ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σεβασμό... στον μεγαλύτερο σύλλογο

Σεβασμό... στον μεγαλύτερο σύλλογο
Παναθηναϊκός, πανηγυρισμοί

Σεβασμό... στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδος λένε οι Δανοί. "Ζεστός" ο κόσμος ενόψει ΑΕΚ

" Από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας" τονίζουν μεταξύ άλλων στο αφιέρωμα τους στο επίσημο σάιτ της Κοπεγχάγης, οι Δανοί, με αφορμή την επερχόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Γνώστες των ιστορικών γεγονότων αναφέρονται με ιδιαίτερη μνεία στη χρυσή εποχή του Παναθηναϊκού από το 1960 μέχρι το 1972 με αποκορύφωμα την συμμετοχή στον τελικό του Πρωταθλητριών Ευρώπης. Στο ρεπορτάζ μάλιστα φιλοξενείται φωτογραφία του "τριφυλλιού" με την ομάδα επί εποχής Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Ο "πρώην πράσινος" Μίκαελ Άντονσον "ακτινογραφεί" το ελληνικό ποδόσφαιρο που "έζησε" με την μικρή του παρουσία και φυσικά την πρώην του ομάδα και όσα μπορεί ακόμα να γνωρίζει. " Η Αθήνα είναι μοιρασμένη στα τρία, ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τις δύο τελευταίες ομάδες να έχουν τους περισσότερους φιλάθλους" ανέφερε μεταξύ άλλων ο 26χρονος αμυντικός.

Ο πρώην "πράσινος" ποδοσφαιριστής είπε μεταξύ άλλων: " Το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού περνάει από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Όταν ήμουν εγώ εκεί, ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Πρόκειται για έναν επιθετικό που χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του. Στην άμυνα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης Γκούμας δεσπόζει. Παίζει όλη του τη ζωή στον Παναθηναϊκό".

"Ελληνικό σεβασμό για την Κοπεγχάγη..."


Σε δημοσίευμα της δανέζικης ιστοσελίδας "bt.dk" τη Δευτέρα άρθρο για το εν λόγω μάτς με τους "πράσινους" αναφέρει για "ελληνικό σεβασμό για την Κοπεγχάγη".

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναπαράγει μέρος των δηλώσεων του Ζοσέ Πεσέιρο από τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στην Λιβαδειά αλλά και του Γιώργου Καραγκούνη, οι οποίοι μίλησαν για την συγκέντρωση των "πράσινων" στην αναμέτρηση με τον σύλλογο της Δανίας.

Μάλαρτζ: "Θα ήθελα να γίνω ο νέος Βάντσικ"


Κυκλοφορεί την Τρίτη (06/11) το περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» που φιλοξενεί τον Αρκάντιους Μάλαρτζ (και δώρο μαζί με κάθε τεύχος μία αφίσα του Αντρέας Ίβανσιτς και extra δώρο -κατ' επιλογή- ένα καταπράσινο μαξιλαράκι για το γήπεδο).

Ο "τελευταίος των Μοϊκανών", Πολωνός γκολκίπερ μιλάει για το μοναχικό ρόλο του τερματοφύλακα, τη διαδρομή του από το Πουλτούσκ της Πολωνίας ως τον Παναθηναϊκό, την τρέλα που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση και το εκκεντρικό στυλ του, καταλήγοντας πως: " Θα ήθελα να γίνω ο νέος Βάντσικ του Παναθηναϊκού
και να κερδίσω πολλούς τίτλους
".

Ακόμα φιλοξενούνται οι Λεοντίου, Σιμάο και Μποντιρόγκα, οι νεαροί Μπουτζίκος και Νταντάμης και άλλοι "πράσινοι" αθλητές αλλά και φίλοι της ομάδας.

Πεσέιρο: "Θέλει να διακριθεί στην Ευρώπη"

Από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο ματς με τον Λεβαδειακό, ο Ζοσέ Πεσέιρο έδειξε τις προθέσεις στο μυαλό του αφού έδωσε το σύνθημα για νίκη στην Κοπεγχάγη. Ο Πορτογάλος τεχνικός επανειλειμμένως απέφυγε να μιλήσει για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, θεωρώντας ότι προέχει το ματς με την δανέζικη ομάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προς τους παίκτες του:

" Συγχαρητήρια σε όλους για το ματς της Κυριακής, με αυτή τη νίκη δείξατε την ποιότητα που έχετε, σημειώσαμε πολλά γκολ και θα μπορούσε περισσότερα. Θεωρώ ότι τα πρώτα 20 λεπτά στη Λιβαδειά ήταν τα καλύτερα που έχω δει από εσάς μέχρι τώρα.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε ακόμα καλύτερα. Είναι σημαντικό που μετά την ήττα στην Τρίπολη αντιδράσαμε έτσι.



Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο ματς με την Κοπεγχάγη.

Θα αντιμετωπίσουμε μια πειθαρχημένη ομάδα που θέλει φέτος να διακριθεί στην Ευρώπη. Διαθέτει στοιχεία που απαιτούν από μας μεγαλύτερη προσπάθεια συγκριτικά με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια μας

" είπε χαρακτηριστικά ο 47χρονος ο οποίος για άλλη μια φορά τους τόνισε να ξεχάσουν την ΑΕΚ.

Σέριτς: "Το μυαλό μας μόνο στην Κοπεγχάγη"

Το στίγμα της συγκέντρωσης των παικτών για το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη έδωσαν οι παίκτες του "τριφυλλιού", με τις δηλώσεις του έξω από το γήπεδο της Λιβαδειάς. Ο Αντονι Σέριτς υποστήριξε πως προέχει το ματς στην Δανία, πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

" Είναι πραγματικά καλό για την αυτοπεποίθηση μας αυτή η νίκη που πετύχαμε κόντρα στον Λεβαδειακό, γνωρίζαμε από πριν για μια σειρά επτά δύσκολων αγώνων που έπρεπε να ανταπεξέλθουμε, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αγωνιστήκαμε καλά απέναντι στον Λεβαδειακό όμως αυτό το ματς έχει ήδη περάσει στην ιστορία και το μυαλό μας είναι πλέον στην αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη. Έχουμε χρόνο για το ματς με την ΑΕΚ αλλά πρώτα βάζουμε την Ευρώπη. Ίσως να φυλάμε το καλύτερο για το τέλος

" είπε ο Κροάτης αριστεροπόδαρος και απάντησε τόσο για το ματς με την Κοπεγχάγη όσο και την αμυντική λειτουργία των "πράσινων".

Αρχικά αναφερόμενος στο ματς της Δανίας τόνισε: " Το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη είναι αρκετά δύσκολο, το μυαλό μας είναι μόνο εκεί και στον τρόπο με τον οποίο θα φύγουμε ικανοποιημένοι από τη Δανία και μετά θα σκεφτούμε και την ΑΕΚ" ενώ για την άμυνα της ομάδας τους είπε:

" Όσο σκοράρουμε και δεν δεχόμαστε γκολ είναι καλό. Σίγουρα σε μια ομάδα η καλή άμυνα στηρίζεται και στην καλή επίθεση. Γιατί όταν σκοράρεις πολύ σημαίνει ότι η άμυνα έχει λιγότερη δουλειά να κάνει. Έτσι ο καθένας συμβάλει με τον τρόπο του για να έχουμε και καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία".

Ν' Ντόι: "Κάθε ματς ξεχωριστά"

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, την πρώτη της ήττα αλλά και το πόσο κουρασμένοι θα είναι οι "πράσινοι" με τα συνεχόμενα παιχνίδια, μίλησε ο Νταμέ Ν' Ντόι.

" Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θέλαμε να κερδίσουμε και αυτή την αναμέτρηση όπως και τις προηγούμενες και τα καταφέραμε. Πατάμε πιο γερά στο γήπεδο βρισκόμαστε καλύτερα και αρχίζουμε και παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Συνεχίζουμε όπως θέλαμε με νίκες και καλές εμφανίσεις.

Είναι πολύ καλό για εμάς το ότι η ΑΕΚ έχασε, όμως αυτό τώρα δεν πρέπει να μας απασχολεί γιατί έχουμε το ματς με την Κοπεγχάγη. Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά γιατί έχουν όλα τη δική τους σημασία. Αφού παίξουμε στην Ευρώπη τότε θα σκεφτούμε και το ματς με την ΑΕΚ

" είπε ο Σενεγαλέζος επιθετικός και συμπλήρωσε:

" Ενδεχομένως να υπάρξει λόγω του ταξιδιού και του αγώνα. Αυτό είναι λογικό, η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι έτσι. Δεν θα μας επηρεάσει πρέπει να συνηθίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες", υπογράμμισε ο άτυχος (λόγω του χαμένου πέναλτι) Νταμέ ενόψει των αγώνων με Κοπεγχάγη και ΑΕΚ.

"Ετρεξαν" Βύντρα, Σαριέγκι και Δάρλας

Σε χαλαρούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε την επομένη του ματς στην Λιβαδειά η προπόνηση του "τριφυλλιού" στην Παιανία. Οσοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την ομάδα της Βοιωτίας έκαναν αποθεραπεία.

Οι υπόλοιποι παίκτες ξεκίνησαν με ζέσταμα, παιχνίδια σε μικρούς χώρους, παιχνίδι με χρήση τριών εστιών και συνέχισαν με σέντρες, σουτ και ολοκλήρωσαν με στημένες φάσεις εκτός των Βύντρα, Δάρλα και Σαριέγκι που έκαναν πρόγραμμα με ταχύτητες και άλματα. Θεραπεία έκανε ο Σωτήρης Λεοντίου.

Rotation... συνέχεια

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση με τους Δανούς, ο Ζοσέ Πεσέιρο στην προσφιλή του συνήθεια θα συνεχίσει το rotation. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος να προστατεύσει "βασικούς" παίκτες αλλά με το κίνητρο της δουλειάς, όλων των ποδοσφαιριστών του στις προπονήσεις, ο 47χρονος κόουτς ετοιμάζεται να αλλάξει μερικά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Το πρόγραμμα για Κοπεγχάγη


Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η αποστολή των "πράσινων" ενόψει του ματς με την Δανία. Το πρωί της Τετάρτης (10.00) θα πετάξει η αποστολή του Παναθηναϊκού από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό την Κοπεγχάγη για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Πεσέιρο θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στις 19.00 (τοπική ώρα) στο "Πάρκεν Στάντιουμ", ενώ η προπόνηση των "πρασίνων" θα γίνει στο ίδιο μέρος μισή ώρα αργότερα. Η γηπεδούχος Κοπεγχάγη θα προπονηθεί στις 17.00 (τοπική ώρα) και ο προπονητής της θα μιλήσει την ίδια ώρα στους εκπροσώπους του ΜΜΕ. Οι προπονήσεις και των δύο ομάδων θα είναι ανοικτές για τα ΜΜΕ μόνο για τα πρώτα 15' λεπτά.

Σλοβάκος ο "ρέφερι"

Από την Σλοβακία θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης την προσεχή Πέμπτη. Συγκεκριμένα ο Βλαντιμίρ Χρίνακ θα "σφυρίξει" το ματς της Κοπεγχάγης με τον Παναθηναϊκό και θα έχει βοηθούς τους Mάριαν Ρουζμπάρσκι (Σλοβακία) Ράστισλαβ Κούμπικα (Σλοβακία), ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Πατρίκ Χρτσκα (Σλοβακία).

"Ζεστός" ο κόσμος ενόψει ΑΕΚ

Η 5η σερί νίκη στο πρωτάθλημα με μια πολύ καλή εμφάνιση, η ήττα από την ΑΕΚ και η μείωση της διαφοράς σε απόσταση βολής, αναθέρμανε το ενδιαφέρον των οπαδών του Παναθηναϊκού για την παρουσία τους (σε πιο εντυπωσιακή μορφή από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) στην Λεωφόρο.

Ηδη τα τηλέφωνα της ΠΑΕ "χτυπούν" συνεχώς με τους ενδιαφερόμενους να ρωτούν συνεχώς διάφορα στοιχεία περί απόκτησης εισιτηρίων για το ντέρμπι κορυφής που διεξάγεται την Κυριακή το απόγευμα (19:00).

Γαλλικά σενάρια για Κονέ

Μετά τον Μίκαελ Ντόρσιν ένας ακόμη παίκτης της Ρόζενμποργκ φέρεται να ενδιαφέρει τους “πράσινους”. Σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός εξετάζει την απόκτηση του επιθετικού, Γιουσούφ Κονέ, μαζί με τις Άντερλεχτ, Μαρσέϊγ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεν, Μπλάκμπερν και Τότεναμ.

Στο κείμενο αναφέρεται οτι ο 25χρονος επιθετικός απο την Μπουρκίνα Φάσο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων συλλόγων με τους δυο αγγλικούς να είναι αυτοί που εξετάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Κονέ αποκτήθηκε απο την Ρόζενμποργκ τον Ιανουάριο του 2006 απο την Λέτσε έναντι 500.000 ευρώ και έχει σημειώσει 12 γκολ σε 32 συμμετοχές, ενώ φέτος στο Champions League (προκριματική φάση και όμιλοι) έχει 7 γκολ σε 7 συμμετοχές.








































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ