ΑΕΚ

Ρόβας: "Να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που ανήκει"

Ρόβας: "Να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που ανήκει"
INTIME SPORTS

Για την επιλογή του να μετακομίσει στην ΑΕΚ, τον ρόλο που έπαιξαν οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, τον στόχο του και την προετοιμασία της ομάδας μίλησε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Ρόβας. Διαβάστε τι είπε ο αμυντικός μέσος της Ένωσης.

Για την επιλογή του να μετακομίσει στην ΑΕΚ, τον ρόλο που έπαιξαν οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, τον στόχο του και την προετοιμασία της ομάδας μίλησε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Ρόβας.

Ο αμυντικός μέσος της Ένωσης μάλιστα τόνισε μάλιστα πως δεν κάνει χάρη στην ΑΕΚ που αγωνίζεται σε αυτήν, αλλά η ΑΕΚ κάνει χάρη σε αυτόν και στόχος είναι να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρόβα:

Νέο ξεκίνημα. Είσαι ο πιο έμπειρος σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, πες μας τις πρώτες εμπειρίες σου μέσα σε αυτό το διάστημα που είσαι στην ομάδα. " Σίγουρα είναι μια προετοιμασία για μένα πολύ πρωτόγνωρη και για την ομάδα, γιατί ξεκινάμε από το μηδέν πιστεύω.

Η ομάδα είναι στην Γ' Εθνική, αλλά νομίζω ότι χτίζεται πάλι μια πολύ μεγάλη ομάδα για να κατακτήσει τίτλους και ο κόσμος να χαρεί πάλι μεγάλες στιγμές όπως παλαιότερα. Δουλεύουμε πάρα πολύ.

Όλα τα παιδιά είμαστε μια οικογένεια, αυτό για εμένα μετράει πάρα πολύ. Ο ένας είναι δίπλα στον άλλον και εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη, καθώς είμαστε μεγαλύτεροι σε ηλικία, εγώ ο Νίκος ο Γεωργέας και ο Κορδέρο. Πιστεύω ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα".

Βασίλη, πως είναι το συναίσθημα να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ, με ομάδες όπως είναι αυτή του Δημινιού και του Ρήγα Φεραίου; " Όπως σας είπα για μένα είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω συνηθίσει να παίζω στη Γ' Εθνική, όπως και τα περισσότερα παιδιά.

Πρέπει να κοιτάξουμε το τώρα, να μπούμε στην πραγματικότητα και αυτό θα είναι το μυστικό που θα μας δώσει την επιτυχία για να φτάσουμε γρήγορα στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που ανήκει η ΑΕΚ".

Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στην ΑΕΚ, δεν είναι εύκολο από τη Σούπερ Λίγκα να κατέβεις δύο σκαλιά κάτω; " Διάβασα σε κάποια εφημερίδα ότι στην απόφασή μου δεν έπαιξε ρόλο η παρουσία του Κύριου Δέλλα και του Κύριου Λυμπερόπουλου.

Σας πληροφορώ ότι αν δεν ήταν αυτοί οι δύο δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ . Όχι ότι κάνω χάρη στην ΑΕΚ, ίσα ίσα η ΑΕΚ μου κάνει χάρη που είμαι εδώ. Εγώ κυνηγάω αυτό που θέλω τόσα χρόνια, να ζήσω μεγάλες στιγμές με την ΑΕΚ, αυτές που έχουν λείψει από την καριέρα μου.

Κάθε μέρα δουλεύω σκληρά για να διεκδικήσω τη θέση μου στην 11άδα, δεν είμαι για τίποτα σίγουρος και νιώθω ότι κάθε Κυριακή δίνω εξετάσεις για να βρίσκομαι στην ΑΕΚ".

Κορδέρο, Ανάκογλου, Γεωργέας, εσύ, αισθάνεσαι ότι το κέντρο είναι η δύναμη της ομάδας; " Σίγουρα, μια ομάδα αν δεν έχει κέντρο δεν έχει ομάδα. Πιστεύω ότι το μυστικό δεν είναι ούτε αν έχεις κάποιον ηγέτη, δεν υπάρχει πλέον ηγέτης στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ομάδα, υπάρχει σύνολο, ομοιογένεια και οικογένεια, όλα τα άλλα είναι πολλά εύκολα. Σίγουρα η ομάδα είναι καινούργια και χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσει ο ένας τον άλλον και πιστεύω, όπως βλέπετε και εσείς, ότι αγώνα με αγώνα η ομάδα είναι διαφορετική και θα γίνει καλύτερη".

Πως είναι ο Τραϊανός Δέλλας σαν προπονητής; " Και ο Κύριος Δέλλας τώρα ξεκινάει την καριέρα του σαν προπονητής. Αυτό που βλέπω είναι ότι θέλει πειθαρχία όπως ήταν και ως ποδοσφαιριστής και θέλει να περάσει την προσωπικότητά του και σε εμάς τους ποδοσφαιριστές.

Μέσα στο γήπεδο είμαστε πειθαρχημένοι, θέλουμε να τον σεβόμαστε. Σίγουρα οι πλάκες θα γίνονται αλλά εκτός γηπέδου. Μας έχει πει όλη η ομάδα να είναι μια οικογένεια και να είμαστε αγαπημένοι, μόνο έτσι θα έρθουν τα αποτελέσματα".

Στο τάβλι είναι καλός; " Καλός είναι αλλά ο Ντούσαν είναι πολύ καλύτερος".

Έχεις μεγαλύτερη εμπειρία από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, σε ποιο τομέα πιστεύεις ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο; " Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί δεν θέλω να φέρω άποψη για το αγωνιστικό κομμάτι, για αυτό είναι υπεύθυνοι οι προπονητές, αλλά όπως σας είπα πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την ομάδα.

Το τεχνικό τιμ κάνει πολλές δοκιμές και ακόμα η ομάδα δεν έχει μονταριστεί. Εγώ την ομάδα θα την κρίνω στα μεγάλα παιχνίδια που θα έρθουν, με την Καλαμαριά, τη Νίκη Βόλου, την Ομόνοια εκεί θα μπορώ να σας πω με πιο ειλικρίνεια που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση".

Και βελτίωση γιατί μέσα από τη δουλειά μπορεί να αλλάξει εικόνα: " Συμφωνώ! Να σας πω μέσα από την καρδιά μου ότι όλα τα παιδιά έχουν πολύ ποιότητα για αυτό και βρίσκονται στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν θα βγουν όλοι οι παίκτες στο μέλλον, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι τα παίρνουν εύκολα και υπάρχει ποιότητα στην προπόνηση που βοηθάει πάρα πολύ".

Ο δικός σου ρόλος; Κόφτης στην αρχή, εσωτερικός χαφ τώρα: " Όλα τα χρόνια ο ρόλος μου ήταν εκεί, κόφτης. Δεν έχω πρόβλημα όπου μου πει ο προπονητής εγώ θα παίξω. Όπως σας είπα καθημερινά θέλω να δουλεύω για να είμαι αντάξιος σε αυτή την ομάδα και την ιστορία και ο κόσμος να με γνωρίσει για αυτό που θα προσφέρω μέσα στο γήπεδο και όχι για κάποιον άλλο λόγο. Πιστεύω να πάνε όλα καλά και να μείνω για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ".

Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, αυτό βλέπουμε εμείς. Ποιο είναι το μυστικό για αυτό; " Το μυστικό είναι ότι κάθε μέρα προσπαθούμε και εμείς οι μεγάλοι να είμαστε όσο πιο απλοί γίνεται με τους μικρούς. Να υπάρχει μια θετική ενέργεια, να μην είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους και να μπορεί ο καθένας να λέει αυτό που αισθάνεται και θέλει να πει. Πιστεύω και για αυτό έχουμε αυτό το οικογενειακό κλίμα. Είναι πάντα κοντά μας βέβαια και οι προπονητές, δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ μας".

Διάλεξες το νούμερο που σημαίνει πολλά για τους οπαδούς το "4", για πιο λόγο το διάλεξες; " Το "4" το διάλεξα γιατί είναι ένα νούμερο το οποίο ήταν το αγαπημένο νούμερο ενός φίλου μου που ήταν και ΑΕΚτζής άρρωστος και έχει φύγει από τη ζωή. Του το είχα τάξει ότι κάποια στιγμή όταν θα παίξω στην ΑΕΚ θα το φορέσω.

Ήταν να γίνει πιο νωρίς όταν έπαιζα στον Ατρόμητο με τον Κύριο Ντέμη και τον Κύριο Μάρκο, ο οποίος ήταν τεχνικός μάνατζερ ήταν να έρθω πιο νωρίς στην ΑΕΚ αλλά δεν έγινε, καλύτερο τώρα από το μηδέν να με αγαπήσει και ο κόσμος για αυτό που θα προσφέρω μέσα στην ομάδα και στο γήπεδο και όλα τα άλλα είναι εύκολα".

Πιστεύεις ότι ήταν γραφτό τελικά να έρθεις στην ΑΕΚ; " Να σας πω την αλήθεια παιδιά δεν θα το παίξω ούτε οπαδός της ΑΕΚ ούτε τίποτα, απλά στεναχωριόμουν που έβλεπα αυτή την ομάδα τα τελευταία χρόνια να έρχεται η κάθε ομαδούλα να την κερδίζει και να την αποκαλεί ΑΕΚάκι και στεναχωριόμουν πάρα πολύ γιατί είναι αγαπητή ομάδα σε όλη την ομάδα. Ίσα ίσα τώρα που ήρθα στην ομάδα πιστεύω να δεθώ ακόμα πιο πολύ και να δώσω όχι απλά το 100% μου, αλλά όλο μου το είναι στην ομάδα".

Περίμενες από τον κόσμο τέτοια συμπαράσταση; " Η αλήθεια είναι πως όχι δεν το πίστευα. Μου το έλεγαν ότι θα συσπειρωθεί η ομάδα, όλος ο κόσμος και εντυπωσιάστηκα από την εικόνα που είχε η ομάδα στην πρώτη προπόνηση, αλλά αυτό το ένιωσα και όταν δεν είχα ανακοινωθεί ακόμα και είχα πάει διακοπές και με σταμάταγε ο κόσμος και μου έλεγε έλα στην ομάδα τώρα και θα σε αγαπήσουμε, εκεί το ένιωσα πραγματικά ότι ήρθα σε μια τεράστια ομάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ