ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σέσνι: "Να δούμε αν η FIFA θα επιτρέψει στη Ρωσία να συμμετάσχει στο Μουντιάλ"

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Βόιτσιεχ Σέσνι, στην αναμέτρηση με την Έμπολι
Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Βόιτσιεχ Σέσνι, στην αναμέτρηση με την Έμπολι © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Βόιτσιεχ Σέσνι, πέταξε το μπαλάκι στην FIFA, και μιλώντας στο DAZN κάλεσε έμμεσα την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αναλάβει δράση και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, όπως το να την αποκλείσει από το Μουντιάλ.

Η Πολωνία, μέσω του προέδρου της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας Κεζάρι Κουλέστσα, εξέφρασε την πρόθεσή της να μην κατεβεί στην αναμέτρηση με τη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ, λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, ενώ το παράδειγμά της ακολούθησε και η Σουηδία.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Βόιτσιεχ Σέσνι, ξεκαθάρισε μέσω ανάρτησης στα social media την πρόθεσή του να μην αγωνιστεί στα playoffs και μιλώντας στο DAZN πέταξε το μπαλάκι στην FIFA και εξέφρασε την απορία του για το αν η Ομοσπονδία θα επιτρέψει στους Ρώσους να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Αποφάσισα να μην παίξω στα playoffs και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι οι συμπαίκτες μου πήραν την ίδια απόφαση. Αν μας δώσουν μια ήττα τουλάχιστον ξέρουμε ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Η οικογένειά μου είναι ήδη μακριά από το σπίτι. Στην Ουκρανία, όμως υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που κρύβονται και προσπαθούν να ξεφύγουν. Είναι μια φρικτή κατάσταση.

Δεν είμαι θυμωμένος με όλους τους Ρώσους. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι κατά του πολέμου, αλλά η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απλώς ένας χώρος για να γιορτάσουμε τις ποδοσφαιρικές νίκες, αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Ελπίζω όλες οι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να αρνηθούν να παίξουν με τη Ρωσία. Να δούμε αν η FIFA θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στο Μουντιάλ ή όχι", τόνισε στις δηλώσεις του.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ