ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Σιμεόνε: "Μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης η Ίντερ, δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα"

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε σε συνέντευξη Τύπου πριν από ματς της Ατλέτικο με την Ίντερ για το Chapions League | 19 Φεβρουαρίου 2024
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε σε συνέντευξη Τύπου πριν από ματς της Ατλέτικο με την Ίντερ για το Chapions League | 19 Φεβρουαρίου 2024 @2024 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έπλεξε το εγκώμιο της Ίντερ και του Λαουτάρο Μαρτίνες ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League ωστόσο εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τους παίκτες της Ατλέτικο για να πάρουν την πρόκριση.

Η πρώτη μάχη, επί μιλανέζικου εδάφους, βρήκε την Ίντερ να επικρατεί 1-0 με γκολ του Αρναούτοβιτς και να αποκτάει αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έναντι της Ατλέτικο, όμως τώρα η μπάλα βρίσκεται σε μαδριλένικο έδαφος και όλα είναι ανοιχτά.

Αυτό ακριβώς πιστεύει και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, με τον προπονητή των "ροχιμπλάνκος" να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το σύνολο του Σιμόνε Ιντζάγκι αλλά ταυτόχρονα να ξεκαθαρίζει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δική του ομάδα, ζητώντας από τους παίκτες τους να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι να χαμογελάσουν εκείνοι στο φινάλε.

"Τα λόγια δεν μετράνε, αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Την Τετάρτη θα δώσουμε ένα σημαντικό ματς απέναντι σε μία ομάδα που είναι μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου, ξέρω πως αύριο θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Χάσαμε 1-0 από μία ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς στο πρώτο παιχνίδι και τώρα επιζητάμε τη ρεβάνς.

Είναι εμφανές πως το ποδόσφαιρο δεν συγχωρεί. Όταν κάνεις λάθη, χάνεις", τόνισε ο έμπειρος Αργεντινός προπονητής, και πρόσθεσε: "Αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι η συγκέντρωση.

Αυτό το παιχνίδι απαιτεί τη μέγιστη συγκέντρωση, η ομάδα που θα την έχει θα πάρει σπίτι της την πρόκριση. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πώς θα παίξουμε αλλά θα έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα στο χορτάρι.

Η επιστροφή του Γκριεζμάν θα μας δώσει περισσότερες λύσεις από τακτικής πλευράς. Ελπίζουμε να κάνει το παιχνίδι που θέλει να κάνει".

Ερωτηθείς δε για τον συμπατριώτη του Λαουτάρο Μαρτίνες που πραγματοποιεί φέτος μία εκπληκτική σεζόν με την Ίντερ, μετρώντας 23 γκολ σε 25 ματς πρωταθλήματος (πρώτος σκόρερ) και 26 συνολικά σε 35 συμμετοχές, ο Σιμεόνε έσταξε μέλι για τον ηγέτη της γραμμής κρούσης των νερατζούρι:

"Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους και το έχει δείξει και με το σύλλογό του και με την Αργεντινή. Έχει έναν τέλειο προπονητή για το στιλ παιχνιδιού του και είναι σίγουρα μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ