STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0
INTIME SPORTS

Η Skoda Ξάνθη ήταν καλύτερη από τον Πανθρακικό και είχε δύο δοκάρια όμως "κόλλησε" στο 0-0 στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής.

Μετά από έξι συνεχόμενες εντός έδρας νίκες (μεταξύ των οποίων και αυτές με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό με το εντυπωσιακό 4-2) η Skoda Ξάνθη απέτυχε να σκοράρει κόντρα στον Πανθρακικό στο ντέρμπι της Θράκης και έτσι οι δύο ομάδες "κόλλησαν" στο 0-0 στην αναμέτρηση με την οποία ολοκλήρωθηκε η 17η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν κατώτεροι σε σύγκριση με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι παρόλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη αν τα σουτ των Λουσέρο (3') και Καπετάνου (67') έβρισκαν δίχτυα και δεν σταματούσαν στο δοκάρι.

Στον αντίποδα οι παίκτες του Ρόκα παρουσιάστηκαν πολύ οργανωμένοι στην άμυνά τους και εξουδετερώνοντας τους Σολτάνι και Κλέιτον κατάφεραν να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, σε ένα ματς μάλιστα που δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία σε 90 λεπτά.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τη 2η αγωνιστική που η Ξάνθη έμεινε στο "μηδέν" εντός έδρας ενώ στον αντίποδα ο Πανθρακικός απέτυχε να σκοράρει και στην πέμπτη επίσκεψή του στα "Πηγάδια" στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Super League.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης, Ιωάννης Σίπκας

Τέταρτος: Δημήτριος Στυλιάρας

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (67' Βάλτερ), Φλίσκας (79' Ομπόντο), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Τζάνης (86' Ζδράβος), Ντιγκινί, Σερφά (5' Χασομέρης), Εμπό, Τσουμάνης, Ρομέου (78' Ιγκόρ), Λαδάκης, Ποτουρίδης

Κίτρινες κάρτες: Ρομέου (52'), Τζάνης (69'), Αθανασιάδης (90+2')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Το ματς

Η Skoda Ξάνθη μπήκε πολύ φουριόζα στον αγώνα με τον Πανθρακικό όπως ακριβώς και στα πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (είχε σκοράρει μάλιστα στα πρώτα λεπτά και στους δύο αυτούς αγώνες) και μετά από μόλις 3 λεπτά αγώνα άγγιξε το γκολ.

Ο Λουσέρο έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά, με τη μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται από τον Ποτουρίδη.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν γρήγορα τη μπάλα και να κλείνουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους όμως από εκεί και πέρα ο Πανθρακικός κατάφερε να "σπάσει" τον ρυθμό της Ξάνθης και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Οι παίκτες του Ρόκα ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι από τη μεσαία γραμμή και μπροστά (έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με μηδέν τελικές προσπάθειες) ωστόσο στα αμυντικά τους καθήκοντα πήραν υψηλό βαθμό στο αντίστοιχο διάστημα αφού περιόρισαν όλα τα επιθετικά ατού του αντιπάλου.

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0
INTIME SPORTS

Οι Κλέιτον και Σολτάνι που αποτελούν βαρόμετρο φέτος για την Ξάνθη (οι πλέον ποιοτικοί παίκτες της) πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι και ο Καπετάνος έμενε μόνος του να δίνει μάχες ενώ αναγκαζόταν να βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής για να παίρνει τη μπάλα.

Στο 38' είχε πάντως την ευκαιρία του να ανοίξει το σκορ όταν έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από πάσα του Λουσέρο ωστόσο ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ, πραγματοποιώντας τη δεύτερη θετικότατη επέμβασή του στο ματς.

Τρία λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες ήταν και πάλι πρωταγωνιστές με τον γκολκίπερ του Πανθρακικό να μπλοκάρει σταθερά το αδύναμο σουτ του Καπετάνου και κάπως το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0
INTIME SPORTS

Η πρώτη φάση της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Κλέιτον στο 57' που πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη.

Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά ο Καπετάνος "κατέβασε" εξαιρετικα τη μπάλα, γύρισε υπέροχα το σώμα του για να έχει μέτωπο προς το τέρμα και "όπλισε" σε χρόνο dt όμως η αριστερή βολίδα του μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη!

Αμέσως μετά ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Κλέιτον με τον Βάλτερ και έδωσε επιθετική φρεσκάδα στην ομάδα του ωστόσο απέναντι στην πολυπρόσωπη και καλοστημένη άμυνα του Πανθρακικού οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να απειλήσουν.

Skoda Ξάνθη - Πανθρακικός 0-0
INTIME SPORTS

Είχαν μεν την καθολική υπεροχή στο δεύτερο μέρος (ο Πανθρακικός πήρε ελάχιστα ρίσκα και προτίμησε να παίξει αποκλειστικά για τον έναν βαθμό) όμως οι φάσεις έρχονταν με το σταγονόμετρο και η επόμενη καλή στιγμή τους ήρθε στο 86'.

Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Καπετάνος που πήρε την κοντινή κεφαλιά υπό την πίεση του Παπαγεωργίου, με τον Αθανασιάδη να δηλώνει όμως και πάλι "παρών" και να μπλοκάρει.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς του "Θράκικο", με την Ξάνθη να μην σκοράρει εντός έδρας για πρώτη φορά μετά την 2η αγωνιστική και τον Πανθρακικό να μαζεύει έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την παραμονή.

Η φάση του αγώνα

Ο Παντελής Καπετάνος ήταν ο παίκτης που φάνηκε περισσότερο για την Ξάνθη κόντρα στον Πανθρακικό (έδωσε μάχες από την αρχή μέχρι το τέλος) και δικαιούταν ένα γκολ, όμως στο 67' ήταν εξαιρετικά άτυχος. Και αυτό γιατί μετά από τρομερό κατέβασμα της μπάλας όπου γύρισε υπέροχα το σώμα του εξαπέλυσε σουτ κεραυνό μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το φινάλε...

Ο διαιτητής

Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Αμπάρκιολη, ο οποίος "έβγαλε" με μόλις τρεις κάρτες την αναμέτρηση (η μία για καθυστερήσεις στο φινάλε).

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Αθανασιάδης είχε 2-3 θετικότατες επεμβάσεις και σίγουρα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της ομάδας του να φύγει με τον έναν βαθμό από τα "Πηγάδια", ωστόσο θα δώσουμε τον τίτλο του πολυτιμότερου στον Παπ Εμπό. Ο 26χρονος Σενεγαλέζος σέντερ μπακ ήταν αρχοντικός στις περισσότερες επεμβάσεις του και καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του για να κρατήσει το μηδέν.

Μας άρεσε

Ο Παντελής Καπετάνος. Μπορεί η Ξάνθη να μην βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όμως ο Έλληνας σέντερ φορ ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις για την ομάδα του Λουτσέσκου ενώ ήταν και πολύ ομαδικός, τροφοδοτώντας όποτε έπρεπε τους συμπαίκτες του και βγαίνοντας και εκτός περιοχής για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αν ήταν πιο τυχερός στη φάση του 67' (τρομερή ενέργεια και σουτ στο δοκάρι) θα ήταν με διαφορά ο MVP.

Δεν μας άρεσε

Ο Πανθρακικός χαμογέλασε στο φινάλε του ματς καθώς πήρε έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά του να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια, η αλήθεια όμως είναι πως δεν... έθελξε με την εμφάνισή του. Προσήλωση στην άμυνα σε υπερβολικό βαθμό και ελάχιστες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ, με αποτέλεσμα να μην έχει ούτε μία αξιόλογη επιθετική ενέργεια στο ενεργητικό του μέσα σε 93 ολόκληρα λεπτά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ