PREMIER LEAGUE

Οι σύλλογοι της Premier League δεν αφήνουν τους παίκτες τους να αγωνιστούν με τις εθνικές ομάδες σε "κόκκινες" χώρες

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι
Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι @2021 CARL RECINE/POOL VIA AP IMAGES

Την απόφαση να μην επιτρέψουν σε παίκτες τους να πάρουν μέρος σε ματς των εθνικών τους ομάδων τον Σεπτέμβριο που θα γίνουν σε χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της ταξιδιωτικής λίστας της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσαν ομόφωνα οι σύλλογοι της Premier League.

Όταν η Λίβερπουλ έκανε γνωστό την Δευτέρα (23/8) πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στους Σαλάχ, Φαμπίνιο, Φιρμίνο και Άλισον να αγωνιστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις εθνικές τους ομάδες, εξαιτίας του γεγονότος πως θα ήταν αναγκασμένοι να μπουν σε 10ημερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχει πλέον μία μεγάλη κόντρα στην εποχή της πανδημίας.

Για την ακρίβεια, όχι μία απλά μία κόντρα αλλά ένας πόλεμος συλλόγων και εθνικών ομάδων με φόντο τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, απο τη στγμή που υπάρχουν μέρη που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της ταξιδιωτικής λίστας κάποιων χωρών.

Η πρωτοβουλία των "κόκκινων" να ενημερώσουν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ενσωμάτωση -σε πρώτη φάση- του Μο Σαλάχ στους "Φαραώ" για τα δύο παιχνίδια με την Γκαμπόν (εκτός) και την Ανγκόλα (εντός), στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν η πρώτη επίσημη ευρωπαϊκής ομάδας που θα στερηθεί διεθνείς ποδοσφαιριστές της επειδή κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε 10ήμερη απομόνωση χάνοντας διαδοχικούς αγώνες οποιασδήποτε διοργάνωσης.

Ωστόσο αποδείχτηκε πως ήταν η αρχή μίας συντονισμένης κίνησης, αφού το βράδυ της Τρίτης (24/8) οι σύλλογοι της Premier League εξέδωσαν ανακοίνωση όπου γνωστοποιούν ότι "με επιφύλαξη αλλα ομόφωνα" αποφάσισαν να μη δώσουν άδεια σε παίκτες τους να πάρουν μέρος σε ματς των εθνικών τους ομάδων τον ερχόμένο Σεπτέμβριο σε περιοχές που βρίσκοντα στην κόκκινη λίστα της Μεγάλης Βρετανίας.

"Η απόφαση των συλλόγων, που υποστηρίζεται πλήρως από την Premier League, αφορά σχεδόν 60 ποδοσφαιριστές από 19 συλλόγους της Premier League που είναι να ταξιδέψουν σε 26 χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα στο διεθνές παράθυρο του Σεπτεμβριου.

Αυτή ακολουθεί την απόφαση της FIFA να μην επεκτείνει την προσωρινή εξαίρεση για τους παίκτες, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από τις διεθνείς υποχρεώσεις τους", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού ποδοσφαίρου που την υπογράφουν όλοι οι σύλλογοι της Premier League.

Η απόφαση πάντως αυτή έφερε αντίδραση, καθώς μετά από αίτημα της Conmebol, η FIFA κατέστησε σαφές στους συλλόγους της Premier League πως πρέπει να επιτρέψουν στους παίκτες τους να πάρουν μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ότι θα είναι υπεύθυνοι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ ΓΟΥΛΒΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ