ΚΥΠΡΟΣ

"Σώθηκε" ο Ολυμπιακός

"Σώθηκε" ο Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ο Διγενής υποβιβάστηκε μετά απο πέντε χρόνια, αποθέωση για Τιμούρ

Ισόπαλος 0-0 έληξε ο "τελικός" του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Διγενή και Ολυμπιακό. Οι μαυροπράσινοι πανηγυρίζουν την παραμονή τους ενώ οι Μορφίτες πέφτουν στην Β' κατηγορία μετά από 5 χρόνια. Στο 95' ο Διγενής έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει και να παραμείνει στην κατηγορία, όμως ο Νίκος Νικολάου σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, ενώ ο Διγενής πίεσε στην επανάληψη.
Με άνεση η Ομόνοια νίκησε την Σαλαμίνα 4-0 αποχαιρετώντας την σεζόν με ευρεία νίκη. Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο παιγνίδι κόντρα στην Σαλαμίνα που είχε πολλές ελλείψεις. Στο 7' η Ομόνοια άνοιξε το σκορ όταν ο Κακογιάννης βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και σημείωσε το 1-0. Στο 50' ο Ναούμοφ πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ με κεφαλιά κάνοντας το 2-0. Στο 60΄με δυνατό ευθύβολο σουτ του Βαϊσχάιμερ έγινε το 3-0. Στο 80' με πέναλτι ο Βακουφτσής πέτυχε το 4-0.

Η Ανόρθωση κέρδισε την ΑΕΛ με 1-0 ολοκληρώνοντας με νίκη το πρωτάθλημα, όμως τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης επικεντρώνονται στο επίσημο αντίο δύο μεγάλων παικτών. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο γνωρίζοντας την αποθέωση ενώ αντίο είπε και ο Χρίστος Γερμανός ο οποίος επίσης χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους αν και δεν χρησιμοποιήθηκε. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Ζαρντέλ στο 45ο λεπτό.

Με δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Εθνικός πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ με 3-1. Η ομάδα του Τόζα Σάμπουριτς τερματίζει στην 4η θέση και θα συμμετέχει στο Intertoto της επόμενης σεζόν. Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 27' με τον Πογιατζή και το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 48' με τον Ηλία. Στο 86' ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Στεπάνοβιτς και έκανε το 2-1 . Ένα λεπτό αργότερα ο Πέλιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Υπό το βλέμμα του Σίνισα Γκόγκιτς ο Απόλλωνας έφερε ισοπαλία 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ. Μόλις στο 3' προηγήθηκε η ομάδα του Μάριου Κωνσταντίνου με τον Κίγκσλεϊ για να ισοφαρίσει στο 14' ο Πάϊβα για λογαριασμό του Απόλλωνα.

Αποχαιρέτησε με νίκη την πρώτη κατηγορία η Α.Ε. Πάφος. Το τέρμα για την ομάδα του Στέλιου Σοφοκλεόυς πέτυχε στο 41' ο Σουλιάνοβιτς. Η ΕΝΠ είχε δύο δοκάρια με τους Ατόρνο και Ελευθερίου. Οι "βυσσινί" μετά απο αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα έχασαν την 4η θέση.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής
Ανόρθωση – ΑΕΛ 1-0 (45' Ζαρντέλ)
Ομόνοια – Ν. Σαλαμίνα 4-0 (7' Κακογιάννης, 50' Ναούμοφ, 60' Βαϊσχάιμερ, 80' Βακουφτσής)
Διγενής – Ολυμπιακός 0-0

ΕΝΠ – ΑΕΠ 0-1 (41' Σουλιάνοβιτς)
Εθνικός – ΑΠΟΕΛ 3-1 (27' Πογιατζής, 85' πεν. Στεπάνοβιτς, 87' Πέλιτς – 50' Ηλία)
Απόλλων – ΑΕΚ 1-1 (14' Πάϊβα – 3' Κίγκσλεϊ)


















TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ