SERIE A

Σαμπντόρια - Μίλαν 1-2: Ασταμάτοι οι ροσονέρι, ξανά στο +5 από την Ίντερ

O Αλέξις Σαλεμάκερς με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα κόντρα στην Σαμπντόρια για την Serie A
Αλέξις Σαλεμάκερς με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα κόντρα στην Σαμπντόρια για την Serie A TANO PECORARO/LAPRESSE VIA AP

Η Μίλαν πέρασε νικηφόρα και απο την Γένοβα επικρατώντας με 2-1 της Σαμπντόρια και με την 8η επιτυχία της στις πρώτες 10 αγωνιστικές φιγουράρει στην κορυφή της Serie A με αέρα πέντε βαθμών από τη δεύτερη Ίντερ (VIDEOS).

Τι και αν δεν είχε στη διάθεσή της για τέταρτο διαδοχικό ματς τον (τραυματία από τον αγώνα με την Νάπολι) Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς; Η φετινή Μίλαν δεν έχει καμία σχέση με το ανασφαλές, "λίγο" και ενίοτε προβληματικό σύνολο των τελευταίων ετών και το αποδεικνύει σε κάθε ματς από την αρχή του Καμπιονάτο.

Η τελευταία απόδειξη ήρθε από το "Λουίτζι Φεράρις" της Γένοβας, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να ξεπερνάει και το εμπόδιο της Σαμπντόρια επικρατώντας με σκορ 2-1 και να ανοίγει ξανά την ψαλίδα από τους διώκτες της, έχοντας πλεον διαφορά 5 βαθμών απο την συμπολίτισσα Ίντερ και 6 από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και την Νάπολι.

Ο Κεσιέ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους ροσονέρι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (ο Ερναντέζ το κέρδισε από τον Γιάνκτο) και ο Καστιγέχο έκανε το 2-0 στο 77' έχοντας μπει ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σαλεμάκερς, με τον Έκνταλ να πετυχαίνει απλά το γκολ της τιμής για τους μπλουτσερκιάτι του Κλαούντιο Ρανιέρι στο 82'.

Οι ροσονέρι είχαν επίσης δύο δοκάρια στο ματς (στο 39' σε προσπάθεια του Τονέλι να διώξει πάνω στη γραμμή προσπάθεια του Ρέμπιτς και στο 47' με τον Τονάλι) ενώ έκαναν ρεκόρ στην ιστορία τους βρίσκοντας το δρόνο προς τα δίχτυα για 30ο σερί ματς πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στις 8 νίκες που μετρούν στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Serie A, αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία τους καθώς μόνο τη σεζόν 1954-55 είχαν να επιδείξουν καλύτερη επίδοση, με 9 νίκες στα 10 πρώτα παιχνίδια τους.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Αουντέρο, Μπερεζίνσκι (20' Κόλεϊ) Φεράρι, Τονέλι, Αουτζέλο (81' Λερίς), Καντρέβα, Θόρσμπι, Σίλβα (46' Έκνταλ), Γιάνκτο (46' Ντάμσγκααρντ), Γκαμπιαντίνι (57' Λα Γκούμινα), Κουαλιαρέλα

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Γκάμπια, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσιέ, Σαλεμάκερς (76' Καστιγέχο), Τσαλχάνογλου (90' Κρούνιτς), Ντίαθ (46' Χάουγκε), Ρέμπιτς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Σπέτσια - Λάτσιο 1-2 (15' Ιμόμπιλε, 33' Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς 33')

Γιουβέντους - Τορίνο 2-1 (77' ΜακΚένι, 89' Μπονούτσι / 9' Ενκουλού)

Ίντερ - Μπολόνια 3-1 (16' Λουκακού, 45', 70' Χακίμι - 67' Βινιάτο)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Ελλάς Βερόνα - Κάλιαρι 1-1 (21' Τζακάνι / 48' Μάριν)

Πάρμα - Μπενεβέντο 0-0

Ρόμα - Σασουόλο 0-0

Ουντινέζε - Αταλάντα (αναβλήθηκε)

Κροτόνε - Νάπολι 0-4 (31' Ινσίνιε, 58' Λοσάνο, 76' Ντέμε, 90+1' Πετάνια)

Σαμπντόρια - Μίλαν 1-2 (82' Έκνταλ / 45' πεν. Κεσιέ, 77' Καστιγέχο)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Φιορεντίνα - Τζένοα (21:45)

* Το Ουντινέζε - Αταλάντα αναβλήθηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής που έκανε ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο της Dacia Arena.

Πατήστε εδώ και δείτε τη βαθμολογία στη Serie A και σε πολλά ακόμη πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ