LA LIGA

Σοσιεδάδ - Ρεάλ 0-2: Οι Μαδριλένοι ξέφυγαν στο +8

Ο Βινίσιους της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2021-2022 στο "Ανοέτα", Σαν Σεμπαστιάν | Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
Ο Βινίσιους της Ρεάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη La Liga 2021-2022 στο "Ανοέτα", Σαν Σεμπαστιάν | Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ παρέδωσε την κορυφή της La Liga στη Ρεάλ πριν από μερικές εβδομάδες και τώρα οι "μερένγκες" πέρασαν νικηφόρα από το "Ανοέτα", αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους.

Πριν από λίγες εβδομάδες το παιχνίδι του "Ανοέτα" θα ήταν ντέρμπι κορυφής. Κάποια άσχημα αποτελέσματα έριξαν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ από τις πρώτες θέσεις και η Ρεάλ τής πήρε την κορυφή και άρχιζε να χτίσει διαφορά. Το μεταξύ τους παιχνίδι χρησίμευσε ώστε να την αυξήσει και με το 2-0 στο "Ανοέτα" για τη 16η αγωνιστική της La Liga να ξεφύγει στο +8 από τη δεύτερη Σεβίλλη.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο 1ο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο να καμία να μην μπορεί να επιβάλλει το ρυθμό της. Η αδυναμία της Ρεάλ οφείλεται και στον τραυματισμό του Καρίμ Μπενζεμά στο πρώτο τέταρτο, με τον Γάλλο ηγέτη της πιθανότατα να χάνει τα επόμενα ματς με Ατλέτικο και Ίντερ.

Με την έναρξη του 2ου μέρους όλα άλλαξαν. Στο 47' ο Βινίσιους έπαιξε το 1-2 με τον Λούκα Γιόβιτς και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (πρώτος παίκτης γεννημένος μετά το 2000 που φτάνει διψήφιο αριθμό γκολ στην κατηγορία). Το γκολ αυτό τους έδωσε το μομέντουμ και συνέχισαν να δημιουργούν κινδύνους για τον Άλεξ Ρεμίρο, ο οποίος είχε πολλή δουλειά λόγω της ευστοχίας της Ρεάλ. Στο 57' ο Γιόβιτς σκόραρε για πρώτη φορά με τη Ρεάλ έπειτα από τον Φεβρουάριο του 2020 (το 2020-2021 έπαιξε στην Άιντραχτ πάντως) και λίγο αργότερα ο Βινίσιους και ο Τόνι Κρόος είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Οι Βάσκοι υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των Μαδριλένων, που πλέον δείχνουν να κρατούν στο χέρι τους την έκβαση της σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ