ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Στεάουα Βουκ. 0-1

Ολυμπιακός-Στεάουα Βουκ. 0-1
INTIME SPORTS

Υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του φιλική ήττα (1-0) από την πιο έτοιμη Στεάουα Βουκουρεστίου (το πρωτάθλημα Ρουμανίας ξεκινά στις 24 Ιουλίου). Κακοί και κουρασμένοι στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες, βελτιώθηκαν στην επανάληψη.

Η πρόβα τζενεράλε των "ερυθρολεύκων" ενόψει του πρώτου αγώνα με την Μπέσα στην Αλβανία, είχε δύο όψεις, ή για την ακρίβεια διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο.

Οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν πραγματοποίησαν το χειρότερο 45λεπτο μέχρι τώρα σε φιλική αναμέτρηση, έχοντας αρκετά κενά στην άμυνα, ενώ δεν δημιούργησαν ούτε μια φάση. Δικαιολογημένα βέβαια καθώς το βασικό στάδιο προετοιμασίας τελειώνει, τα πόδια είναι βαριά και η κούραση μεγάλη.

Στην επανάληψη η ενδεκάδα μπορεί να μην άλλαξε, όμως η εικόνα βελτιώθηκε... Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, δημιούργησαν φάσεις κυρίως με τους Μιραλάς και Ντιόγκο, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το αποτέλεσμα φυσικά και δεν μετράει σ' ένα φιλικό, αφού αυτό που έχει σημασία και θα πρέπει να κρατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" είναι η αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και το καλό πρόσωπο.

Ο Έβαλντ Λίνεν φώναζε συνεχώς στους παίκτες του (κυρίως σε Φετφατζίδη, Ζαϊρί, Γκαλίτσιο) δίνοντάς τους οδηγίες και οι φωνές φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντιόγκο που έδωσε πολλές μάχες, έτρεξε πολύ και δημιούργησε κενά στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και ο Μιραλάς που με την μπάλα στα πόδια είναι κίνδυνος θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είδε από κοντά το φιλικό της ομάδας του και μαζί τα κενά στο ρόστερ, που αναμένεται να καλυφθούν πολύ σύντομα και όπως πρέπει.

Αυτή την στιγμή, σημασία για τον Ολυμπιακό έχει το πρώτο επίσημο ματς με την Μπέσα στην Αλβανία, στο οποίο αν οι Πειραιώτες δείξουν ανάλογο πρόσωπο με το δεύτερο μέρος κόντρα στην Στεάουα δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η Στεάουα είναι και πιο δυνατή από την Μπέσα, αλλά και πιο έτοιμη, αφού το πρωτάθλημα Ρουμανίας ξεκινά σε λίγες μέρες.

Τα πλάνα του Λίνεν

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Έβαλντ Λίνεν, αφήνοντας μοναδικό προωθημένο τον Ντιόγκο και λίγο πιο πίσω τον Φετφατζίδη να τον βοηθά. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Νικοπολίδης (τερματοφύλακας), Γκαλίτσιος (δεξί μπακ), Μοντεστό (σέντερ μπακ), Μπράβο (σέντερ μπακ), Βαλεριάνος (αριστερό μπακ), Ντουντού (χαφ), Μαρέσκα (χαφ), Ζαϊρί (δεξί χαφ), Μιραλάς (αριστερό χαφ).

Το παιχνίδι δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα δύο προηγούμενα φιλικά, αφού οι Πειραιώτες μπήκαν νωθρά και έδωσαν το δικαίωμα στην Στεάουα Βουκουρεστίου να πάρει τον έλεγχο του ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Οι Ρουμάνοι ήταν σαφώς πιο έτοιμοι από τους "ερυθρολεύκους" κι αυτό γιατί το πρωτάθλημα της χώρας τους ξεκινά στις 24 Ιουλίου και η προετοιμασία τους έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες. Βέβαια και ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του επίσημο ματς σε 5 ημέρες, όμως μην ξεχνάτε πότε τελείωσαν τα πλέι οφ και πως η προετοιμασία άρχισε με μια εβδομάδα καθυστέρηση λόγω των διοικητικών αλλαγών.

Μουδιασμένοι και πίσω στο σκορ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες της Στεάουα δεν άργησαν να δείξουν την ανωτερότητά τους πάνω στο χορτάρι και στο 5' δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Στάνκου. Επτά λεπτά αργότερα (12') ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε και με "λόμπα" κρέμασε τον Αντώνη Νικοπολίδη, ανοίγοντας το σκορ.

Το γκολ της Στεάουα δεν άλλαξε και πολύ τα δεδομένα, αφού οι Ρουμάνοι εξακολουθούσαν να έχουν την κυριαρχία, ενώ οι Πειραιώτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων τους.

Ο Έβαλντ Λίνεν φώναζε και έδινε συνεχώς εντολές στους παίκτες του προκειμένου να δει ένα καλύτερο πρόσωπο, όμως τα βαριά πόδια από την σκληρή προετοιμασία δεν ήταν και εύκολο να υπακούσουν. Οι παίκτες πάντως που τα άκουγαν περισσότερο ήταν οι Φετφατζίδης και Ζαϊρί, όμως λάθη έγιναν απ' όλους.

Γενικά η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν και πολύ καλή ή για την ακρίβεια ήταν η χειρότερη από τα φιλικά μέχρι τώρα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τους Πειραιώτες να μην πατούν στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδική όαση ήταν ο Ντιόγκο που έδινε μεγάλες μάχες στην επίθεση.

Στην επανάληψη, ο Έβαλντ Λίνεν μπορεί να μην άλλαξε κανέναν παίκτη από την ενδεκάδα, όμως η εικόνα του Ολυμπιακού κάπως έφτιαξε... Οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα στα μετόπισθεν.

Ηττημένοι μα... μεταμορφωμένοι

Στο 49ο λεπτό, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τον πρώτο καλό συνδυασμό, όμως το σουτ του Μαρέσκα που ακολούθησε, δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της Στεάουα.

Στην συνέχεια, τα ηνία πήρε στα χέρια της και πάλι η Στεάουα, με τον Στάνκου να δημιουργεί δύο πολύ καλές στιγμές (53', 54'), δίχως όμως αποτέλεσμα.

Παρά τα κενά στην "ερυθρόλευκη" άμυνα, οι Πειραιώτες ήταν ανεβασμένοι επιθετικά και στο 55' είχαν μια πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν, με πρωταγωνιστές τους Ντιόγκο και Μιραλάς. Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν άψογα, με τον Βέλγο να κάνει την κεφαλιά και τον Στάντσα να μπλοκάρει.

Στο 75' ο Ντιόγκο από δημιουργός έγινε εκτελεστής, όμως η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Γκαλίτσιου πέρασε άουτ. Το 1-0 υπέρ των Ρουμάνων παρέμενε όμως το σημαντικό ήταν πως οι Πειραιώτες είχαν ανέβει επιθετικά.

Τα επόμενα λεπτά πέρασαν δίχως το παραμικρό, αφού ο Λίνεν άλλαξε σταδιακά όλη την ενδεκάδα πλην του Νικοπολίδη και έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Oι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Βαλεριάνος (66' Επστάιν), Γκαλίτσιος (78' Βασιλόγιαννης), Μοντεστό (66' Mέλμπεργκ), Μπράβο (66' Ποτουρίδης), Ντουντού (78' Γ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα (66' Κατσικογιάννης), Ζαϊρί (66' Ντάρμπισιρ), Μιραλάς (78' Βάντερσον), Φετφατζίδης (78' Νικλητσιώτης), Ντιόγκο (78' Όσκαρ).

Στεάουα Βουκουρεστίου (Βίκτορ Πιτούρκα): Στάντσα, Εμεγκάρα, Αμπρουτάν, Στόικα, Γκαρντός, Τανάσε, Πακουράρ, Νικολίτα, Ράντουτ, Λατοβλένιτσι, Στάνκου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ