EURO

Σάντος: "Ο Ρονάλντο στο Euro 2024; Κοιτάξτε τον Μπουφόν"

Portugal's Cristiano Ronaldo and Portugal coach Fernando Santos react moments before the end of the Euro 2016 final soccer match between Portugal and France at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, Sunday, July 10, 2016. Portugal won 1-0. (AP Photo/Frank Augstein)
Portugal's Cristiano Ronaldo and Portugal coach Fernando Santos react moments before the end of the Euro 2016 final soccer match between Portugal and France at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, Sunday, July 10, 2016. Portugal won 1-0. (AP Photo/Frank Augstein) @ 2021 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε πολεμική μηχανή τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι παρών και στο επόμενο Euro (2024) αν προκριθεί η Πορτογαλία, φέρνοντας σε όλους το φωτεινό παράδειγμα του Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Η σχέση του Φερνάντο Σάντος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο θυμίζει κάτι από πατέρα με γιο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Πορτογαλίας να έχει βρει μάλιστα το κουμπί του 35χρονου σούπερ σταρ με αποτέλεσμα να συνεχίζει να αποδίδει εκείνος τα μέγιστα ακόμα και τώρα που δεν είναι στην πρώτη ποδοσφαιρική του νιότη.

"Ο Ρονάλντο είναι μία πολεμική μηχανή και ένας εκπληκτικός αθλητής. Φροντίζει το σώμα του με σχεδόν τέλειο τρόπο, είναι πολύ δυνατός σωματικά και ένας εξωπραγματικός αθλητής", τόνισε με σημερινές του δηλώσεις του για τον CR7 ο άλλοτε τεχνικός των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, που έκανε μάλιστα την εκτίμηση πως θα συνεχίσει να προσφέρει για πολλά χρόνια ακόμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

"Δεν ξέρω αν θα είναι και στο Euro 2024, μιλάμε για ένα γεγονός που θα συμβεί σε τρία χρόνια από τώρα, δεν είναι εύκολο να κάνω προβλέψεις. Δεν ξέρω αν θα είναι ο Κριστιάνο το 2024, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την κατάστασή του. Το σίγουρο είναι πως θα είναι μαζί μας στο ερχόμενο Μουντιάλ, μετά θα δούμε".

Για να δώσει κατόπιν απαντήσεις σε όσους κάνουν λόγο για την ηλικία του στράικερ της Γιουβέντους, δείχνοντας τον κίπερ ων μπιανκονέρι, Τζανλουίτζι Μπουφόν, που αντιστέκεται σθεναρά στο χρόνο. "Την περασμένη Τετάρτη είδαμε τον Μπουφόν να κατακτά το Coppa Italia στα 43 του χρόνια.

Είναι αλήθεια πως η θέση του τερματοφύλακα είναι διαφορετική και ιδιαίτερη, όμως μετρούν πολύ τα κίνητρα για κάθε παίκτη και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πάρα πολλά.

Όσο για την Πορτογαλία, θα πάει στην τελική φάση του Euro για να ξαναπάρει το τρόπαιο. Είμαι πεπεισμένος πως η Πορτογαλία είναι μία από τις βασικές διεκδικήτριες του τροπαίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Frank Augstein/Associated Press

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ