ΙΤΑΛΙΑ

(Σ)έξι Ρόμα

(Σ)έξι Ρόμα
ΡΟΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Η Ρόμα έχει το ένα χέρι στο Κύπελλο Ιταλίας, καθώς οι "τζαλορόσι" διέσυραν την Ίντερ με 6-2

Η Ρόμα μπορεί να βγήκε νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ωστόσο στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι διέσυραν την Ίντερ με 6-2 και πλέον είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.
Οι "τζαλορόσι" χρειάστηκαν μόλις 90 δεύτερα για να προηγηθούν. Ο Ροντρίγκο Ταντέϊ πλησίασε στην τελική γραμμή και γύρισε την μπάλα για τον Φραντσέσκο Τότι, που απέφυγε έναν αμυντικό και στην συνέχεια με σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Ρωμαίοι διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Νταβίντ Πιζάρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μεξές επιχείρησε βολέ, όμως η μπάλα χτύπησε στον Ντε Ρόσι άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τόλντο που δεν μπορούσε να κάνει και πολλά για ν' απομακρύνει την μπάλα.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο του "Ολίμπικο" με αποτέλεσμα στο 15ο λεπτό ο εφιαλτής να γίνει μεγαλύτερος. Ο Κίβου προωθήθηκε απο τ' αριστερά και γύρισε την μπάλα παράλληλα προς την εστία της Ίντερ, οι αμυντικοί των "νερατζούρι" δεν απομάκρυναν και ο Περότα με προβολή έκανε το 3-0.

Στο 20ο λεπτό, η Ίντερ έδειξε κάποια σημάδια ζωής. Ο Πιζάρο δεν υπολόγισε σωστά και προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Ντόνι, όμως ο Κρέσπο κατάλαβε την πρόθεση του, έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 3-1.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η Ρόμα έφερε την διαφορά των δυο ομάδων και πάλι στα τρία γκολ. Αρχικά ο Τόλντο απομάκρυνε την μπάλα απο το κεφάλι του Περότα, όμως εκείνη βρέθηκε μπροστά στον Μαντσίνι και ο Βραζιλιάνος άσος (ενδιαφέρεται η Ίντερ για την απόκτηση του) δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει 4-1.

Η... συνέχεια στο Β' ημίχρονο
Θα περίμενε κάποιος οι παίκτες του Σπαλέτι να ρίξουν ρυθμούς στο δεύτερο 45λεπτο, ωατόσο αυτό δεν έγινε ποτέ. Στο 54', η Ρόμα κέρδισε κόρνερ και ο Πανούτσι με κεφαλιά και χωρίς αντίπαλο κοντά του, σημείωσε το πέμπτο γκολ των γηπεδούχων (5-1).

Στο επόμενο λεπτό, η Ίντερ σημείωσε το δεύτερο της γκολ στην αναμέτρηση. Ο Μαϊκόν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κασέτι, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κρέσπο απο κοντινή απόσταση νίκησε τον Ντόνι (5-2).

Η Ρόμα δεν "κατέβασε στροφές" και έτσι ένα λεπτό πριν απο την λήξη του αγώνα σημείωσε το έκτο της γκολ στην αναμέτρηση. Ο Τότι εκτέλεσε φάουλ, ο Τόλντο δεν απομάκρυνε όπως έπρεπε και ο Πανούτσι διαμόρφωσε το τελικό 6-2, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους για την κατάκτηση του θεσμού. Να σημειωθεί οτι αυτός είναι ο τελικός που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα γκολ.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης του "Ολίμπικο"





















TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ