ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Σιμεόνε: "Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Ίντερ, σε αυτήν πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου"

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε σε συνέντευξη Τύπου της Ατλέτικο πριν από ματς με την Ίντερ για το Champions League | 19 Φεβρουαρίου 2024
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε σε συνέντευξη Τύπου της Ατλέτικο πριν από ματς με την Ίντερ για το Champions League | 19 Φεβρουαρίου 2024 @2024 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο προπονητής της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, έσταξε μέλι για την Ίντερ ενόψει του πρώτου ραντεβού των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League ενώ περιέγραψε με όμορφα λόγια τα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής των νερατζούρι.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έπλεξε το εγκώμιο της Ατλέτικο και του προπονητή της σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Δευτέρα (9/02) ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της Ίντερ με τους Μαδριλένους, στο "Τζουζέπε Μεάτσα", για τους "16" του Champions League, για να επιστρέψει πίσω το μπαλάκι των φιλοφρονήσεων ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Αυτό έγινε στη δική του συνέντευξη λίγες ώρες μετά από την άφιξη των ροχιμπλάνκος στο Μιλάνο, με τον "Τσόλο" να δηλώνει ευθαρσώς πως οι νερατζούρι είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης και να ξεκαθαρίζει πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα του για να πάρει την πρόκριση.

"Η Ίντερ είναι μεταξύ των τεσσάρων, πέντε καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη και το δείχνει στο Καμπιονάτο αλλά και στο Champions League την περασμένη σεζόν. Μου αρέσει πάρα πολύ όπως παίζει, δεν το λέω επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Παίζουν με τρόπο απλό και συγκεκριμένο, δουλεύουν συλλογικά. Όποια ομάδα κερδίσει τις περισσότερες μόνομαχίες, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη", τόνισε ο 53χρονος Αργεντινός ενόψει του αγώνα της Τρίτης (20/02, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT24), και πρόσθεσε:

"Χρειάζεται να παίξουμε με ένταση, εκείνη που είχαμε απέναντι στην Λας Πάλμας. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ξέρουμε πως θα πρέπει να πάρουμε μερικά ρίσκα, για να καταφέρουμε να υποστήριξουμε την επίθεσή μας".

Κατόπιν, ο Σιμεόνε μίλησε με νοσταλγία για την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής της Ίντερ αλλά και για τη συνύπαρξή του με τον Σιμόνε Ιντζάγκι στην Λάτσιο. "Στην Ίντερ ήταν τα δύο καλύτερα χρόνια της καριέρας μου (σ.σ. 1997-1999) θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το γκρουπ παικτών και τον κόσμο.

Εκείνα τα δύo χρόνια με αγάπησαν πολύ και εδώ έδωσα τα πάντα Αύριο θα έχω το συναίσθημα της επιστροφής σε ένα μέρος που ο κόσμος με αγαπάει πολύ, όπως έγινε στην Ρώμη με την Λάτσιο. Εκεί, είχαμε μία φοβερή σχέση με τον Σιμόνε Ιντζάγκι, στα χρόνια μας στην Λάτσιο (σ.σ. από το 1999 μέχρι το 2003) μιλούσαμε πάρα πολύ για ποδόσφαιρο.

Την Τρίτη θα ξαναβρεθούμε, τον αγαπώ πολύ και είμαι χαρούμενος για αυτό που κάνει στην Ίντερ. Είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής, διαχειρίζεται πολύ καλά το γκρουπ παικτών που έχει και τον ακολουθούν πιστά".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ