ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Σάμιος: "Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία"

Σάμιος: "Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία"
INTIME SPORTS

Ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας, Αθανάσιος Σάμιος μίλησε για την πρεμιέρα των "μαυραετών" στο πρωτάθλημα της Super League. Διαβάστε ποια ομάδα υποστηρίζει

Πρωτόγνωρη εμπειρία χαρακτήρισε την συμμετοχή στην Super League, ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας, Αθανάσιος Σάμιος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος των "μαυραετών" αναφέρθηκε επίσης στο γηπεδικό θέμα του συλλόγου, ενώ αποκάλυψε πως είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αθανάσιος Σάμιος στον "Sentra 103,3":

Για το ντεμπούτο της Δόξας στη Super League: " Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία η Super League. Δεν έχει σχέση με τα άλλα πρωταθλήματα στη χώρα μας. Το βιώσαμε κόσμια και με ωραία ατμόσφαιρα κι εύχομαι έτσι να είναι η συνέχεια. Και στη Θεσσαλονίκη αισθανόμαστε το Καυτανζόγλειο "σπίτι" μας".

Για το γηπεδικό: " Είμαστε υποχρεωμένοι, από τη στιγμή που το γηπεδικό, είναι πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λυθεί άμεσα, να νιώσουμε "σπίτι" μας το Καυτανζόγλειο και να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης των Δραμινών ανά την Ελλάδα.

Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει το τελευταίο διάστημα, γιατί δεν έχω καταγωγή από τη Δράμα, είναι ότι η ομάδα της έχει μέσα της στοιχεία της από την ελληνική προσφυγιά και τον Πόντο. Όπως οι Δραμινοί είναι σπαρμένοι ανά την υφήλιο έτσι και οι φίλαθλοι αυτής της ομάδας είναι σπαρμένοι ανά την Ελλάδα.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο αλλά η Δόξα έχει φιλάθλους στα νησιά, σε απομονωμένα χωριά, στη Γερμανία αλλά και στην Ολλανδία. Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει ένα σημείο λόγω των υποδομών του γηπέδου κι επειδή είναι μια φίλαθλη πόλη θέλουμε να γίνει το σημείο συνάντησης όλων των Δραμινών".

Για το γεγονός πως οι φίλαθλοι της Δόξας δεν μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή της ομάδας στη Super League: " Οπωσδήποτε υπάρχει πικρία, για μία ιστορική ομάδα που έχει βγάλει ταλέντα κι έχει φτάσει τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου κι έχει φτιάξει μια δική της ποδοσφαιρική επαρχιακή σχολή, δεν έχει γήπεδο.

Δεν είναι μόνο πως δεν έχει γήπεδο. Είναι ελλειπέστατο. Ξεκινάμε από το χλοοτάπητα και φτάνουμε στους προβολείς και τους χώρους πάρκινγκ. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πικρία μεγαλώνει, ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων στερείται τη δυνατότητα να δουν την ομάδα τους".

Για το πότε θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα: " Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι φορείς στη Δράμα, όλοι οι φίλαθλοι, είμαστε απόλυτα ενωμένοι. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες και το Σάββατο βρέθηκε εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ από τις τεχνικές υπηρεσίες για να γίνει αυτοψία στο γήπεδό μας.

Δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν και της οικονομικής συγκυρίας, δεδομένο είναι πως οι εργασίες είναι χρονοβόρες. Όσο κι αν υπάρχει καλή πίστη και ισχυρή βούληση να φτιαχτεί άμεσα το γήπεδο, για να γίνουν τεχνικά σωστά και να υλοποιηθούν χρειάζονται χρόνο.

Επειδή η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά μειονεκτήματα, θέλουμε να αφήσουν το πρόβλημα του γηπεδικού πίσω. Θέλουν οι παίκτες και ο κόσμος να αισθανθούν το Καυτανζόγλειο έδρα μας. Έχουμε πολλά προβλήματα. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να μετακινούμαστε 150 χιλιόμετρα αλλά κι ότι μπαίνουμε στο πρωτάθλημα έχοντας διανύσει το 1/3 του. Θα δίνουμε παιχνίδια Κυριακή, Τετάρτη".

Για το πρώτο παιχνίδι της Δόξας στο πρωτάθλημα: " Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται για πρώτη φορά. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών παίζουν για πρώτη φορά. Χτες έπαιξαν παιδιά 19 ετών. Κερδίσαμε παίκτες, κερδίσαμε φιλάθλους, κερδίσαμε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο, παρά τη φιλολογία περί επεισοδίων και προβοκάτσιας".

Για τις φήμες για ενδεχόμενα επεισόδια στο Καυτανζόγλειο που δεν αφορούσαν φιλάθλους της Δόξας: " Αφορά τη Δόξα γιατί το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο. Σε ένα γήπεδο αν γίνουν επεισόδια δεν ξέρει κανείς πώς θα συμπεριφερθούν οι οπαδοί του γηπεδούχου.

Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουν τα πράγματα. Χτες, πέρα από το καθαρό ματς υπήρχε άψογη ποδοσφαιρική εικόνα. Εύχομαι να συμβεί και στο μέλλον. Η Δόξα παίζει για όλο το φίλαθλο κόσμο. Είμαστε μια ομάδα με μικρό αριθμό οπαδών, που ανέβηκε μετά από 17 χρόνια χωρίς υποδομές κι έχουμε ανάγκη τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου".

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα: " Είναι όλα καινούρια στην ομάδα. Στην ομάδα υπάρχει φιλοσοφία. Υπάρχει ένα δυνατό τεχνικό τιμ, από τον κ. Κόλα, τον γενικό αρχηγό Αντώνη Κασδοβασίλη, τον Στέλιο Πούλο και αυτά τα παιδιά έχουν επιλεγεί για να χτίσουμε πάνω τους μια ομάδα. Δεν έχουμε εμπειρίες. Θέλει παιχνίδια αυτή η ομάδα και εμπιστοσύνη και εκτιμώ ότι κάθε παιχνίδι η ομάδα θα είναι καλύτερη".

Για το αν ο κόσμος συμπαρασταθεί και στα άσχημα αποτελέσματα: " Δεν τρέφω αυταπάτες ότι η νοοτροπία στην Ελλάδα έχει αλλάξει πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Επειδή η εποχή είναι πολύ δύσκολη, όλοι έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Είμαι αισιόδοξος για την κοινωνία και το ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι από μας ξέρουμε ότι η φιλοσοφία μας είναι λάθος και πρέπει να την αλλάξουμε.

Ο κόσμος περιμένει θαύματα και θα θελε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει κάτι που είναι ανέφικτο, αλλά αν λάβουμε υπόψη την οικονομική συγκυρία, πιστεύω ότι σιγά σιγά όλοι θα συνειδητοποιήσουν πως κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αναστήσουμε μια ομάδα που έχει βγάλει ταλέντα.

Να δώσει παιδιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο που τα έχει ανάγκη και πιστεύω ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμό κόσμου θα συμπαρασταθεί. Είμαστε μια ομάδα τελείως ανοργάνωτη μετά από 17 χρόνια απουσίας. Στο χτεσινό παιχνίδι, με πλησίασαν επιχειρηματίες που μένουν στη Θεσσαλονίκη και είναι από τη Δράμα και θέλουν να στηρίξουν την ομάδα.

Τώρα δημιουργούμε τις υποδομές και στην ομάδα βγαίνει συναίσθημα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά πράγματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Όμως επειδή έχει μπει πολύ συναίσθημα είμαι αισιόδοξος στο μέλλον ότι θα είναι καλύτερα".

Για το αν έχει αγάπη για τη Δόξα: "Έ χω πολλή μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Έχω περάσει από το επίπεδο του οπαδού και είμαι φίλαθλος. Είμαι πρώτα Ολυμπιακός και μετά ΠΑΟΚ. Θαύμαζα τη Δόξα Δράμας από μικρός. Για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση να πάρω μια ομάδα τόσο μακριά από την Αθήνα που ζω, που δεν με συνδέει κάποιο όφελος και ούτε έχω καταγωγή.

Αλλά εκτιμώ ότι αυτές τις ομάδες έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να ενισχύσουν αυτές τις ομάδες γιατί είναι οι υποδομές του ποδοσφαίρου μας. Εκτός αν θέλουμε στο μέλλον όλη η 18άδα να αποτελείται από αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: " Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δέχθηκε εκ των έσω μεγάλα χτυπήματα. Της βίας, της άσχημης οικονομικής συγκυρίας, της διαφθοράς. Είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και δεν μπορούμε ούτε πρέπει να το απομονώσουμε.

Το θέμα είναι ότι και στο ποδόσφαιρο πιάσαμε πάτο. Έχουμε λοιπόν δυο επιλογές, ή πρέπει να κοιτάζουμε το παρελθόν ή να δούμε μπροστά. Εγώ από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος".

Για τη διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο: " Δεν πρόκειται να σχολιάσω διαιτησία. Ήταν πάρα πολύ καλή στο δικό μας παιχνίδι. Ο παράγοντας διαιτησία είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι αδύνατο να μην γίνουν λάθη. Το θέμα είναι μην είναι σκόπιμα και επαναλαμβανόμενα. Φέτος έχουμε δείγματα πολύ καλών διαιτησιών κι εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι".

TAGS ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ