ΠΑΟΚ

Σάντος: "Με σεβασμό αλλά όχι φόβο"

Σάντος: "Με σεβασμό αλλά όχι φόβο"
Σάντος

Την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, εξέφρασε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου του ο Φερνάντο Σάντος

"Έχω εμπιστοσύνη στον Ζαγοράκη"

" Η προπονητική ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς και οι παίκτες, έχουν εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ομάδας και είμαστε όλοι εδώ για να υπηρετήσουμε το σύλλογο. Ας αφήσουμε τα διοικητικά θέματα προς το παρόν και ας επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για τίποτα που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά.

Με κάλεσαν εδώ γιατί υπάρχει ένα σχέδιο, "εγκέφαλος" του οποίου είναι ο Θ. Ζαγοράκης. Βάσει αυτού του σχεδίου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι. Έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ομάδας. Παραμένω όμως προπονητής του ΠΑΟΚ και μιλάω μόνο από διαίσθηση, δεν είναι δουλειά μου να κρίνω τίποτα άλλο.

Η συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του είναι απόλυτη



", τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Φερνάντο Σάντος.

Όσο για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: " Οι ποδοσφαιριστές μου είναι συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις, δούλεψαν σκληρά και αυτήν την εβδομάδα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα και πρέπει να τονίσω ότι όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αναμφίβολα θα φανεί αυτό και στο γήπεδο, το πιστεύω. Κάθε μέρα που περνάει βλέπω τη βελτίωση.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό όπως όλα τα υπόλοιπα. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Έχουμε χαράξει μία πορεία από την αρχή και αυτή δεν θα αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που γνωρίζω, έχει στόχο το πρωτάθλημα. Θα παίξουμε με σεβασμό, αλλά όχι με φόβο. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε, το επαναλαμβάνω, ασχέτως που το παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου".

Η φιλοσοφία εντός και εκτός Τούμπας

Αναφερόμενος στην φιλοσοφία που επιθυμεί να περάσει στην ομάδα του ΠΑΟΚ δήλωσε πως αυτή είναι: " Η φιλοσοφία μας θα πρέπει να είναι η ίδια σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουμε στην Τούμπα, είτε εκτός έδρας. Είτε παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να χτίσουμε μία αγωνιστική νοοτροπία που να διαφέρει από την προηγούμενη. Ο ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν πολύ δυνατός στην Τούμπα, αλλά παρουσιαζόταν πιο αδύναμος μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα το αλλάξουμε

".

"Δεν υπάρχει ρεβάνς"

Τι σημαίνει όμως για τον ίδιο το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό; Ο Σάντος δήλωσε: " Για μένα το παιχνίδι του Σαββάτου είναι μία συνηθισμένη αναμέτρηση, χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία. Δεν υπάρχει η λέξη ρεβάνς, καθώς η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό τελείωσε μετά από δική μου θέληση και απόφαση. Εγώ ήμουν αυτός που έβαλα ένα τέλος, άρα δεν τίθεται θέμα ρεβάνς ή προσωπικών φιλοδοξιών για νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα".

"Έχω εμπιστοσύνη σε όλους"

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως: " Έχουμε μερικά προβλήματα, τα οποία θα τα ξεπεράσουμε για να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο. O Kωνσταντινίδης είχε πυρετό και δεν πήρε μέρος στην προπόνηση, ο Σνάουτσνερ ένα πρόβλημα στον προσαγωγό και κάνει θεραπεία. Έχουμε άλλη μία μέρα, θα δούμε ότι χρειάζεται στην αυριανή τελευταία προπόνηση. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου και είμαι βέβαιος ότι θα δείξουμε ότι είμαστε μία ομάδα με χαρακτήρα. Θέλουμε τη σταθερότητα και την ισορροπία. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα συνεχίσουμε απλά στο δρόμο που χαράξαμε από την αρχή που είμαστε εδώ".

Ο σκοπός του Σάντος

Ποιος όμως είναι ο σκοπός του για τον ΠΑΟΚ που πήρε στα χέρια του; " Ξέρετε ότι μετά από τα άσχημα αποτελέσματα έρχονται τα προβλήματα, τα αρνητικά σχόλια και η αστάθεια. Αντίθετα, μετά από θετικά αποτελέσματα έρχονται οι κολακείες και τα "μπράβο". Αυτό όμως δεν είναι το ιδεατό.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα, για την οποία όλοι θα είναι βέβαιοι ότι έχει ικανότητες και ότι θέλει να κερδίζει, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό θα φέρει και την αυτοπεποίθηση, η οποία εξάλλου είναι αυτή που χαρακτηρίζει μία ισχυρή ομάδα, που δυναμώνει ένα σύνολο.

Στο τέλος του κάθε αγώνα πρέπει όλοι να λένε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, υπήρξε προσπάθεια και ότι έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν στη συνέχεια ως φυσιολογική εξέλιξη



".

Στα αγωνιστικά ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ομάδας του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, η οποία περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Οι Γλύκος, Χριστοδουλόπουλος και Μπαϊάνο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο Σνάουτσνερ έκανε θεραπεία στον προσαγωγό ενώ δεν προπονήθηκε ο Kωνσταντινίδης λόγω ίωσης.























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ