ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκέφτεται Ντένις Ρόμενταλ

Σκέφτεται Ντένις Ρόμενταλ

Την περίπτωση του Ντένις Ρόμενταλ εξετάζουν σοβαρά στον Ολυμπιακό καθώς δυσκολεύει του Μάουρο Καμορανέζι όπου μπλέκονται αρκετοί μάνατζερ και γενικά... ενδιάμεσοι.

Τι κι αν οι Ιταλοί ανέφεραν την Πέμπτη πως ο Μάουρο Καμορανέζι ετοιμάζεται να φορέσει τα "ερυθρόλευκα" του Ολυμπιακού, εμείς σας είχαμε γράψει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και αυτό αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα.

Ο διεθνής Ιταλός ναι μεν θέλει να έρθει στον Πειραιά, οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν τον έχουν ψηλά στην λίστα τους, όμως η περίπτωση του δεν είναι και τόσο εύκολη.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της μεταγραφής έχουν μπει αρκετοί μάνατζερ που περισσότερο μπλέκουν τα πράγματα και δυσκολεύουν την κατάσταση και έτσι ο 34χρονος άσος απομακρύνεται από το μεγάλο Λιμάνι.

Φυσικά, οι Πειραιώτες δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και έχουν ήδη στο μυαλό τους μια σπουδαία εναλλακτική λύση.Ο λόγος για τον Ντένις Ρόμενταλ, που έχει μείνει ελεύθερος από τον Άγιαξ και η περίπτωσή του μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να μείνει.

Οι "ερυθρόλευκοι" εξετάζουν την συγκεκριμένη υπόθεση και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτηση του διεθνή Δανού που πέτυχε μάλιστα και γκολ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής κόντρα στο Καμερούν.

Το κασέ του 31χρονου δεν θεωρείται απαγορευτικό, το σπουδαίο του βιογραφικό αποτελεί εγγύηση για μια ενδεχόμενη μεταγραφή και έτσι ο Ρόμενταλ είναι πολύ πιθανόν να είναι ο αντι-Γκαλέτι.

Ο διεθνής Δανός είναι γρήγορος, εκρηκτικός, έχει πολύ καλή ντρίμπλα, εξαιρετική σέντρα, μπορεί να παίζει πάνω στην γραμμή αλλά πατάει και περιοχή, ενώ έχει και την αίσθηση του γκολ.

Σ' όλα αυτά προσθέστε πως έχει και μεγάλη εμπειρία από το Ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ είναι και βασικός με την Εθνική Δανίας από το 2000 και έχει πάρει μέρος σ' όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την απόκτησή του είχε κινηθεί και ο Παναθηναϊκός πριν λίγες εβδομάδες, όμως πλέον ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του και δεν αποκλείεται να τον κάνει δικό του.

Η περίπτωσή του εξετάζεται πλέον σοβαρό από τους Πειραιώτες και τις επόμενες ημέρες ίσως να έχουμε -θετικές- εξελίξεις.

Είναι γεγονός πάντως πως αν ο Ντένις Ρόμενταλ δέσει στο μεγάλο Λιμάνι, ο Ολυμπιακός θα έχει βρει έναν ποιοτικό, γρήγορο, εντυπωσιακό και συνάμα ουσιαστικό παίκτη για την δεξιά πτέρυγα που έχει μείνει... ορφανή μετά το πρόωρο τέλος καριέρας του μεγάλου Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Το θετικό είναι πως η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει το κενό του Αργεντίνου μ' έναν ισάξιο παίκτη.

Who is who του Ρόμενταλ

Ο Ντένις Ρόμενταλ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου το 1978 στην Κοπενγχάγη, αγωνίζεται ως δεξί χαφ και έχει ύψος 1.77 μ.

Το 2007 είχε ψηφιστεί ως "καλύτερος Δανός παίκτης της χρονιάς", ενώ έχει δώσει το παρών σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Μουντιάλ του 2002, το Εuro του 2004 και φυσικά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπου πέτυχε και ένα γκολ.

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Δανίας, κάτι που μαρτυρούν οι 99 συμμετοχές και τα 17 γκολ που έχει πετύχει.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ρόμενταλ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Λίνγκμπι, με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο το 1995.

Δύο χρόνια αργότερα, η Αϊντχόφεν πιστεύει στο ταλέντο του και του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Εκεί έμεινε για 7 χρόνια (τον πρώτο δόθηκε δανεικός στην Βάλβαϊκ) και σε 161 συμμετοχές πέτυχε 27 γκολ.

Το 2004 αποφασίζει να αφήσει την Αϊντχόφεν για χάρη της Αγγλίας και συγκεκριμένα της Τσάρλτον, όπου έμεινε μέχρι το 2007.

Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ολλανδία, αλλά αυτή την φορά με την φανέλα του Άγιαξ, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι και ενώ την σεζόν που μας πέρασε έπαιξε σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας και 6 γκολ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ