ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σόου Φενίν

Σόου Φενίν
ΦΕΝΙΝ

Η Φρανκφούρτη με τον Φενίν να σημειώνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του (!), νίκησε 3-0 την Χέρτα στο Βερολίνο

Η επανέναρξη της Bundesliga ήταν εντυπωσιακή. Μάλιστα, αν η 18η αγωνιστική είναι μια ''γεύση'' για ότι μας περιμένει στην συνέχεια του πρωταθλήματος, τότε το σίγουρο είναι οτι θα ''πέσουν κορμιά'' στην μάχη της παραμονής. Η Ντούισμπουργκ ''αυτοκτόνησε'' με τη Ντόρτμουντ, καθώς βρέθηκε να προηγείται 3-1, όμως τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη (3-3), η Νυρεμβέργη ηττήθηκε απο την Καρλσρούη (2-0), όπως και η Κότμπους σε μια συναρπαστική αναμέτρηση με την Λεβερκούζεν (3-2).
O πρωταγωνιστής πάντως της αγωνιστικής δεν είναι άλλος απο τον Μάρτιν Φενίν. Ο 21χρονος Τσέχος επιθετικός της Φρανκφούρτης σημείωσε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του (!) και οδήγησε τους ''αετούς'' στον θρίαμβο επί της Χέρτα στο Βερολίνο με 3-0.

Αγχωτική νίκη η Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν τα βρήκε ''μπαστούνια'' κόντρα στην Κότμπους, όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 14' με τον Παπαδόπουλο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Σκίμπε (ο Μπουλίκιν πήρε την θέση του Γκέκα) διαφοροποίησαν την εικόνα του αγώνα. Στο 59' ο Ρόλφες ισοφάρισε για τις ''ασπιρίνες'' και δέκα λεπτά αργότερα ο Μπουλίκιν έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η Κότμπους κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπασιλά στο 77, όμως στο 86' ο Ρόλφες δεν αστόχησε απο το σημείο του πέναλτι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν δυο κλασικές ευκαιρίες πριν την φάση του πέναλτι, όμως δεν τις αξιοποίησαν με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα.

Ήττα για Νυρεμβέργη

Η Νυρεμβέργη του Άγγελου Χαριστέα (αγωνίστηκε σε ολόκληρο τον αγώνα) συνεχίζει να δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, όμως γι' άλλη μια φορά γνώρισε την ήττα, αυτή την φορά απο την Καρλσρούη. Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν ν' αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και να πάρουν τη νίκη, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε στην αναμέτρηση και το γεγονός οτι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 57' (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βολφ).

Στο 66' ο Αϊκνερ άνοιξε το σκορ μετά απο ενέργεια του Κένεντι που αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό στο 74' ο 26χρονος Αυστραλός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ουσιαστικά ''κλείδωσε'' τη νίκη της Καρλσρούης, με τον Χανς Μέϊερ να σκέφτεται στον πάγκο της Νυρεμβέργης πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχε δείξει ανάλογο πρόσωπο όταν ήταν στην ομάδα του.

Την έσωσε ο Κλίμοβιτς
Εκεί που είχε αρχίσει να πιστεύει η Ντούισμπουργκ οτι θα σημειώσει την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα, ο Κλίμοβιτς ανέλαβε δράση και ''χάρισε'' στη Ντόρτμουντ έναν ανέλπιστο βαθμό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Φιλιπέσκου (18') και Βίλι (30'). Ο Κελ μείωσε σε 2-1 (51'), όμως ο Ταραράκε με εκτέλεση πέναλτι στο 58' ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Στο 65' ο Ντολ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κλίμοβιτς και εκείνος φρόντισε να τον δικαιώσει για την επιλογή του. Στο 68' μείωσε σε 3-2 και στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

''Γκέλα'' το Αμβούργο
Στην ''AOL Arena'' το Αμβούργο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αννόβερο και άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να πλησιάσει τις Βέρντερ και Μπάγερν, Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (40') με εκτέλεση πέναλτι του Χούσζτι, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Στέφενς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 70' κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Όλιτς. Στο τελευταίο 20λεπτο υπήρχαν φάσεις και γι' άλλα γκολ, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

''Έλαμψε'' ο Φενίν
Αδιαμφισβήτητα ο Μάρτιν Φενίν είναι το πρόσωπο της αγωνιστικής. Ο 21χρονος Τσέχος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στην Bundesliga και οδήγησε την Φρανκφούρτη στον θρίαμβο επί της Χέρτα στο Βερολίνο με 3-0. Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε απο τον Φρίντχελμ Φούνκελ. Αντίθετα, Αμανατίδης και Κυργιάκος αγωνίστηκαν ολόκληρο το 90λεπτο.

Στο Μπίλεφελντ, η Βόλφσμπουργκ με γκολ του Γκραφίτε πήρε πολύ σημαντική νίκη (1-0), ενώ η Αρμίνια με τον νέο προπονητή, Μίκαελ Φρόντσεκ, γνώρισε την δεύτερη ήττα της μέσα σε μια εβδομάδα (ηττήθηκε απο την Ιένα για το Κύπελλο με 2-1).

Αμβούργο-Αννόβερο 1-1



Χέρτα-Φρανκφούρτη 0-3



Συνοπτικά τ' αποτελέσματα
Αμβούργο-Αννόβερο 1-1 (70' Όλιτς - 40' πεν. Χούσζτι)
Καρλσρούη-Νυρεμβέργη 2-0 (66' Αϊκνερ, 74' Κένεντι)
Κότμπους-Λεβερκούζεν 2-3 (14' Παπαδόπουλος, 77' Μπασιλά - 59', 86' πεν. Ρόλφες, 69' Μπουλίκιν)
Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ 0-1 (27' Γκραφίτε)
Ντούισμπουργκ-Ντόρτμουντ 3-3 (18' Φιλιπέσκου, 30' Βίλι, 58' πεν. Ταραράκε - 51' Κελ, 68, 90' Κλίμοβιτς)
Χέρτα-Φρανκφούρτη 0-3 (39', 60', 90' Φενίν)



































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ