτσια με σκορ 3-1 και διατήρησε τις ελπίδες της για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν.

Μετά από δύο διαδοχικές εντός έδρας ισοπαλίες που της κόστισαν την απώλεια τεσσάρων σημαντικών βαθμών στη μάχη για την Ευρώπη (4-4 με την Τορίνο και 1-1 με την Σαλερνιτάνα), η Αταλάντα αγωνίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (8/5) μακριά από το Μπέργκαμο και φαίνεται πως αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τους παίκτες του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Το χορτάρι ήταν αδιάψευστος μάρτυρας, με τους μπεργκαμάσκι να είναι καλύτεροι από την Σπέτσια του Δημήτρη Νικολάου (βασικός, αγωνίστηκε ως το φινάλε ως αριστερός μπακ) στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Serie A, και το φινάλε να τους βρίσκει να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-1 στο "Αλμπέρτο Πίκο" που τους έφερε στο -3 από την 5η Λάτσιο, την οποία και καταδιώκουν.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με τον Μουριέλ και με τη συμπλήρωση του ημιώρου είδαν την Σπέτσια να τιμωρεί μία αμυντική αδράνειά τους και να φέρνει το ματς στα ίσα με τον Βέρντε, για να ανεβάσουν όμως στροφές στο δεύτερο μέρος και να ανακτήσουν εκ νέου προβάδισμα στο 73' με τον Τζιμσίτι και να καθαρίσουν το τρίποντο στο 87' με τον Πάσαλιτς.

"Εμείς θα είμαστε ρυθμιστές της δικής μας πορείας και όχι του πρωταθλήματος. Το ματς που ακολουθεί κόντρα στην Μίλαν θα είναι σημαντικό στη μάχη που δίνουμε για την Ευρώπη και για εμάς θα είναι φανταστικός στόχος αν τον πετύχουμε", δήλωσε στο φινάλε του ματς ο προπονητής της Dea, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Το γκολ του Ντένις Γιόνσεν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στη Βενέτσια τη νίκη με 4-3 επί της Μπολόνια, την πρώτη έπειτα από δέκα σερί ήττες στη Serie A. Ταυτόχρονα, την κράτησε στην κατηγορία έστω για μία εβδομάδα ακόμα, αφού με απώλεια βαθμών θα επέστρεφε στη Serie B μία σεζόν έπειτα από τον προβιβασμό της.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τα highlights

Τζένοα - Γιουβέντους 2-1

Ίντερ - Έμπολι 4-2

Τορίνο - Νάπολι 0-1

Σασουόλο - Ουντινέζε 1-1

Λάτσιο - Σαμπντόρια 2-0

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ