ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Δεν αφήνει τους Σαλάχ, Φαμπίνιο, Φιρμίνο και Άλισον να παίξουν με τις εθνικές τους

Ο Σαλάχ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Νόριτς για την Premier League
Ο Σαλάχ στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Νόριτς για την Premier League © 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ δεν επιτρέπει στους Σαλάχ, Φαμπίνιο, Φιρμίνο και Άλισον να παίξουν με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου και της Βραζιλίας, καθώς θα πρέπει να μπουν σε 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Η Λίβερπουλ δεν θέλει να αφήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές της να φύγουν απ' την Αγγλία για να αγωνιστούν με την εθνική τους ομάδα. Πρόκειται για τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Άλισον και Φαμπίνιο, οι οποίοι θα έπαιζαν για την Αίγυπτο και τη Βραζιλία.

Ο λόγος αυτής της απόφασης είναι οι κανονισμοί της καραντίνας που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία. Η Αίγυπτος και η Βραζιλία βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της ταξιδιωτικής λίστας της χώρας. Επομένως, κατά την επιστροφή τους απ' τις διεθνείς υποχρεώσεις τους θα έπρεπε να μπουν σε 10ήμερα καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Η Λίβερπουλ, μαζί με άλλα μέλη του ECA, έχουν ζητήσει εξαίρεση απ' την καραντίνα για ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν από "κόκκινες" χώρες για την εθνική τους ομάδα. Εφόσον, όμως, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ της Premier League και της Κυβέρνησης, οι τέσσερις αυτοί παίκτες δεν θα ταξιδέψουν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Στην περίπτωση του Σαλάχ, η Λίβερπουλ δεν έχει πρόβλημα για το ματς με την Γκαμπόν (η χώρα δεν βρίσκεται στην κόκκινη λίστα), όμως προβληματίζεται για το εντός έδρας ματς στο Κάιρο.

Αν τελικά οι τέσσερις παίκτες ταξίδευαν με τις ομάδες τους και επέστρεφαν στην Αγγλία, θα έχαναν εξαιτίας της καραντίνας το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Λιντς (12/9), το πρώτο παιχνίδι για τους ομίλους του Champions League (14-15/9) και την επίσκεψη της Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ (18/9).

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ