SERIE A

Ίντερ - Έμπολι 4-2: Ανέβηκε στην κορυφή με τεσσάρα και ανατροπή

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει γκολ του στο Ίντερ - Έμπολι για τη Serie A.
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πανηγυρίζει γκολ του στο Ίντερ - Έμπολι 2022 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Ίντερ επικράτησε 4-2 της Έμπολι στην 36η αγωνιστική της Serie A με ανατροπή και έτσι ανέβηκε στην κορυφή στο +1 από τη δεύτερη Μίλαν, έχοντας βέβαια αγώνα περισσότερο. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πρωταγωνιστής με δύο γκολ.

Μία μεγάλη νίκη πήρε η Ίντερ στην 36η αγωνιστική της Serie A. Αν και οι νερατζούρι βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν 4-2 της Έμπολι. Έτσι, μένουν δυνατά στο κυνήγι του τίτλου. Βρίσκονται πλέον στην κορυφή στο +1 από τη Μίλαν, η οποία έχει πλέον την πίεση, καθώς την Κυριακή (8/5, 21:45, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ελλάς Βερόνα.

Η Έμπολι μπόρεσε να αιφνιδιάσει τους νερατζούρι. Συγκεκριμένα μόλις στο 5ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ωραία προβολή του Πιναμόντι, έπειτα από μπαλιά από τα δεξιά. Τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τους γηπεδούχους, καθώς η Έμπολι έκανε το 2-0 με τον Κριστιάν Ασλάνι στο 28'.

Η Ίντερ κατάφερε να αντιδράσει λίγο πριν από το τέλος του πρώτο μέρους. Ο Ρομανιόλι στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 40'. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από ασίστ του Τσαλχάνογλου.

Στο 64ο λεπτό η Ίντερ κατάφερε να φέρει "τούμπα" το παιχνίδι. Έπειτα από μία απομάκρυνση στην άμυνα της Έμπολι με κεφαλιά, ο Λαουτάρο Μαρτίνς έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ στην κίνηση και έκανε το 3-2 για τους νερατζούρι. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν την Έμπολι και ο Αλέξις Σάντσες διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90+4'.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντιμάρκο, Ντε Φρέι, Σκρίνιαρ, Πέρισιτς, Τσαλχάνογλου, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Ντάμφρις, Μαρτίνες, Κορέα

ΕΜΠΟΛΙ: Βικάριο, Φιαμαζόνι, Ρομανιόλι, Λουπέρτο, Παρίσι, Ζουρκόβσκι, Στούλατς, Μπαντινέλι, Ασιλάνι, Μπαϊράμι, Πιναμόντι

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ