ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπουφόν: Πήρε το πρώτο Κύπελλο Ιταλίας με πατέρα Κιέζα και το έκτο με τον γιο

Juventus players celebrate with the winner's trophy their victory against Atalanta after the end of Italian Cup soccer final match between Atalanta and Juventus at the Mapei Stadium in Reggio Emilia, Italy, Wednesday, May 19, 2021. Juventus win Atalanta 2-1. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus players celebrate with the winner's trophy their victory against Atalanta after the end of Italian Cup soccer final match between Atalanta and Juventus at the Mapei Stadium in Reggio Emilia, Italy, Wednesday, May 19, 2021. Juventus win Atalanta 2-1. (AP Photo/Antonio Calanni) @ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στο παλμαρέ του καθώς σήκωσε το 6ο Κύπελλο Ιταλίας στην καριέρα του ως συμπαίκτης με τον Φεντερίκο Κιέζα, 22 χρόνια μετά από το πρώτο τρόπαιο που είχε πάρει μαζί με τον πατέρα του, Ενρίκο.

Η Γιουβέντους πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) το 14ο Coppa Italia στην ιστορία της επικρατώντας 2-1 στον τελικό της Αταλάντα, με τους Κουλουσέφσκι και Κιέζα να είναι οι χρυσοί σκόρερ για την βέκια σινιόρα αλλά τα περισσότερα φώτα να πέφτουν πάνω στον Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Δικαίως, με τον 43χρονο να υπερασπίζεται εξαιρετικά την εστία των μπιανκονέρι και να φτάνει στην κατάκτηση του 6ου Κυπέλλου Ιταλίας και να πατάει στην κορυφή με τους πολυνίκεις του θεσμού, μαζί με τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αυτό ήταν το 5ο του Κύπελλο με την Γιουβέντους, έχοντας κατακτήσει προηγουμένως το τρόπαιο για τέσσερις διαδοχικές χρονιές, από το 2015 μέχρι το 2018, ενώ είναι εντυπωσιακό πως το πρώτο τρόπαιο στο δεύτερο τη τάξει θεσμό στην ποδοσφαιρική Ιταλία τον πανηγύρισε τον... προηγούμενο αιώνα.

Συγκεκριμένα τον Μάιο του 1999 όταν φορούσε τη φανέλα της Πάρμα (απέναντι στην Φιορεντίνα), με τον Μπουφόν να έχει μάλιστα να καμαρώνει για ένά ασύλληπτο γεγονός.

Στο πρώτο του Κύπελλο Ιταλίας είχε για συμπαίκτη τον Ενρίκο Κιέζα ενώ 22 χρόνια μετά, πιθανότατα στο τελευταίο ματς της καριέρας του με τα χρώματα της Γιουβέντους, είχε για συμπαίκτη τον γιο του, Φεντερίκο Κιέζα, που πέτυχε μάλιστα το νικητήριο γκολ για τους Τορινέζους στο 73ο λεπτό.

Στο πρώτο Κύπελλο Ιταλίας του Μπουφόν, ο Φεντερίκο Κιέζα δεν ήταν καν 2 ετών, αφού είναι γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1997!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ