ΚΑΣΕΤΑ GATE

Σάλος και... κατακραυγή

Σάλος και... κατακραυγή
INTIME SPORTS

Το "Κασέτα-gate" δεν τάραξε μόνο τα... ελληνικά ύδατα, αλλά και αντίθετα προκάλεσε ενδιαφέρον σε όλον τον κόσμο ακόμη και στον Καναδά! Αρκετά ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έγραψαν για το θέμα πάνω στα στημένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια, οι κατεγραμμένες συζητήσεις μεταξύ παραγόντων κι η απόπειρα δωροδοκίας διαιτητών είναι τα ζητήματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και ζημιώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας μας.

Είναι φανερόι ότι η όλη ιστορία με τα "CD των αποκαλύψεων" έχουν ξεφύγει των στενών αθλητικών πλαισίων, όπως επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι αποτέλεσαν το πρώτο θέμα μεγάλων πολιτικών εφημερίδων, όπως "Τα Νέα" κι η "Ελευθεροτυπία".

Μάλιστα "Τα Νέα" αναφέρουν σε δημοσίευμα τους ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβερνήσεως σκέφτονται να "απαντήσουν" με μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις ΠΑΕ, θεωρώντας ότι είναι ανώφελο να καταλήγουν κονδύλιο σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα διαφθαρμένο και βρώμικο, θεωρώντας ότι αν τα "πολλά λεφτά" φύγουν από τη μέση, θα αποχωρήσουν κι όσοι λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.

Πατήστε εδώ να δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και σας διαθέτει σε εξειδικευμένη κατηγορία, η οποία ενημερώνεται συνεχώς. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το "κασέτα-gate".

Σκάνδαλο... Calciopoulos

Είναι λογικό, δεδομένου ότι στην υπόθεση συμπεριλαμβάνεται κι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τα ξένα ΜΜΕ να δείχνουν ενδιαφέρον για το όλο ζήτημα.

Συγκεκριμένα το "Associated Press" αναφέρει:

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπόσχεται να ρίξει άπλετο φως στις κατηγορίες για στημένα ματς, τις οποίες έκανε προεξέχων Αθηναίος δικηγόρος, που ισχυρίστηκε ότι η διαφθορά έχει εισβάλει σε όλα τα επίπεδα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΟ, από την άλη, δεν ξεκαθάρισε αν θα ξεκινήσει επίσημη διερεύνηση του θέματος.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κούγιας, ο οποίος έχει τον έλεγχο μιας επαρχιακής ομάδας τρίτης κατηγορίας, την Παναχαϊκή, είπε ότι έχιε δώσει στις δικαστικές αρχές μαγνητοφωνημένες συζητήσεις, που όπως ισχυρίζεται αποτελούν αποδείξεις για προσπάθεια δωροδοκίας Ελλήνων διαιτητών κι άλλων.

Ο Κούγιας είπε την Τετάρτη ότι οι κατηγορίες αφορούν και την αποτυχημένη απόπειρα επηρεασμού του ευρωπαϊκού αγώνα της 5ης Αυγούστου μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του πρωτοπόρου του ελληνικού πρωταθλήματος Ολυμπιακού στα πλαίσια του Europa League.

Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε τις κατηγορίες".

Το θέμα δημοσιεύτηκε στα "Canadian News", αλλά και σε μεγάλα αθλητικά site της Αμερικής όπως ο το "Sports Illustrated" (το αθλητικό κομμάτι του CNN) με τίτλο "η Ελλάδα αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για στήσιμο παιχνιδιών".

Ευρηματικός αν μη τι άλλο κι ο τίτλος "Calciopoulos", που αποτελεί την... ελληνική διασκευή του σκανδάλου στημένων αγώνων που είχε ξεσπάσει στην Ιταλία κι είχε πάρει τον τίτλο "Calciopolis".

Στον... κόσμο τους οι Ιταλοί

Στο μεταξύ ουδεμία αντίδραση δεν έρχεται από πλευράς Ιταλών, που εμπλέκονται λόγω του ρέφερι της αναμέτρησης Μακάμπι-Ολυμπιακός. Συγκεκριμένο ο εκπρόσωπος των Ιταλών διαιτητών, Στέφανο Μπράσκι, τόνισε ότι τα ακούει όλα αυτά πρώτη φορά.

"Το ακούω πρώτη φορά από εσάς. Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό που μου λέτε και επομένως δεν μπορώ να πω τίποτα. Πρέπει να μείνω σιωπηλός. Θα προσπαθήσω πάντως να μάθω με λεπτομέρειες αυτά που μου μεταφέρετε. Τέτοια ζητήματα απαιτούν ηρεμία στην αντιμετώπιση τους, ευθύνη και περαιτέρω γνώση" τόνισε συγκεκριμένα.

Η συνέχεια στον εισαγγελέα

Η συνέχεια του... "Κασέτα-gate" θα συνεχιστεί στα γραφεία του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου το πρωί της Παρασκευής, από όπου θα περάσουν οι Βοργιάς, Δαλούκας και Κούγιας, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει την σκυτάλη ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Περισσότερα εδώ .

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ