SERIE A

Serie A: "Είμαστε υπέρ των συλλόγων που δεν αφήνουν τους παίκτες να παίξουν με τις εθνικές ομάδες"

Ο Ντιμπάλα με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Ντιμπάλα με τη φανέλα της Γιουβέντους © 2020 LAURENT CIPRIANI/AP IMAGES

Η Serie A ακολούθησε το παράδειγμα της Premier League και της La Liga, παίρνοντας με ανακοίνωσή της το μέρος των ομοσπονδιών, που δεν επιτρέπουν στους παίκτες τους να συμμετάσχουν στις εθνικές τους ομάδες, λόγω των αυστηρών περιορισμών μετακίνησης, που ισχύουν για κάποιες περιοχές.

Μετά την Premier League και τη La Liga που ανακοίνωσαν την Τρίτη (24/8) ότι δεν θα επιτρέψουν στους παίκτες τους να πάρουν μέρος σε ματς με τις εθνικές ομάδες μέσα στον Σεπτέμβριο, λόγων των ημερών καραντίνας που θα χρειάζονταν να μείνουν κατά την επιστροφή τους από περιοχές που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη, ακολούθησε το ίδιο παράδειγμα και η Serie A.

Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου υποστήριξε την απόφαση της ισπανικής και αγγλικής λίγκας να βάλουν "STOP" στους παίκτες αυτούς, παρότι νωρίτερα την Τετάρτη (25/8) ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

"Η Serie A ανακοινώνει ότι θα υποστηρίξει την απόφαση των συλλόγων της να μην αφήσουν τους παίκτες που έχουν κληθεί από τις εθνικές ομάδες να παίξουν σε χώρες των οποίων η επιστροφή στην Ιταλία θα τους οδηγήσει σε αναγκαστική καραντίνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου για τον κορονοϊό.

Διαφορετικά οι διάφοροι περιορισμοί που σχετίζονται με την εξάπλωση της πανδημίας θα δημιουργούσαν ανταγωνιστικές ανισότητες για τις ομάδες που θα τους επιτρέψουν μέλη να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Serie A.

TAGS SERIE A PREMIER LEAGUE LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ